Far Dügmesinin Sökülmesi İçin 0 Kapalı Konumda iken içine Bastırın ve Kısalar Konumuna Getirin (bir nevi bir tur çevirin) ve kendinize doğru çekin gelecektir. Kabloları fazla zorlamadan yavaşça çekiniz ve tam dipte ayrım yeri var soket, soketin iki tarafında tırnak var onlara bastırın ve çekin soketiniz çıkacaktır alt resimlerde var.
Düğme Ön Kapağı Sökme
Resimde işaretli olan yerlerde tırnaklar var Sökmek isterseniz sökün ama tırnaklar benimkinde 2 tanesi kırıldı araç 10 yaşında plastik biraz fazla sertleşmiş.
Arkadaşlar Soketimizi iki parça bir ön kısım bir arka kısım var Ön kısım dügme yeri, arka kısım soket yeri ve içinde anahtar var o kısmada geliyoruz az SONRA
Ön Kısmı Arka Kısımdan Ayırmak
Ön kısımdan Arka kısımdan ayırmak için resimde gördügünüz yerlerden düz orta küçük tornavida yardımı ile ikiye ayırmaya çalışıyoruz yavaş ve sabırlı bir şekilde, karşılıklı yavas yavaş esneterek iki parçayı bir birinden ayırıyoruz.
Söketin Ayrılmış Hali
Söketin Ayırdıktan Sonra
Devre Kartının Arka Soketten Ayrılması
Önce yay var onu alınız, daha sonra kırmızı alanlara bakarsanız anahtardan gelen metal bağlantılar kartı tutuyor arkadaşlar tornavida ile kartı yavaşça yukarı kaldırıyorsunuz ve kırmızı alandaki tırnaklar birakiyor bir nevi geçmeli.
Ve Önemli Olan İç Anahtar Sökülmesi
İç Anahtar Kısmı Sökülmesi
iç anahtarın sökülmesi için arkadaşlar bura biraz uğraştirici 2 resme bakın orda içeride tırnaklı bir yuvarlak var ben oraya göre bir tornavida buldum üstüne bastırarak resimde görsterilen tırnakları biraktırmaniz gerekiyor yane anahtarı tutan gövde de 4 adet tutacak var bunları sırasıyla gezerek bir yandan bastırın bır yandan tırnakları biraktırmaya çalışın daha sonra anahtarımız çıkıyor,
Mutlu Son Arızalı Anahtar
ve mutlu son benim arızayı tespit ettim söktükten sonra anahtarı çıplak aşağıda aracımda test ettim ve plastik erimiş ve düğmenin temasını engelliyor temizliyecegim bir güzel daha sonra takacağım, daha tamir yapmadan paylaştım sizlerle umarim ilerde faydası olur sizlere.
Sevgiller Saygılar.