Gönderen Konu: Arka Amortisörler...  (Okunma sayısı 8353 defa)

Çevrimdışı turtle_bjk

• KaZaSıZ BeLaSıZ...
    • Profili Görüntüle
Arka Amortisörler...
« : 03 Nisan 2009, 16:15:40 »
Merhaba arkadaşlar herkese selamlar.
(Arabam 2001 golf 4 comfortline)
Yaklaşık 1 aydır arabanın içinde sağ ve sol arka taraflarından bozuk yolda birtakım sesler geliyordu. Son iki haftadır 3-4 defa arabada 3. vites ve sonrasında gaza basılı durumda iken bir sallanma hissettim. Pati çekerken araba şöyle bir sallanırya onun hafif şekli gibi hafif sağ sol yaptı. Direksiyonda veya gaz pedalında herhangi bir tepkime olmadı. Dün akşam da aynı şeyi yaşayınca bugün bir ustaya götürdüm. Arabayı kaldırdı ve kendi gözümle de gördüm ki arka iki amortisör de mefta. Buna ilaveten de burc tablası gibi bişey dedi ve değişmesi gerektiğini söyledi. Parça elinde yoktu ve işçilik 150 TL tutar dedi. Benim arabanın içinden geldiğini sandığım sesler de zannediyorum ammortisörlerden kaynaklanıyor. VW yetkili servisini telefon ile aradım arka tek amortisör fiyatını ilk önce 78TL dedi. Daha sonra şasi numarasını sordu, donanıma göre parçanın değiştiğini söyledi ve 144 TL olarak düzeltti. Burçları da tane 32 TL ve işçilik 200 TL dedi. Şimdi anlamadığım nokta donanım dediğine göre trendline ve comfort arasında mı parça farkediyor yoksa bir yanlış anlaşılma mı oldu acaba. İnternetten baktığım kadarı ile 50-70 TL gibi fiyatlarda bir amortisör yan sanayi ve değişik markalar olmak üzere satışta. Şimdi buna göre parça fiyatları ve işçilik hakkındaki yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kazasız belasız.

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
Ynt: Arka Amortisörler...
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2009, 11:38:21 »
dostum gunaydin;

bende de sag arkadan cukurlarda gumburtulu sesler geliyor. aklima amortisor gemiyor degil.
henuz konuya odaklanmadim  ama senin basligi gorunce konuya dolayli girmis oldum bende.

biraz once benim servisle gorustum, senin tespitlerini aynen ilettim.
verdigin fiyatlardan bahsetmeden sadece isciligi sordum, banada seninki gibi iscilik 200tl dedi.

parca fiyatlarina gelince: evet donanima gore parca fiyatlari degisiyor. sana su sekilde yardimci olabilirim:

0232 461 16 81 japon oto servis.
ben orj yedeklerimi hep buradan alirim, fiyatlar ucuk degildir.
aracinin bilgilerine gore bi yokla derim, sana fikir verir.

umarim sorunsuz halledersin.

kazasiz belasiz.

Çevrimdışı turtle_bjk

• KaZaSıZ BeLaSıZ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2009, 09:51:51 »
teşekkürler gerge. bi arayıp soracam bakalım.
peki orjinal olmayıp da değişik markalardan hangi marka amortisörü  tavsiye edersiniz??

Çevrimdışı dave123

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2009, 11:27:44 »
benim de arkadan ses geliyor arkadaşlar, bir arkadaşım arkada torsiyon takozu var onlar eskimiş değiştirdim düzeldi dedi ama usta amortisörlerden kaynaklanıyor torsiyonlar sağlam dedi.
Dolayısıyla bende amortisör bakıyorum bu aralar, orjinal mi alsak, yoksa 60 TL ye yan sanayi var ondan mı alsak karar veremiyorum.

Çevrimdışı musti 16

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 05 Mayıs 2009, 18:55:56 »
          Bazen amortisörde sorun olabilir ben arka torsiyon takozlarını değiştirince golfüme tekrar aşık oldum işçilik amortisör değiştirmek kadar kolay olmuyor biraz tuzlu oluyor. 05324907672 bilgi verebilirim
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2009, 19:00:44 Gönderen: musti 16 »
Golf kullanmak ayrıcalıktır...

Çevrimdışı polistcan

• kazasız belasız.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2009, 15:01:28 »
selam arkadaşlar. bende 2001 model golf var arka sağ taraftan çukurlarda veya bozuk satıhlarda küt küt vuruntu sesi geliyordu. servis arka amartisörlerin değişmesi lazım dedi bende bi kaç yere daha gösterdim özel ustalar arka torsiyon burçlarını değiştirmen yeterli dediler amartisörler sağlammış. bende torsiyon burçlarını değiştirdim sorun bitti. tşkler.
trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.