rica ederim burası paylaşım forumu elimizden geldiği kadarıyla birebir kullanıcı olduğumuz için bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz.
1-Benim bilidiğim ve duyduğum kadarıyla yetkili servis lpgli araçları kabul ediyor ama lpg den kaynaklanan durumlara bakmıyor.Mesela deneme sürüşlerini falan benzinde yapıyorlarmış.
2-Bobinin tanesi ben kayseri yetkili servisi aradım tanesine 72 lira dediler.4 tane oluyor bir araçta.Genelde biri yada bir kaçı bozulunca 4 ününde değişimini tavsiye ediyorlar.Şu an için aracında bobin arızası yoksa yada arıza kaydı yapmamışşsa değiştirmene gerek kalmıyacak.Lpg taktırmadan önce hava filtresi bujileri değiştirsen güzel olur.tertemzi hava ve 0 bujilerle başlamanı tavsiye ederim.
3-Lastik olayını anlamadım.İnce lastik derken aracın üzerindeki lastiklerin ebatlarının mı küçültülmesi gerekiyor yoksa simit tank taktırınca stepneyi bagajda taşıyamayacağın için ince lastik mi gerekiyor?
Eğer ilk tahmin ettiğim şey ise yani aracın orjinal lastiklerinin ebatlarının küçültülmesi gerektiğini söyledilerse böyle bişi yok.Benim aracın orjinal lastikleri 195*65*15 ebatında lastik.ben ebatları hiç değiştirmedim.Büyültürsem 17'' jant yada geniş tabanlı lastik takarsam görüntü için ,lpgye sistemine bu lastik değişimi yük olarak binecektir.Dolayısıyla yakıtı arttıracaktır.Siz lastikleri büyültüp küçültmemişseniz hiç oynamayın.İstersenzi bi lastikleri kontrol edin 195*65*15 olması lazım siizn lastik ebatlarının.
Brc de güzel bir sistem ama (bana göre) pahalı.Sanırım 1650 lira gibi bir rakam çekerler.Pazarlık edebilirseniz yapın hatta depoyu dolu ollarak teslime etsinler bari.
Aklınızda olsun lpg kontrol düğmesini resistans düğmelerinin yanına taktırın ve oradaki düğmenin yerine gömdürebiliryorsanız gömdürün.Görüntü daha güzel oluyor.Benim Atiker inki kare bir düğme ve resistansın sol tarafındaki düğmeyi çıkarmışlar v eAtikerin kontrol düğmesini o resistans düğmesinin kenarına monte etmişler.Yani elinizi o dediğim düğmeye dokununca dümdüz olduğunu görüyorsunuz.Yani düğğme dışarıda değil.Haliyle görüntüsü ii oluyor.
http://img253.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img253/6343/71268230.jpg&via=muploadDolum ağzını gizletebildiğiniz kadarıyla gizletin sol arkaya yapılıyor montajı.Kolay kolay gözükmemesini sağlasınlar.
Kaç litrelik ve hangi şekil tank taktıracaksınız?