Gönderen Konu: küçük far yardımı  (Okunma sayısı 13019 defa)

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
Ynt: küçük far yardımı
« Yanıtla #14 : 28 Aralık 2009, 21:21:02 »
arkadaslar, ufak farlar uzagı gosteriyor. sis içinde uzağı gösteren farı yakarsanız normal farla yolu gorseniz bile onlarla goremezsiniz. sis için yeri gösteren far gerekir. bu yuzden sis farları altta değil mi ?

Çevrimdışı SCORPIONMAN2005

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 28 Aralık 2009, 23:12:47 »
Sis farları mümkün olduğunca yere yakın takılır.Sisli havalarda ışığın kırılma açısı düşer çünkü.Alt taraftan doğrultulan ışık hüzmesi sisi kırar.Hatta dikkatli incelerseniz bazı araçlarda sis lambaları bu yüzden yere doğru doğrultulurlar.Bizim araçlarda küçük farlar bu yüzden sis lambası olarak tam randeman vermezler.Erşan abinin dediği gibi ekstra uzun far olarak düşünülmüştür gibime geliyor.

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 28 Aralık 2009, 23:17:34 »
Ya arkadaşlar sanırım ben yanlış bir ifade kullandım bu yüzden karışıklık yarattım hepinizden özür dilerim.Küçük far diye kastettiğim benim aracın ön panjuru 4 gözlü ortadaki 2 tane farı kastetmek istemiştim:(
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2009, 23:19:05 Gönderen: SCORPIONMAN2005 »

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #17 : 29 Aralık 2009, 16:58:13 »
Ya arkadaşlar sanırım ben yanlış bir ifade kullandım bu yüzden karışıklık yarattım hepinizden özür dilerim.Küçük far diye kastettiğim benim aracın ön panjuru 4 gözlü ortadaki 2 tane farı kastetmek istemiştim:(

Merak etme işi bilen arkadaşlar onu direk anlamışlardır arkadakiler i kastedseydin zaten FAR değil STOP derdin... :)
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 29 Aralık 2009, 21:05:50 »
Küçük farları sis farları olarak kullanmaya kalkarsanız zaten bişey gözükmeyecektir xenonlar bile sisli havalarda fayda yapmaz kısa huzmelerdeyken daha sarı yanar uzuna aldığınızda ise hafif renkleri açılır bu yüzden sisli havalarda uzunla gidilmez ama ufak farları karanlık bir ortamda yaktığınızda dehşet bişey oluyo ya şahsen bakıyorum karşımda biri uzunları çakmış geliyo heleki xenonsa uzunları bi çaktımmı karşıdan sellektör yapmaya başlıyo hemen  :D
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 29 Aralık 2009, 22:40:56 »
Ben sonradan xenon takmış bir araçla yolda denk gelirsem direk uzunları çakıyorum ve bi dünya küfürü basıyorum... Nedeni ise standart far ına gidiyorlar xenon kit takıyorlar ve inanılmaz dağınık bir ışık saçıyor kısalarla bile gelseler insanın gözünü alıyor...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 29 Aralık 2009, 22:58:13 »
Ben sonradan xenon takmış bir araçla yolda denk gelirsem direk uzunları çakıyorum ve bi dünya küfürü basıyorum... Nedeni ise standart far ına gidiyorlar xenon kit takıyorlar ve inanılmaz dağınık bir ışık saçıyor kısalarla bile gelseler insanın gözünü alıyor...
Kesinlikle sırf bu yüzden BMW X5 le kafa kafaya giriyodum  :D Karşından gelmesi değil arkandan bile gelsee aynadan yansıması adama yetiyor ya  >:(

Çevrimdışı Golf_ld

• only VW
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf mk2 1,3 C
« Yanıtla #21 : 30 Aralık 2009, 14:52:40 »
Sis farları mümkün olduğunca yere yakın takılır.Sisli havalarda ışığın kırılma açısı düşer çünkü.Alt taraftan doğrultulan ışık hüzmesi sisi kırar.Hatta dikkatli incelerseniz bazı araçlarda sis lambaları bu yüzden yere doğru doğrultulurlar.Bizim araçlarda küçük farlar bu yüzden sis lambası olarak tam randeman vermezler.Erşan abinin dediği gibi ekstra uzun far olarak düşünülmüştür gibime geliyor.

bazı araçlarda sis farları farın yanında özellikle mercedes serilerinde farın içinde  daha sonraları bu gidişat değişti ve araçlarda sis lambaları  aşağıya alındı bunun nedeni ise kullanım amacından sapmadan farklı ayarlarla kullanılmasın diye birde tabiki fazla parça satmak
aşağıda olan sislambaları herzaman açık hedef tir ve kaza parçalarında ilklerden olmuştur bu da otomotiv üreticilerinin parça satış sıralarında yer almaktadır neyse bunun dışında farın yanında olan sislambasından bahsetmek gerekirse yıllarca mercedes kullandım bu araçların sislambaları aracın sadece 2 metre uzağına kadar etki edip yoldaki şeritleri vede yol kenarını göstermesi maksadında ayarlıdır bizim araçlardada bu fog light larımız  yani iç sislambası olarak adlandırılan lambalarımız aşağıya ayarlanırsa önümüzde bir ışık patlaması oluşmaz ve amacına uygun bir kullanım gerçekleşe bilir benim tavsiyem sis lambalarınıza paralel olarak arka tarafa kırmızı bir karlambası da denilen arka sis lambası bağlamak çok iyi olacaktır ve bu karlambasını bir açı ile ayarlanan modelden tercih edilmesi çok iyi çünkü bu direk  arkadaki sürücünün gözüne değil biraz aşağı eğimle yolada yansıtmak iyi olacaktır hayırlı forumlar arkadaşlar
1984 1,6 şahin ,1979 1300 mirafiori,1968 w115 220 mercedes,1989 2,0 taunus gls,1990 mazda 323hb,1979 w123 mercedes,1986 kartal ,1997 daewoo tico, 1980 mk1 1,6 diesel golf, 1992 mk3 1,9td,1981mk1 1,6ld

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 30 Aralık 2009, 15:31:23 »
80 öncesi mk1 ve cabrio larda arkada sis lambası extradan takılıyordu.. 81-84 mk1 lerde uzun tip stoplar var ve bunların plaka tarafındaki büyük taslı kısmı sis olarak yanar ama yurdum insanımız onu fren lambası olarak kullanıyor buda arkadan gelen insanı çok rahatsız ediyor şahsen ilker önümde giderken frene basınca çok feci göz alıyor..  :)

« Son Düzenleme: 30 Aralık 2009, 15:38:39 Gönderen: Mk1GTI »

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 30 Aralık 2009, 18:07:33 »
Bende önceden orjinal sis lambaları vardı önlerde hala delikleri üzerinde BOSCH veya HELLA'ydı amcamın oğlu rampadan atlamış kırmış  :(

Çevrimdışı gti34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 01 Ocak 2010, 19:11:44 »
dostum istersen bende var 2 adet.........tlf numu özelden attım ok...

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 04 Ocak 2010, 15:07:35 »
dostum istersen bende var 2 adet.........tlf numu özelden attım ok...
Arkadaşım teşekkür ederim Aldım telefon numaranı.Bu ay aracın senediydi,motoruydu,ön takım parçalarıydı,vergi borcuydu derken ev kirasıda geldi çattı.Şu tufanayı bir atlatayım ilk fırsatta arayacağım seni.