İlker eski bir mercedes kullanıcısı ve hastası olarak birkaç fikirde ben varmek isterim.115 kasa 230,6 ve manda kasa 280 s 2 tane aracım oldu.123 hiç kullanmadım ama arkadaşlarım sayesinde yakından tanıdığım bir araç.Öncelikle mk1 le mercedesi aynı kategoride değerlendirmek yanlış olur.İkisi çok farklı konseptlerdir.Mercedes ağırlığı bakımından 123 kasanın ağırlığı 1440 kg.dır.hantal araçlardır.İlk kalkışları ağırdır yola koyulduktan sonra ise hiç kimse tutamaz.Rahatlığı ve güvenilirliği hiç bir arabada yoktur.Parçalarını en az mk1 kadar rahat bulubilirsin ama 250 mercedeslerde zorlanırsın.Parça fiyatları biraz pahalıdır ama çıkmacılarda envayi parçasını bulursun.karoser olarak çok sağlam araçlardır.allah vermeye büyük bir kaza da bile burnun kanamadan çıkma ihtimalin çok yüksektir.Arkadaşlar 115 kasa ile tıra yandan girdiler arabanın üst kısmı yoktu 4 kişiyi burunları bile kanamadan çıkarttık araçtan.tek zayıf noktaları marşbiyelleri ve çamurluk ağızlarıdır çürürse buralardan çürümeye başlar.Alacağın araçta bunlara önemle dikkat et.Düzenli bakımlarını yaparsan kolay kolay arıza vermez seni üzmez ama yaşları itibariyle her zaman sürprizler yapmaya müsait araçlardır.Mk1 kadar ucuza baktıramazsın en azından motor için 3000-3500 tl gözden çıkarman lazım.Dizel için.benzinliyi 1500-2000 arası toplarsın.Ama bir kere yapıldımı en az 500000km hatta 1000000km abartısız gezersin.Yaptırdığın yerden bir daha asla masraf çıkarmaz.Vergileri motor hacimleri yüzünden fazladır.Yakıtları keza senin dizel mk1 in 2 katıdır dizel olmasına rağmen bütün bunları göz önüne alıp ağır abi oynayacağım dersen düşünme al:))Spor araba değildir modifiyeyi unut palyaçoya dönersin:))
usta kuzen
o dedi, zaten benim arabaya ellemiyo, zorlaya zorlaya bakıyo, nefret ediyo vw den, ama merso gelsin bedavaya yaparım dio. tek sıkınttım yedek parca yzuunden de, ona da garanti veriyo. çevresi geniş olduğu için o bakımdan sıkıntı çekmeyiz diyor.
dün akşam gaz düğmesi bozuldu, gazda çalışmadı, benzin aldım geldim, ona da boğuldu gitti, akü de bitti. sinir oldum. bu gidişle gidici duruyo yoğurt bey. bu havada yaptığına bak bana, bozuldum kendisine...