Gönderen Konu: Termostat Işığı....  (Okunma sayısı 13130 defa)

Çevrimdışı TankJR

• Profili Görüntüle
Termostat Işığı....
« : 28 Aralık 2009, 23:01:56 »
Bugün Çok Kötü 1 Deneyim Yaşadım.Sabah Radyatör Fanım Çalışmıyor Diye 1 Konuya Söylemiştim Akşam Gelirken Hararet İBresini sona kadar vurdurdum kırmızı termostat ısıgı yanıp yanıp sondu dura dura moturu soguta soguta eve geldim.Klima acık fun calısıyo ama motor surekli ısınıyo.Duruyorum motor 90 derece oluyo biraz gidiyom artıyo duruyom sogutuyom dvm ediyom.Simdi Sorum su Conta yandıgını nasıl anlarsınız.1 Duman veya koku olmadan eve kadar geldim.Allah kimsenin Başına Vermesin.Sorun Ne Bilmiyorum.Fan Dönmüyor , Devir Daim Etmiyor (ARabada Su Var) Radyatör Tıkand yada hem termostat hem hararet müşiri gitti Bilemiyorum Ama Ufak Tefek Soğutma parçalarının Koskoca Vw Yi Devirmesi Mahvetti Beni.Üniversite Öğrencisiyim Tam Akşam İş Saatinde biraz git kenara cek dur trafik sıkısık kolay kolay durcak yerde yok Allah'a çok Şükür Getirebildim Eve Ne Oldu Bilmiyorum Duraklaya Duraklaya geldim ama Gerçekten Mahvoldum
Saygılar
İi Forumlar...
Almanya'ya Kısa Bir Ara.İtalya'ya Merhaba :)

Çevrimdışı Ouzoo

• Bayılırım otobüs kokusuna
    • Profili Görüntüle
Ynt: Termostat Işığı....
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2009, 00:05:30 »
Geçmiş olsun, umarım fazla bişey çıkmaz.Conta yandığını açılınca anlarsın..Yanacak duruma geldiyse eğer motor içindede hasar varsa biraz cebini yakabilir..Keşke harareti görünce hiç yürütmeseydin arabayı..
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı TankJR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2009, 00:21:48 »
Abi Mecburiyet Giricek Bi yer Yok Devam Edip 1 Yer Buldumu Duruyom.Suan Yolda 1 Elektrikciye Fan'ı Kısa Devre ETtirdim Kontagı Cevirir Cevirmez Fan Dönüyo Ama.Fan Döndügü Halde Hararet alıp Basını Gidiyo Anlam Veremiyorum

Çevrimdışı Ouzoo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2009, 00:59:39 »
Su bitmiş olmasın kontrol ettin mi?Termostat, radyatör veya devirdaimden kaçak yapmış suyu/antifirizi boşaltmış olabilir.
Vw'i devirdi diye düşünme bugatti veyron bile olsa aynı şey..
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2009, 01:00:20 Gönderen: Ouzoo »
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı TankJR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2009, 01:12:05 »
Su 3 Ay Önce Baktıgım Aynı Yerde Abi :(

Çevrimdışı Pessimist

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2009, 01:14:11 »
bundan yıllar önce aynısı başımıza geldi ama inan 1 saat oldu halen hatırlayamadım
alla allaaaa :t
yarın bir abime sorayım oda hatırlarsa buraya kesin açıklarım kardeş

Çevrimdışı TankJR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2009, 01:17:58 »
Şimdi Ne olduysa Oldu Üsteleyip Canınızı Sıkmıyayımda 90Derecede Araba Hararet Sonu dayandıgındaki İşaret Yanıp Sonmeye Devam Ediyo Fan Kısa Devre Ettirdik onla mı alakalı Contanın gittiginin işaretimi Bilmiyom Ama Çaresizlik kadar Kötü Bişi yok

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2009, 09:35:25 »
o işaret su eksildiginde çıkıyor diye biliyorum en azından mk3 lerde böyle

Çevrimdışı Ouzoo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2009, 13:25:47 »
Su 3 Ay Önce Baktıgım Aynı Yerde Abi :(
su olduğuna emin misin, depoda sudan oluşan yosunlaşma seni yanıltmasın..Su eklemeyi dene bakalım haraket edecekmi kontrol et emin ol..
Işığın sensörü benim bildiğimde giriş deposundaki müşüre bağlı, su belirli bi seviyenin altına inince yanıyor.

Çevrimdışı TankJR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2009, 14:06:45 »
Ouzoo Aracın Su Konulan Yeri Tam Ortada. Dün Akşam Elektrikçi Fanı Kısa Devre Ederken Çok Az Su Döktü Üstüne Su Kaynadı Fokurdayarak Taşmaya Başladı Ama Çamur Gibi 1 Renkteydi.

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2009, 19:17:16 »
Termostatın kırılmıştır muhtemelen öyle gezme "conta yakarsın". Conta yandımı dışarıya yağ kaçırır çekmez. Sübaplar yanar. Hemen iyi bir tamirciye git Termostata giren ve çıkan hortumları konrol etsin biri lastik top gibiyse termostat kırırk. Öyle değilse Devir daim gitmiş olablir
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı TankJR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 29 Aralık 2009, 19:37:36 »
Araba o Şekilde Dur Sogut Devam Et Dur Sogut Devam Et max 4 Km Falan Gitti Garajda Şuan.Cumartesi Günü Servisimden Biri Gelicek Arabayı Yürür Hale Getirip Servis'e Götürücek Arabanın Yıllık Bakım Zamanı Gelmişti Zaten Komple Bakıma Giricek Bakalım Ne Oldu Ne Bitti Çıkıcak Ortaya.Termosttat Gidikse Tahmini Ne Gider.Devir Daim Gidikse TAhmini Ne Gider Abiler Servis Güvenilir Babamın 25 Yıllık Serviside Genede Fiyatları Bilip Gidelim.
Saygılar...

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2009, 23:17:23 »
Termostatı bilmiyorum. Devir daim 60-70tl. Triger le değişeceğinden tüm bilyalarla trigerini değiştirmeni tavsiye ederim 150filanda o tutar. Tavbi v sette değişir 50de o tutar tahminen.
Hararet kırmızıya yaslanmadıysa usta ne dese inenma üst kapağı açtırma. Hararet yapan araç gitmez. Az gitmen iyi olmuş doğru davranmışsın.

*Olaki aynı iş başına gelirse Fanı sıcağa al ve 4.kademeye motor bölümündeki sıcak havayı vakumlarsın.
*uzun yolsa 5te hızlan sonra boşa salla devir 800e ineceğinden çok ısınmayacaktır.
*Hararet 120 filan olursa kenera çekip beklemekten başka çare yok. Motor suyuda kontrol edilmeli çoğu buharlaşacaktır.

Eski skoda aracımda başıma geldi 60km gittim hiç birşey olmadı onların keçeleri daha dayanıklı yalnız. Dediklerimi uyguladım ve bagajda mutlaka 1.5 lt lik su şişesi durur.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2009, 23:23:36 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı TankJR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 30 Aralık 2009, 01:58:37 »
Anladım Abi.Genel Bakımları Filtre Vs Olmuşken Olsa 300 400 Arası Çıkıcam Galiba Bu Hesaptan.Arabada Su Bulundururum Her Zaman Dünde Üstten Ekledik.İçerde Su Var Üstüne Koyduk Fokurdattı.Kapak Kapalıyken Gram Damlama Yok.Motorda Öyle Birşeyki Dolu Dolu Fiatlar gibi Baktımı Hersey Elinin Altında Deil.Bu Yanıp Sönen Harareti Neye Baglıyosun Abi.Arabayı Dün kapadık Bugün Açmadım Hiç Yatak falan Sararmı
Saygılar...