Gönderen Konu: debriyaj  (Okunma sayısı 6945 defa)

Çevrimdışı yusuf99golf

• Profili Görüntüle
debriyaj
« : 28 Şubat 2010, 22:14:27 »
merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim siteye.bende 99 golf var yeni aldım sayılır.aracımdan memnunum.debriyaj yukardan kavrıyo yalnız bi kaç ustaya sordum zaten golf4 ler yukardan kavrıyo dıyolar..diğer yorumları okuduğumda baskı balatayla ilgili devir saati konusu var bide.arabam devir saatıyle bırlıkte yükselıyor.5 inci viteste 3000 devirde 115 yapıyor sonra parelel yükselıyor sizce baskı balatam eskımışmidir yani değişmeye ihtiyacı varmı.

Çevrimdışı horoz155

• horoz
    • Profili Görüntüle
Ynt: debriyaj
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2010, 22:38:51 »
öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız binmen dileğiyle...debriyaj  konusuna gelince golf IV lerdeki genel özelliklerden biri diyelim sorundan çok genelde oyle baskı balatayı deiştirdiğinde oncelikli olarak biraz farkedecek debriyaj yumusak ve yag gibi olacak fakat  birkac haftadan sonra tekrar eski haline gelecek kafana takma böyle sürmeye devam et...
efsaneye binenlerde efsanedir...

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2010, 22:52:07 »
hayirli uğurlu olsun kazasız belasi kullanman dilegiyle hoş geldin,
Önce aracin bir akıbetini araştır derim bir servisi ara şase numarasini ver onlar sana ne akıbeti oldugunu söylerler yada git kendi gözünle bir gör derim, ben servisten yeni cıktım aracımın cekisi cok düsüktü ve sana söyle söyleyim ustaların denediklerinden 4 vites el fireni cekik araba istop etmiyor balata sıyırdıgı için hafif bir kalkiş gözledi Usta dedi araç 10 yaşında balata şu kadar gider tek el kullanilsa sana gelene kadar 3-4 el degiştirmistir tabı onlar ne yapti bilinmez gel sökelim bakalim (VW servisi) eger bitikse degiştiririz yoksa el işçiligi aliriz dediler bende okey gözümle gördüm hatta evde biten balata attim gecenlerde temizlikte bitmiş resmen dibe dayanmişiz anliyacagin :D degistirdiler serviste bunlar vb işlemler hepsini yaptirdim, fiyatta yazalim aklina takilmasin 10 yaş indirimi var aracin onu kullandim ben 106tl  debiryaj 106 tl debriyaj balatasi, şanzıman yağı ek yaptilar 7 tl, işçilikleri pahali diyeyim ben sana bana yazdiklari 130 tl ama farkli bir indirime gittik orda karışı biraz ben full bakim yaptim triger ve komple balatalar fln. ;D

Çevrimdışı yusuf99golf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2010, 23:04:43 »
teşekkürler arkadaşlar allah herkese kazasız belasız kullandırmak dileğiyle..özel serviste oylesıne bı sormuştum değiştirsem kaç para gider diye bılgı almıştım 350 ile 400 arası dıolar.ya bıde benım olduğum yer antalya merkeze çok uzak 150 km yani git gel 300 km.yakındakı özel servise yaptırsam aynı fiyata mı gelir diyorum yakıtla bırlıkte.yaptırmaya düşünmüyorum daha ama hani arabayı yenı aldığmdan bıraz tedirgin oluyorumm ;) :)

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2010, 23:23:29 »
ben yeni aldigim icin önce servise öpüldüm artik yok :D simdi ustalara gidip kurcalayin bakayim diyecegim inş iyi bur usta buluruz  ???

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2010, 23:27:27 »
merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim siteye.bende 99 golf var yeni aldım sayılır.aracımdan memnunum.debriyaj yukardan kavrıyo yalnız bi kaç ustaya sordum zaten golf4 ler yukardan kavrıyo dıyolar..diğer yorumları okuduğumda baskı balatayla ilgili devir saati konusu var bide.arabam devir saatıyle bırlıkte yükselıyor.5 inci viteste 3000 devirde 115 yapıyor sonra parelel yükselıyor sizce baskı balatam eskımışmidir yani değişmeye ihtiyacı varmı.
Hayırlı olsun güle güle kullan ama 'golfun debriyajı yukarıda kavrıyor'  yanlış bilinen bir genellemei, geç kavrama  varsa balata vb bir yerde sorun vardır, mutlaka baktır bence.. :)

Çevrimdışı yiğit_42

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Mart 2010, 10:44:59 »
hayırlı olsun iyi günlerde kullan. eğer debriyaj o kadar yukardan kavrıyorsa balata bitmiş demektir. bunu değiştirdiğinde anlarsın. bence uzun yola çıkmayacaksan binebilirsin ama kullanım zevkini bozuyor.  3000 de 115 iyi yapıyormuş ben genelde benim arabada olduğu gibi 3000 de 100 diye biliyorum. aklın orda kalmasın imkan varsa değiştir....

Çevrimdışı scaliskan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Mart 2010, 12:02:27 »
dostum benim debriyajda yukarda kavrıyor ustaya baktırdım.usta bunun balataları iyi dedi.galiba golflerin genel sorunu.bence hemen değiştirme.iyice bitmesini bekle derim.sonra yeni taktır.ucuz bi şey de değil ki hemen değiştirelim.orjinal balata seti 270,yağı ve işçilik 500 gibi bi rakam verdiler.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2010, 12:04:01 Gönderen: scaliskan »

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Mart 2010, 17:03:11 »
yukarda servis rakami verdim ::)

Çevrimdışı yakupcse

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2010, 21:08:49 »
Merhabalar

Bende 13.03.2010 tarihinde debriyaj baskı balatasını değiştirdim.Sorunum sizinkinin aynısı idi.Araştırdım yolda bırakma gibi durumları olabiliyormuş.Debriyaj baskı+balatası+direksiyon yağı+işcilik=400 TL aldılar.Ama değiştirdikten sonra arabanın kullanımı o kadar rahatladı ki keşke daha önce değiştirseymişim dedim :) İhmal etmemek lazım...

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 18 Mart 2010, 21:18:16 »
 :tamamdir ;)