Gönderen Konu: Araba 3. ve 4. Viteste Kalkar mı?  (Okunma sayısı 10916 defa)

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
Araba 3. ve 4. Viteste Kalkar mı?
« : 04 Şubat 2010, 13:54:26 »
arkadaşlar bir iki defa başıma geldi yanlışlıkla vitesi 1 yerine 3 e attım. araba zorlanarak da olsa kalktı. bu normal midir?

bir de rot balansçıda başıma gelen olay;  usta aracın ön sağ tekerini kriko ile kaldırdı. sonra bana 4 e takıp arabayı kaldırma mı istedi. ben de 4 e taktım. 1de kaldırır gibi arabayı kaldırdım. araba hareket etmedi ama hız göstergesi sanki gidiyormuş gibi 100-120ye çıktı. bu nasıl oluyor anlamadım. bunun mekanik açıklaması nedir sizce?
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araba 3. ve 4. Viteste Kalkar mı?
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2010, 14:09:36 »
iki teker ayrı çalısabiliyor mesela arabanı çamura sok zemini tutan teker arabayı çevirir tutmayan yerinde döner durur, dördüncü viteste kaldırma sebebi balans bozuk oldugunda genelde 120 civarında silkeleme yapıyor benim aracta
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı G60

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2010, 14:12:29 »
Tek tekerin havadayken hareket etmesinin nedeni : kilitli diferansiyel olmadığından gücün hangi tekere gittiği farketmiyor, daha rahat dönen tekere gidiyor direk.

Viteste kaldırma olayı da, 1 viteste 4. viteste dişli sonuçta. Sadece oranları farklı. Güç yettiği, veya aracın yüke binmediği  sürece her viteste kalkar.
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2010, 17:20:29 »
Tek tekerin havadayken hareket etmesinin nedeni : kilitli diferansiyel olmadığından gücün hangi tekere gittiği farketmiyor, daha rahat dönen tekere gidiyor direk.

Viteste kaldırma olayı da, 1 viteste 4. viteste dişli sonuçta. Sadece oranları farklı. Güç yettiği, veya aracın yüke binmediği  sürece her viteste kalkar.
   +1 ancak yarım debriyajla bu işi yapabildiğimiz için baskı balatayı baya zorlarsın.

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2010, 22:42:28 »
yada baskı balatan bitik ondan sıyırıp kalkabilir  ::)