Gönderen Konu: farlar kısılıp abs ışığı yanıyor..acillll  (Okunma sayısı 7654 defa)

Çevrimdışı eyup9999

• Profili Görüntüle
slm arkadaşlar golf comfort 99 model kullanıcısıyım ara sıra yolada giderken abs ışığı yanıyor bununla beraber farlar ve bütün elektrik aksamı ile ilgili cihazların gücünde azalma oluyor(örn:kalorifer..) olay olduktan sonra aracı stop edersem birdaha marş çevirmiyor marşa basıp bırakınca bir sarma sesi duyuyorum ve kilometre sıfırlıyor.ancak aracı stop etmeden aracı boşa alıp birkaç defa sert gazverirsem herşey düzeliyor.ne abs ışığı kalıyor nede başka sorun.sizce problem nedir?hangi yola başvurmalıyım??
bir volkswagen aşkııııı

Çevrimdışı car wolf

• Profili Görüntüle
Ynt: farlar kısılıp abs ışığı yanıyor..acillll
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2010, 22:44:22 »
sağnı solunu kurcalamadan önce  bilgisayara bağlatın ona göre hareket edin  ;)
My Cars Audi & Vw Germany Style

Çevrimdışı eyup9999

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2010, 22:48:08 »
bilgisayarda herhangi hata yok hocam...
bir volkswagen aşkııııı

Çevrimdışı car wolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2010, 22:54:58 »
bilgisayarda herhangi hata yok hocam...

orj. bilgisayarınamı bağlattınız yoksa sıradan el bilgisayarları var tam teferrüatlı olmayanlara ki onu geçtim bilgisayarda arıza vermemesi enteresan ??? 2 tahminim var ya tesisat  yada beyin
My Cars Audi & Vw Germany Style

Çevrimdışı eyup9999

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2010, 22:59:02 »
orj bilgisayarına bağlandı vag com
bir volkswagen aşkııııı

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2010, 00:21:11 »
akünüz  içinden kopmuş yada tam temas etmiyor. yolda giderken biraz sarsılınca abs vb. ışıklar yanar. stop edince marş basmaz. sarma sesi dediğiniz de fandan gelir sarma sesine benzer ama değil. korkmayın.  marşa basınca aküden gelen akım içerisindeki yarım temasdan dolayı kopuyor çünkü marş motoru yüksek akım çeker. akün kopuk olduğu için kaldırmıyor ve kilometre vb de sıfırlıyor. akünüzü değiştirin. akünüzün akım gücünde sorun olmadığı ve anlattığım gibi sadece yüke gelince kaçırdığı için bilgisayarda arızalı olarak görünmez.
« Son Düzenleme: 11 Mart 2010, 00:26:01 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı burukoglu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2010, 00:33:22 »
akünüz  içinden kopmuş yada tam temas etmiyor. yolda giderken biraz sarsılınca abs vb. ışıklar yanar. stop edince marş basmaz. sarma sesi dediğiniz de fandan gelir sarma sesine benzer ama değil. korkmayın.  marşa basınca aküden gelen akım içerisindeki yarım temasdan dolayı kopuyor çünkü marş motoru yüksek akım çeker. akün kopuk olduğu için kaldırmıyor ve kilometre vb de sıfırlıyor. akünüzü değiştirin. akünüzün akım gücünde sorun olmadığı ve anlattığım gibi sadece yüke gelince kaçırdığı için bilgisayarda arızalı olarak görünmez.

+1 AKÜMÜLATÖR

Aynı olay benim başka bi arabada başıma gelmişti, düz yolda giderken önce kompressör ışığı ardından ABS ardından ESP vs vs tek tek yandı, arabaya zarar vermemek için durdum ve stop ettim, Sonuç; bi daha çalışmadı :D :D :D :D, ertesi gün yeni bi akü takıp çalıştırdım ve sorun kalmadı
« Son Düzenleme: 11 Mart 2010, 00:34:22 Gönderen: burukoglu »

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2010, 00:44:45 »
2 ihtimal var bence
biri akü
diğeri şarz motoru

akünün durumu nedir. ömrünü tamamladıysa bunu yapar.
yok akü yeniyse şarz olmuyordur
şarz motoru aküyü şarz etmiyorsa araç aküden beslendiği aküyü zayıflatır. akü bitince marşa basarken tachodan sarma sesi geliyor.
şarz motoru değişmiyor tabiki üzerinde elektronik devre değişiyor.
ama arızalı bir şekilde önemsenmeyip kullanmaya devam edilirse şarz motoru değişimine kadar gidebilir.

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2010, 19:44:21 »
şarz dinamosu büyük ihtimal bizdekindede oldu silecekler çalıştı km kadranı 20de takıldı abs ışıığı falan yandı aba devirlendmedi ve sonuç şarj dinamosu değişti
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı eyup9999

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2010, 20:14:09 »
arkadaşlar hepinize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.sorunum çözüldü.kutup başında bulunan vidalardan birkaçı gevşekmiş elektrikçi arkadaşım sıktı olay çözüldü.şuan için bir sıkıntı gözükmüyor şimdiden hepinize teşekkürler..
bir volkswagen aşkııııı