aracı görmediğimiz için tabiki araç hakkında bir fikir beyan edemeyiz ancak triger seti + devirdaim 90000 km veya 4 yılda (hangisi önce dolarsa) değiştirmek gerekir. sizin 5 yıl olmuş değişmeniz tavsiye edilir. benim aracımı 84000 de aldım, 73000 km de trigeri değişmiş benden önce kullanan, bende yazın 102000 km de değiştim (daha30000 km olmuştu ama 4 yıl geçmiş, tam tarihini de bilmiyorum belki 4,5 olmuştur). bu işi şansa bırakmamak lazım. eğer triger seti hareket halindeyken koparsa motorda 2-3 arası masraf açar ve 4-5 gün araçsız kalabilirsiniz.
bunun haricinde her arabada yapılması gereken rutin bakımlar var tabiki. yağ değişimi, 2 yağ değişimini takinben yağ filitresi, hava filtresi ve de bujilerin değişimini öneririm. genellikle hava filtresi ve bujilerin değişimi ülkemizde önemsenmez. halbuki hava filtresi ve bujiler toplamda 50 tl ve aracın hem daha az yakmasını sağlayarak bu para fazlası ile çıkar hemde araç daha rahat çalışır.
servis verilerine dayanarak rutin bakımlazrı düzenli yapılan bir vw çok rahat 500000 km yi devirir.
hayırlı olsun, kazasız belasız günler. :saygılar