Gönderen Konu: Ruhsat Bilgileri Değişimi ?  (Okunma sayısı 15718 defa)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Ruhsat Bilgileri Değişimi ?
« : 08 Ocak 2010, 17:49:22 »
Arkadaşlar ruhsattaki sigorta kağıdına bakıyorum Golf 1.8T GTI yazıyor ama ruhsattaki motorla şasi numarası birbirini tutuyor 1.6 GTI olması lazım internetten vergisine bakmak için girdim ordada Golf GLD 1478cc yazıyodu bunları nerde düzelttirebilirim ayrıca VOLKSWAGEN yazısınıda yanlış yazmışlar WOLSVOGEN yazıyor bunları nerde düzelttirebilirim ? Bugün vergi dairesinde bilgisayardan baktılar GLD yazıyodu acaba vergi dairesinden değiştirilebiliyormu ?
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
Ynt: Ruhsat Bilgileri Değişimi ?
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2010, 18:07:32 »
Vergi dairesinde GLD GTI gibi olaylar sorun değil önemli olan ruhsatta ve Trafik kayıtlarında yazandır gökhan.. Ruhsatında Ne yazıyorsa muayene istasyonuna gittiğinde üzerinde ki motor o olmalı.. Adamlar artık işi biliyorlar dikkatli ol.. Ve o arabayla muayenesiz gezme arabadanda olursun bide ruhsat sahibi kim ise başına çok büyük iş açarlar..
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2010, 18:09:25 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2010, 18:22:04 »
Vergi dairesinde GLD GTI gibi olaylar sorun değil önemli olan ruhsatta ve Trafik kayıtlarında yazandır gökhan.. Ruhsatında Ne yazıyorsa muayene istasyonuna gittiğinde üzerinde ki motor o olmalı.. Adamlar artık işi biliyorlar dikkatli ol.. Ve o arabayla muayenesiz gezme arabadanda olursun bide ruhsat sahibi kim ise başına çok büyük iş açarlar..
Abi zaten ruhsattaki herşey motor no şase no vs hepsi tutuyo sen merak etme  ;) Yanlız benim anlamadığım sigorta kağıdında Golf 1.8T GTI yazıyo vergi dairesinde Golf GLD yazıyo ruhsattik VOLKSWAGEN yazılışı farklı haliyle bende bunlara kıllanıyorum bunlar düzeltilebilirmi onu soruyorum ? Sorma zaten Erşan abi bugün gittim vergi dairesine dedim vergisini yatırayım sonra sigorta vs derken muayeneye hazırlayalım ne kadar borcumuz var dedim daha 6 ay sadece 1 günmü ne geçmişti eski vergi borçlarınıda ben kendi ellerimle sildirip makbuzunu aldım 335 TL demezmi haliyle delirdim ne diyosun sen ya dedim vergisi 39 TL 10 Aralık 2008 tarihinde radar girmişsiniz cezayı ödememişsiniz faize binmiş ayrıyetten OGS lerdede para ödememişsiniz dedi hemen babamı aradım böle böle dedim dediki o araba İstanbula hiç gitmediki dedi bütün OGS cezalarıda 2004 yılında 10-11 aylarda ceza yenmiş 16 V2128 dedi dedimki ama benim arabamın plakası 16 KE 742 dedim aynı kişi üzerine bu araçta görülüyor dedi bizde önceden Opel Kadett vardı meğersem bu arabayı üzerine almadan önce hep köprü geçişlerinde kaçıyomuş e haklı olarakta cezalar bize yağıyomuş neyse biz adama arabayı üzerine verdik cezalarıda ödettirdik makbuzunu aldıkta makbuzu bulamıyoruz adamda makbuzunu getirmezseniz köprü geçişlerini silemem dedi acaba radar cezasıda bu Opelden bize yazılmış olabilir mi ? Ama biz adama arabayı yanlış hatırlamıyosam 2006 da verdik radar 2008 de girilmiş ama hiç radarada girmedik ceza kağıdını yazmışlar adreste yokmuşuz göya aslında bize ceza falan gelmedi gelse anında öderdik neyse durumlar karışık bakalım bu akşam bütün aile ceza makbuzlarını arıycas )-: İnşallah ters bi durum olmaz vergisi muayenesi sigortası radar cezası OGS cezası derken 1-1.5 milyarı bulucak sanırım vergiyi bu gün ödedim bakalım OGS makbuzlarınıda bulursak yine biraz hafiflemiş olcak bütün işi radar bozucak ama radara girdikten sonra zaten arabayı durdurmuolarmı bizi hiç durdurmadılar nasıl yazdılar plakaya yazılabilirmiki radar ?

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2010, 18:33:24 »
Benim araba da sigorta belgesinde golf 1.8t olarak görünüyor. eski modeller sigorta firmalarının listelerinde görünmüyor.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2010, 18:55:12 »
Benim arabam sigorta poliçesinde GOLF GTI olarak gözüküyor sizin sigorta acentenizde sorunlu kardeşim ::D :D :D

Gökhan benim arabada Vergi dairesinde GTI değil GLI olarak gözüküyor.. Zaten ben aracı satın alırken selçukta söylemişti yanlış yazmışlar sorun olmaz diye bende vergi dairesinde ki personele muayene kağıdı alırken sordum neden böyle diye, Kayıt yapan memur harf hatası yapmıştır kayıtlarda kalmıştır sorun değil demişlerdi önemli olan aracın ruhsattaki cinsi = coupe, motoru = 1588cc, Yakıtı = Benzin....
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2010, 19:13:05 »
Tamam bu dediklerinin hepsi var zaten sorun yok ama ben yinede düzgün olsun istedim abi bu arada annem ne yazıkki OGS makbuzlarını atmış boşu boşuna şimdi ben 129 tl bayılıcam vergi dairesine babama demişki bunlar lazımmı babamda demiş bu arabayı çoktan sattık tuttuğun hata demiş at demiş annemde atmış  :'(

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2010, 19:31:53 »
bence sigortayı yapan acentayı ara düzeltsinler önemli olan ruhsatta 1.6 gözükmesi eğer ruhsatta yanlış gözüküyorsa bi ton işi var ek-1 düzenlenecek muayene gidecek ruhsat değişecek bi dünya iş yediğin radar cezasına gelince hangi trafik müdürlüğü kesmişse resimli olarak kanıtlamalarını istemen gerekiyor eğer hık mık ederlerse büyük ihtimalle kafadan yazılmış cezadır uzun süreden beri radar cezaları fotoğrafla belgeniyor o zamanda yapman gereken bölge idare mahkemesinde iptal davası açmak 2 celsede iptal ediyorlar bana gitmediğim bir yerde ceza kesmişlerdi avukat arkadaş mahkemede dava açıp iptal ettirmişti çünkü polisin o cezayı belgelemesi gerekiyor yada senden imza alması gerekiyor artık.ayrıca ogs kaçak geçişleride belgeleniyor sanırım bilgi edindirme yasasına göre karayolları aracın resimlerini sana vermesi gerekiyor yani ispat etmesi gerekiyor ben aracı 2005 sonunda aldım plaka 59 du 34 plakaya 2006 da geçirdim 2004 ten ogs cezası geldi üşenmedim gittim resimleri istedim başka araç çıkınca iptal etmek zorunda kaldılar yani iş biraz prosedür hakkını ararsan cezalardan kurtulursun.

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 08 Ocak 2010, 19:58:08 »
Çok saol abi bu işin peşini bırakmıycam ama OGS geçişleri içinse durumlar kötü bizde Opel adet vardı biz komşumuza verdik oda başkasına vermiş 2 yıl bizim üzerimizde kaldı arba bu üzerimizde kaldığı süre boyunca sürekli olarak bize köprü geçişlerinden cezalar yağıyordu sonra babam İstanbula gitti arabayı yakalyıp parka koymuşlar adamı buldu araba bizim üzerimizie olduğu için cezaları ödeyip arabayı elimizi kolumuzu sallaya sallaya çıkarırdık ama babam madem arabayı parasıyla almış o zaman cezaları öde sonrada arabayı üzerine al dedi adam yaptı işlevleri makbuzu evde saklıyorduk babam artık lazım olmaz diye atmış  >:( Vergi dairesindeki adamda bana ne kadar ben yatırdım dersen de makbuzun yoksa tekrardan ödeme yapman gerekiyor dedi  :( Yani ben ödediğime dair makbuzu bulamıyorum peki illaki ödememmi lazım yoksa ulaştırmada trafikte vs varmıdır kaydı ödendiğine dair ?

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 08 Ocak 2010, 20:06:05 »
sen bi bardak soğuk su iç bunun üzerine..

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2010, 22:51:53 »
ödemeyi yaptığın yeri ve tarihi hatırlıyorsan çıkartırlar bir örneğini 10 yıl boyunca saklamak zorundalar.

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 10 Ocak 2010, 12:05:11 »
ödemeyi yaptığın yeri ve tarihi hatırlıyorsan çıkartırlar bir örneğini 10 yıl boyunca saklamak zorundalar.
Bana dediki makbuzun elinde yoksa istediğin kadar bağır çağır yinede silmem borcunu dedi  >:(

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2010, 19:22:41 »
Ya abi bişey sorucam ben bu radar cezası için nereye baş vurucam itiraz ve detaylı bilgi almak için ?

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2010, 20:25:55 »
Ya abi bişey sorucam ben bu radar cezası için nereye baş vurucam itiraz ve detaylı bilgi almak için ?
cezayı kesen trafik bölgeye yada emniyet genel müdürlüğüne bilgi edinme yasası için başvurabilirsin

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 13 Ocak 2010, 22:12:38 »
cezayı kesen trafik bölgeye yada emniyet genel müdürlüğüne bilgi edinme yasası için başvurabilirsin
Peki OGS cezaları içinde aynı yeremi başvurucas ödemiştik biz ama makbuzlar kayıp yinede silmemişler  :bekleriz: