Herkese merhabalar bu forumda ki ilk mesjım Golf V Goal kullanıcısıyım.
Son bir haftadır lastik jant ve yay ile uğraşıyorum. Deneyimlerimi aktarmak istedim ve tabi yardımda gerekecek
Aracımda orjinal jant ve lastiğim olduğu zaman üzerine 50mm lik eibach yay taktırdım konfor çok fazla fark etmedi. Araç yol tutuşu fren masefesi olumlu yönde çok değişti. Ama esas sorun yeni başladı
17" Jant taktırıyorum ve Lastik olarakta 215X50X17 takılı. 50 yanak olmasının sebebi aracı peder ve valideminde kullanması ve istanbul yollarının bozuk olması
) üzerinde 50 mm lik yay varken çok güzel oturdu fakat araçta yanlız ben varken bile düz yolda bile lastikler çamurluklara sürtüyor.
Aynı akşam 35 mm lik yay aldım onları taktırdım biraz yükseldi fakat çukurlarda ve arabanın e5 te giderken esnemesi esnasında sürtmelerin devam ettiğini gözlemledim.
bugün orjinal yaylarını taktırıp tekrar deniycem bakalım ne olacak
Benim tavsiyem jantınız 17 de olsa 18 de olsa lastiğiniz taban genişliği orjinalde ne ise o kalmasıdır yoksa ya yayları kullanmayacaksınız yada çamurlukları açtırmak zorunda kalacaksınız.
Tabi aracın 2-3 cm esnemesini bile engelleyecek kadar yay kullanılmasını göz ardı ederek söylüyorum. Ben bu seçeneği kimseyede tavsiye etmiyorum Zira aracın heryeri dökülmeye başlayacaktır.
))