Gönderen Konu: Golf 4 Far Düğmesi  (Okunma sayısı 10819 defa)

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
Golf 4 Far Düğmesi
« : 02 Mart 2010, 21:53:37 »
Arkadaşlar aracımın Far düğmesinde KISA farları açtığımda Farlar açılmıyor, düğmeyle biraz oynuyorum yada kendiliğinden aciliyor, dügmede sorunu tespit etmem için hangi yere bakmam lazim once düğmede sorun varmı onu bilmiyorum yada sorun nerdedir akümde sorun olabilirmi yada nerelere bakmam gerekiyor. ??? ???

Çevrimdışı redbarons

• Profili Görüntüle
Ynt: Golf 4 Far Düğmesi
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2010, 09:40:59 »
farların olduğu bölgede soket girişlerinden de yapabilir belki.. soketlerden bir tanesi tam temas etmiyor olabilir.

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2010, 10:28:19 »
iyi fikir  ;D ama ben zaten baktim oraya acaba hangi giriş kısaları yakıyor onu bilsem dügmedemi sorun var yoksa başka yerdemi ona bakacagim  ;)

Çevrimdışı redbarons

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2010, 11:50:38 »
iyi fikir  ;D ama ben zaten baktim oraya acaba hangi giriş kısaları yakıyor onu bilsem dügmedemi sorun var yoksa başka yerdemi ona bakacagim  ;)

biyerde şase olabilir diye düşünüyorum ama bence düğmede olcağını zanletmiyorum. arka lambaların yanıyormu hiç kontrol ettinmi. bi kısımdaki hata başka yerleride etkileyebilir belki.

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2010, 13:33:05 »
başka hiçbir yerde sorun yok, bu dügmenin baglantilarini bilen varmi. :(

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2010, 14:08:44 »
Eğer düğmeyle oynayınca farların geliyorsa sorun düğmede demektir soketi tam temas etmiyordur çıkmaz üzere olabilir,pas,ark,okist yapmış olabilir... Düğmeni sök arkasındaki soketin uçlarını temizle ince bir zımparayla sonrada güzelcene yerine oturttur :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2010, 16:17:28 »
yapacagim ama içinde sorun varsa ne yapacagiz birileri bana bunlarin hangi uç olduğunu yazabilirmi  ::) ???

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2010, 16:27:56 »
yapacagim ama içinde sorun varsa ne yapacagiz birileri bana bunlarin hangi uç olduğunu yazabilirmi  ::) ???
Ne ucu senin uçlarla işin yokki sen sadece far anahtarını yerinden çıkar soketini sök uçlarını temizle yerine tak eğer düzelmesse başka bi yerde iletimsizlik vardır ama büyük ihtimalle sorunun bu

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Mart 2010, 16:30:57 »
hadi dügmenin içinde oksitlenme var ise uclari bileyim ölcü aletiyle deneyim dügmeyi, eger dügme degil ise baska yerlere bakacagim. ???

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 03 Mart 2010, 18:12:39 »
hadi dügmenin içinde oksitlenme var ise uclari bileyim ölcü aletiyle deneyim dügmeyi, eger dügme degil ise baska yerlere bakacagim. ???
Uçları dediğin zaten PARK,KISAFAR,UZUNFAR,SİS yokmu belki sis bile yoktur ölçü aletiyle kolay kontrol edersin her hangi bir kademeye getir ölçü aletiyle kontrol et bellieder zaten kendini ama düğmeyle oynayınca ışıklar geliyosa büyük ihtimal anahtardandır

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 03 Mart 2010, 18:15:41 »
aşağı indim epey bir denedim calisiyor anlam veremedim gecen gece beni epey ugraştirdi şimdi de denedim yapmiyor, ya sabir acaba nerde sorun uzun bir yola gittigimde yolda kalmaktan korkuyorum yarin bir ölçü aleti alayim da deneyecegim uclarida güzelce yazarim buraya yada internette araştırayim bunun şeması nedir  ??? :-[

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 03 Mart 2010, 18:38:27 »
Şemasına gerek duyacağını zannetmiyorum büyük ihtimalle soketi oturmamıştır sallanıyordu o yüzden tems edememiştir sen yinede güvenme bi sök güzelcene oturttur yerine  :tamamdir

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Mart 2010, 20:02:39 »
gayet iyi oturmuştu dur bakalim hayirlisi ne cikacak. ;)

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 13 Mart 2010, 20:33:14 »
Far Dügmesinin Sökülmesi İçin 0 Kapalı Konumda iken içine Bastırın ve Kısalar Konumuna Getirin (bir nevi bir tur çevirin) ve kendinize doğru çekin gelecektir. Kabloları fazla zorlamadan yavaşça çekiniz ve tam dipte ayrım yeri var soket, soketin iki tarafında tırnak var onlara bastırın ve çekin soketiniz çıkacaktır alt resimlerde var.
Düğme Ön Kapağı Sökme

Resimde işaretli olan yerlerde tırnaklar var Sökmek isterseniz sökün ama tırnaklar benimkinde 2 tanesi kırıldı araç 10 yaşında plastik biraz fazla sertleşmiş.
Arkadaşlar Soketimizi iki parça bir ön kısım bir arka kısım var Ön kısım dügme yeri, arka kısım soket yeri ve içinde anahtar var o kısmada geliyoruz az SONRA :D
Ön Kısmı Arka Kısımdan Ayırmak

Ön kısımdan Arka kısımdan ayırmak için resimde gördügünüz yerlerden düz orta küçük tornavida yardımı ile ikiye ayırmaya çalışıyoruz yavaş ve sabırlı bir şekilde, karşılıklı yavas yavaş esneterek iki parçayı bir birinden ayırıyoruz.
Söketin Ayrılmış Hali

Söketin Ayırdıktan Sonra

Devre Kartının Arka Soketten Ayrılması

Önce yay var onu alınız, daha sonra kırmızı alanlara bakarsanız anahtardan gelen metal bağlantılar kartı tutuyor arkadaşlar tornavida ile kartı yavaşça yukarı kaldırıyorsunuz ve kırmızı alandaki tırnaklar birakiyor bir nevi geçmeli.

Ve Önemli Olan İç Anahtar Sökülmesi

İç Anahtar Kısmı Sökülmesi

iç anahtarın sökülmesi için arkadaşlar bura biraz uğraştirici 2 resme bakın orda içeride tırnaklı bir yuvarlak var ben oraya göre bir tornavida buldum üstüne bastırarak resimde görsterilen tırnakları biraktırmaniz gerekiyor yane anahtarı tutan gövde de 4 adet tutacak var bunları sırasıyla gezerek bir yandan bastırın bır yandan tırnakları biraktırmaya çalışın daha sonra anahtarımız çıkıyor,

Mutlu Son Arızalı Anahtar

ve mutlu son benim arızayı tespit ettim söktükten sonra anahtarı çıplak aşağıda aracımda test ettim ve plastik erimiş ve düğmenin temasını engelliyor temizliyecegim bir güzel daha sonra takacağım, daha tamir yapmadan paylaştım sizlerle umarim ilerde faydası olur sizlere.
Sevgiller Saygılar.