Gönderen Konu: sigorta konusu...  (Okunma sayısı 5460 defa)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
sigorta konusu...
« : 28 Şubat 2010, 12:31:00 »
arkadaşlar hepinizin üzerinden uzak olsun, dün park halindeki aracıma çarptılar, sağ arka çamurlukta bir karış uzunlugunda yarım cm derinliğinde bir göçük var,ankarada ikamet etmekteyim, aracımın kaskosu yok.Neyse dün rapor tuttuk kendi aramızda, bugün ustamı aradım,karşı tarafın ruhsat fotkopisi, sigorta kağıdı fotokopisi, ehliyet fotokopisi ve tutanak dışında olayın gerçekleştiği yerde plakaların görüneceği ve hasarların görüneceği detaylı fotoğrafların olması gerektiğini de söyledi.Söz konusu yere ben 20 dakika sonra geldiğim için vuran araç orada değildi ama sahibiyle konuştuk, sigorta şirketini de aradı, fotoğrafa gerek yok dediler.Şimdi;

*Doğuş oto diyorki 1 hafta 10 gün arası exper beklersiniz ki benim o kadar vaktim yok; artı işleminizi yaparız, siz sonradan sigortadan paranızı alırsınız.Eğer bu fotoğraf olayından kıllık çıkacaksa servise gidemem, onlar aldığı paraya bakar, bende karşı tarafın sigortasından paramı alamam diye korkuyorum...

*Sanayide kendi ustam var, ona götürürüm, ama exper söz konusu sanayi olunca kafasına estiği zaman geliyor, 1 hafta arabasız kalmam elimi ayağımı bağlar,günde 60 km yol gidiyorum.Bir diğer husus servise ve sanayi ustasına davranışı bir değil experlerin, bu fotoğraf olayı belki de bu durumda daha çok sıkıntı olur diye korkuyorum

Park halindeki durumlarda, tarafların kendi aralarında yaptıkları tutanaklarda fotoğraf olayı önemlimidir, başına gelen ki umarım gelmemiştir ya da bilen varsa paylaşırsa çok mutlu olurm.Son olarak bu işlemin,  yani göçük tamiri ve boyamanın ne kadar olduğunu bilen var mı?

İlginize şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
Ynt: sigorta konusu...
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2010, 17:44:45 »
arkadaşlar benimde bir sorum olacak bir kaza gecirdim aracım 95 model benim aracım için orjinal parça kullanamayacaklarını söylüyorlar yan sanayi ğarça göndercekler böyle birşey olabilirmi??

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2010, 23:20:57 »
arkadaşlar benimde bir sorum olacak bir kaza gecirdim aracım 95 model benim aracım için orjinal parça kullanamayacaklarını söylüyorlar yan sanayi ğarça göndercekler böyle birşey olabilirmi??

tali kusurun varsa yan sanayi, çıkmacı ve veya tamir yoluna gider sigorta eksperi...tali kusurunuz var mı rapora bi bakın...

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2010, 23:33:45 »
Geçmiş olsun :-[

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2010, 23:34:44 »
Geçmiş olsun :-[

sağolun üzerinizden uzak olsun...

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2010, 10:00:33 »
tali kusur derken ne demek istediginizi pek anlayamadım ama kaza şöyle oldu ben ana caddede seyir halindeyken ara sokaktan önüme kontrolsüzce çıkan minübüse carptım oda zaten hatasını tutanakta belirtti.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2010, 22:53:53 »
aynı kazayı bende yapmıştım ama polis tuttu raporu bende... arasokaktan kontrolsuzce çıktı, fren mesafesinde olmadığı için bende vurdum ama ekip yuzde 25 tali kusur yazdı o da hızdan hızlı olmadığım halde, sonra exper geldi tali kusurunuz var dedi, panjuru orjinali ile değiştirmem, ya çıkmasını ya da yan sanayisini nikelajsızını takın dedi, bende tamir ettirdim.Raporu trafik tuttuysa bakın size ait olan bölümde tali kusur yazar,(8 üzerinden olayı kalktı yüzde olarak yazar) eğer kendi aranızda yaptıysanız exper milleti çok kıl zaten, çektiğiniz fotoğraflarda sizde tali kusur bulmuş olabilir ya da aracınızın parçasının orjinali belirledikleri fiyattan yukardaysa, parça bulunması zor bir arabaysa, kasko olmadığı trafik sigortası olduğu için orjinali ile değiştirtmez, o sigorta şirketinde tanıdık bulmaya bakın derim ben...

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Mart 2010, 13:20:08 »
raporu aramızda tuttuk fotograf zaten çekemedik ama internetten tramer sonucuna baktıgım zaman karşı tarafta %100 hata gösteriyo yanlız parça fiyatı orjinalde biraz uçuk oldugu dogru.verdiginiz bilgiler için teşekkur ederm.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Mart 2010, 21:27:15 »
raporu aramızda tuttuk fotograf zaten çekemedik ama internetten tramer sonucuna baktıgım zaman karşı tarafta %100 hata gösteriyo yanlız parça fiyatı orjinalde biraz uçuk oldugu dogru.verdiginiz bilgiler için teşekkur ederm.

rica ederm, keşke daha çok yardımcı olabilseydim, Allah tekrarından uzak etsin...

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2010, 23:03:40 »
sorun çözülmüştür...