Gönderen Konu: Yüksek hızdaki ses  (Okunma sayısı 6038 defa)

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
Yüksek hızdaki ses
« : 26 Haziran 2010, 23:58:10 »
Arkadaşlar aracım ile ortalama 90-100 km hızda motor sesi gayet normal fakat 120 -140 km ulaşınca garip yüksek bir motor sesi duyuyorum yüklendikçe bu daha da artıyor.Bu da beni gerçekten rahatsız ediyor yüksek hızda konforu etkilemekte.Başka marka benzinli araçlar bile bu kadar sesli çalışmıyor.Hatta dizel başka bir araç ile hız yapıyorum bu kadar ses duymuyorum. Sizce neden bu kadar yüksek ses olabilir bir sorun olabilir mi? :-\

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
Ynt: Yüksek hızdaki ses
« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2010, 23:59:36 »
maalesef golf 4 böyle. biraz müzik sorunu çözüyor. konfora da konfor katıyor  ;D
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı apsimati

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2010, 15:34:08 »
bence sorun yok bende sordum onu arkadaşın cevabı aklıma yattı devir arttıkça motora alınan hava miktarı artıyor duyduğun ses te havanın vakum sesi ...
doğal yani...
bide bence güzel bir ...ses turbo gibi...

Çevrimdışı tunç

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2010, 16:37:59 »
Golf 4 ve boralarda bu sarun mevcut.
arkadaşlar bu sesi duymamak için motorla kabin arasına ses izolasyonu yapılabilir mi? Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar var mı?

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Haziran 2010, 17:05:47 »
Golf 4 ve boralarda bu sarun mevcut.
arkadaşlar bu sesi duymamak için motorla kabin arasına ses izolasyonu yapılabilir mi? Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar var mı?

yapılır yapılmasına ama sesin yogunlugu ne kadar bora ve mk4 lerde yalıtım vardır ama daha kaliteli malzemelerle düzeltilebilir ses girişi
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı redbarons

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2010, 10:54:33 »
5.vites ve 100 km hızda devir göstergesi 30da... 5.viteste 100 km hızı geçmeye başladınmı devirde artıyor e bu da daha fazla ses demek. niye böyle yapmışlar diye düşündüğümde aklıma tek bir şey geliyor.. 90-100 km hızda benzin tasarrufuyla birlikte harika bir sürüş keyfi çıkarın, fazlada hıza gerek yok mu demişler acaba. :))

Çevrimdışı rbaydug

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2010, 13:22:03 »
bana lpg de iken daha çok bağırıyor gibi geliyor. Çalıştığım şirket benzin verdiği için işe gidip gelirken benzinde, onun dışında lpg de kullanıyorum arabayı, o yüzden hem benzinde hem lpg de aracın tepkilerini görebiliyorum. Lpg de iken hem rolantide hem de gaza yüklendiğinde sesi bariz şekilde fazla geliyor bana... acaba benim yanılsamam mı? yoksa teknik bir açıklaması var mı?

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2010, 21:31:40 »
LPG nin ses yaptığı doğrudur
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2010, 13:10:12 »
Ses var Ses var ses ok rahatsız edici ise egsozlarınızı özellikle konvektörü kontrol ettirin hepsinin eli kulağında araçlarınız 10yaşına geldi normal bunlar. bozk olanlar yenlendikçe araç ilk günlerine dönüyor
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2010, 13:10:56 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di