Gönderen Konu: Birçok Sıkıntı ve Muhtemel Arızalar  (Okunma sayısı 15943 defa)

Çevrimdışı hoyrat yaav

• Profili Görüntüle
Ynt: Birçok Sıkıntı ve Muhtemel Arızalar
« Yanıtla #14 : 15 Ağustos 2010, 04:21:11 »
Arkadaşlar kendi arabamdan bahsediyorum dikkat ettiyseniz. Kimsenin aracına birşey söylemişliğim yok. Kaldı ki çok severek beğenerek aldığım arabada zaman içinde (  5 ay ) bu kadar sorun belirmesi canımı sıktı o kadar.
Araç 155.000 kmde Comfortline, benden önceki vatandaşın hor kullandığı da gün gibi ortada. E o zaman bu sıkıntıların hiçbirini yaşamamış olan şanslı arkadaşların laf kalabalığı etmesine gerek yok. Ben zaten benzer sorunları yaşayanların yorum ve desteğini bekliyorum.

Çoğu bende de var, arkadaşlar katılıyorum, benden önceki de arabayı çok hor kullanmış, çok canım sıkılıyor bazen. Şusilecek meselesini ben çok basit çözmüştüm. Arka su fışkiyesinin kapağını çıkartınca ucundaki iğne, suyun fışkırdığı delik yani, çıkıyor. Onu  çıkarttıktan sonra bi iğneyle içini güzelce temizleyin, kireçlenmiştir büyük ihtimal. Zaten iğne yokken su fışkırdığını görürsünüz..
sayın yesiill dediğiniz gibi yaptım ama benim sorunum kireçlenmeden öte sanırım.

o tak diye vurma sesi disklerden ve kaliperlerden geliyo disk ve kaliperlerinizi değişin sorun gider burçlara baktırın rot rotil salıncak iyice bir kontrol ettirin sağlamsa wd-40ile yağlatın sprey ses kesilecektir karter muhafaza sacı varsa vidası gevşiyince oda ses yapar yada muhafazayı vurmuşsanız oda ses yapar saç kartere sürttükçe bu dediklerime bir baktırın  :tamamdir
  disklerden öyle ses çıkacağını sanmıyorum ancak aracı ilk kaldırttığımda heryerine sprey sıkıcam.

3. maddedeki arızanın nedeni; sol kapı swici bozulmuş,aynı sorun benim arabada da vardı swic değişti,50 tl.
switch konusunda haklısınız sanırım.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 15 Ağustos 2010, 14:00:24 »
E o zaman bu sıkıntıların hiçbirini yaşamamış olan şanslı arkadaşların laf kalabalığı etmesine gerek yok.

üslubunuza lütfen dikkat edin, kimse burda servis görevlisi değil, herkes kendince istediği yorumu yapabilir, laf kalabalığı falan ne demek?Eğer siz bu sorunlara golf 4ün kronik sorunu derseniz, insanlarda çıkıp "kusura bakma da aracın hor kullanılmış bunlar kronik değil" deme hakkına sahiptir

Çevrimdışı cyber34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 15 Ağustos 2010, 14:34:51 »
Golf IV lerde boğaz kelebeği sorunu var diye biliyorum.
Bu nedenle almaktan vazgeçmiştim.
Bu sorunlar için ancak usta önerebilirim.

Çevrimdışı hoyrat yaav

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 15 Ağustos 2010, 18:18:07 »
üslubunuza lütfen dikkat edin, kimse burda servis görevlisi değil, herkes kendince istediği yorumu yapabilir, laf kalabalığı falan ne demek?Eğer siz bu sorunlara golf 4ün kronik sorunu derseniz, insanlarda çıkıp "kusura bakma da aracın hor kullanılmış bunlar kronik değil" deme hakkına sahiptir

üslubumda sorun yok, alınganlığın hiç lüzumu yok herkesin arabası süper ama benimki sorunlu idrak edebildiniz mi ? kendi arabamı yerdim kendi arabamı ?

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 16 Ağustos 2010, 15:38:13 »
üslubumda sorun yok, alınganlığın hiç lüzumu yok herkesin arabası süper ama benimki sorunlu idrak edebildiniz mi ? kendi arabamı yerdim kendi arabamı ?

Kardeş kusura bakmada herkesin arabası süper yada degil onu bilmemde bu saydıklarının çogu kronik sorun olamaz yani örnegin kapı ışıgın yanmıyorsa o swicle alakalıdır. Ama senin araba epey bi yıpranmış sanırım.

Çevrimdışı delibey

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 16 Ağustos 2010, 15:47:03 »
bir arızanın kronik olması için bütün golflerde aynı şikayetin olması ve süreklilik arz etmesi gerekir, bu saydıklarınız kronik değilde siizin aracınız biraz fazla yıpranmış galiba...

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 16 Ağustos 2010, 16:03:39 »
"e o zaman bu sıkıntıların hiçbirini yaşamamış olan şanslı arkadaşların laf kalabalığı etmesine gerek yok. Ben zaten benzer sorunları yaşayanların yorum ve desteğini bekliyorum."burada bu üslupla kimse konusmuyo sizde konusamazsınız illa sorunu bilen birini istiyosanız özel servisler yetkili servisler dolu baktırabilirsiniz aracınızı ayrıca aracınıza sorunlu da demek istemedik biraz yıpranmış v.s dendi.hepimizin başına birşey gelmesine gerek yok siz nasıl bizim sorunlarımızı nasıl çözdüğümüzü öğrenmek istiyosunuz bizde birbirmizin sorun ve çözümlerini dinleyerek bilgi sahibi oluyoruz ve edidiğimiz bilgiler doğrultusunda varsayımlar sunuyoruz ayrıca o tak sesi disk ve kaliperlerdende geliyo 2 hafta önce değiştirdik bu şikayetten ötürü .derdinizi söylediniz fikirleimizi söyledik umarım sıkıntılarınızı giderirsinizi iy güner.
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 16 Ağustos 2010, 18:17:17 »
Bu foruma girdiğimizde çoğumuz golfle ilgili hiçbirşey bilmiyorduk, sorarak, dinleyerek çok şey öğrendik, ama kırarak , kavga ederek değil, sakin lütfen :)

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
« Yanıtla #22 : 16 Ağustos 2010, 18:40:13 »
Bu foruma girdiğimizde çoğumuz golfle ilgili hiçbirşey bilmiyorduk, sorarak, dinleyerek çok şey öğrendik, ama kırarak , kavga ederek değil, sakin lütfen :)

+1 :tamamdir
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı hoyrat yaav

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 01 Eylül 2010, 15:43:01 »
Arkadaşlar sanırım Golf IV lerde kronik sorunlar çok. Ben sıralayayım bilen arkadaşlar, çözüm önerisi olanlar, aynısını yaşayanlar vardır :

1-) Sağa düşük hızda  ( 10-15 km\s ) saparken " taak "  diye metalik ses.

2-) Özellikle parke döşeli bozuk yollarda ön takımdan biyerlerden gelen çok tiz cik sesi ( sanki içine kuş kaçmış ).

3-) Şoför kapısı açıkken açık kapı uyarısı vermiyor - sesli uyarı hiç yok - kapı eşiğindeki ışık yanmıyor.

4-) Sol ayna sağa sola ayarlanıyor, ama yukarı aşağı hareket yok.

5-) Ön silecek motoru titrek titrek çalışıyor, ses yapıyor.

6-) Arka silecek camına su gitmiyor, su pompası sesi geliyor ancak arkaya su fışkırmıyor.

7-) Ön konsoldan muazzam gürültü geliyor.

8-) Yol bilgisayarı 100 km'de harcanan yakıtı az göstermeye başladı- sanırım sıcaklardan aptallaştı.

9-) Araç yüklüyken fren yapınca amortisörlerden gaarç diye ses geliyor, mübarek reno 12 gibi.

10-) Son zamanlarda çalıştıktan hemen sonra gaz yemez oldu, hatta birkaç kez ışıklardan kalkarken de tekledi stop etti. İlk kalkış sorunlu, rölanti ayarsız.

Şimdilik bunlar var, araç LPG li , 10/40 yağ koyduğumda 5.000 km.de 1 lt eksiltti.

5-)  numaralı sorun halledildi. Silecek motoru ve kolları, yağmur suyu giderinin göbeğinde olduğu için zamanla oksitlenme yapmış. Sileceklerin altındaki plastik aksam sökülerek silecek motoru ve kolları güzelce temizlendi yağlandı, sorun ortadan kalktı.

6-) numaralı sorun da basitmiş. Arkaya su fışkırtmaya çalıştığımızda, arabanın altına su akmaya başladı. Arka silecek hortumu  su pompalayan motordan ayrılıvermiş, hemen taktık sorun düzeldi.

Bu iki işin maliyeti 10 lira oldu.

8-)  ve  10-) numaralı sorunlar birbiriyle ilintili, kronik boğaz kelebeği arızası gibi görünüyor. 200-600 tl arası değişken maliyeti var, şimdilik müdahale edilmeyecek.

7-) numaralı sorun kış mevsiminde gözlenecek ve tekrar değerlendirilecek.

« Son Düzenleme: 02 Eylül 2010, 08:37:02 Gönderen: hoyrat yaav »

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #24 : 01 Eylül 2010, 16:16:15 »
takma kafana
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ÜRENCİK

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 04 Eylül 2010, 00:27:19 »
hallolur hepsi yavaş yavaş hepimizin bu sitede öğreneceği çok şey var.
VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.