Gönderen Konu: arkadaşlar km saati ve devir saatim çalışmıyo?  (Okunma sayısı 22621 defa)

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 1.4 TSİ 160 HİGLİNE
Ynt: arkadaşlar km saati ve devir saatim çalışmıyo?
« Yanıtla #14 : 16 Mart 2010, 23:52:15 »
 :) :) :) :) :) :) kesinlikle katılıyorum abicim sağolasın teşekkür ederim :tamamdir

Çevrimdışı mami6848

• Sen Yetkili bi Abiye benziyosun :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 17 Mart 2010, 10:20:40 »
Benim aracımda da km saati ile ilgili problem vardı ki yaptık yanlız hoplama yapıyor esgi minübüscülerdeki gibi :) nese o km dişlisini ilk bende bozuk sandım aldım esinden 5 tl ye almıştım ama kullanmadım sökünce benim dişlinin sağlam oldunu anladık bizim problem saatden çıktı ki şimdi taktıgımızda hopluyo eski saati geri çevirmişler dağıtmışlar buda şimdilik idare ediyor :)

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 17 Mart 2010, 14:05:34 »
birazdan sökecem artık dişliden mi saatten mi akşam resimleri ile foruma koyarım:)

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #17 : 17 Mart 2010, 14:14:39 »
Benim aracımda da km saati ile ilgili problem vardı ki yaptık yanlız hoplama yapıyor esgi minübüscülerdeki gibi :) nese o km dişlisini ilk bende bozuk sandım aldım esinden 5 tl ye almıştım ama kullanmadım sökünce benim dişlinin sağlam oldunu anladık bizim problem saatden çıktı ki şimdi taktıgımızda hopluyo eski saati geri çevirmişler dağıtmışlar buda şimdilik idare ediyor :)

Muhammed o hoplama çoksa teldende olabilir dişlidende gene.. Telde sıkışıklık olabilir yada dişlide kaçırma. Eğer bunlarla değilse göstergenin mekanızmasında bislik vardır..

Bendede hoplama vardı az ben göstergeyi söktüm ilk ve şu elektornikçilerin bi sipreyi vardır yağ ve tiner bazlı onunla güzelce temizledim.. Kuruduktan sonra gene elektronikçilerde gres yağa benzer ama vazalin gibi bir yağlayıcı vardır onlan hareketli bölgelere kullandım... Makina yağı (tüfek yağıda derler) kullanmayın zamanla toz toplaması çabuk olur..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mami6848

• Sen Yetkili bi Abiye benziyosun :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 17 Mart 2010, 14:55:40 »
Muhammed o hoplama çoksa teldende olabilir dişlidende gene.. Telde sıkışıklık olabilir yada dişlide kaçırma. Eğer bunlarla değilse göstergenin mekanızmasında bislik vardır..

Bendede hoplama vardı az ben göstergeyi söktüm ilk ve şu elektornikçilerin bi sipreyi vardır yağ ve tiner bazlı onunla güzelce temizledim.. Kuruduktan sonra gene elektronikçilerde gres yağa benzer ama vazalin gibi bir yağlayıcı vardır onlan hareketli bölgelere kullandım... Makina yağı (tüfek yağıda derler) kullanmayın zamanla toz toplaması çabuk olur..
Valla tel gayet rahat duruyor elimle cevirdim falan çok rahat ama bilmiyom cihazda var problem Rahmi abi ile degiştirmiştik o demişti zaten bu biraz hopluyo die... ama geniş bi vakitte söküp temizlerim.. :D denemekte yarar var.

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 17 Mart 2010, 17:46:05 »
Erşan abi yardımmmmmm :'( öncelikle konsolu komple sökmeme ramen kadranı yerinden bir türlü çıkaramadım? ya nasıl bişedir saat bir yere kadar geliyo fakat çıkmasını imkan yok? arkada bir soketi mi var? kilometre telini söktüm şanzıman üzerinden. bayağı kalın bir plastik duruyodu içerisinde fakat üst tarafı aşınmış ama o parçanın dişli kısmı 1,5 cm ise max 2 mm aşınmış sadece üst tarafından. asıl sorun burda başlıyor ben şanzıman üzerinden sökünce teli çevirdim km saati çalıştı? yani ya o parça değişecek yada şanzıman içerisinde o plastiği çeviren yer malesef zarar görmüş. eğer öyle ise vay başıma gelenler. inşallah o plastiği değişince olur.

bide  

Telekomünikasyon Ä°letiÅ�m BaÅ�anlıÄ�±
« Son Düzenleme: 17 Mart 2010, 18:19:52 Gönderen: braveheart53 »

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 17 Mart 2010, 18:04:04 »
Kadranın sol ve sağ üstlerinde 2 vida vardır onları görmüşündür umarım. onları sökünce kadranı üstten yatırıp çıkarıyosun KM telini çıkartıyosun biraz serttir çıkması biraz güç ister, sonra kadran yerinden sağ alttaki geniş fişini rahat çekecek kadar çıkıyor..

Ama teli dışardan çevirince dönüyorsa sorunun KM dişlisinde.. Ya km dişleri aşınmıştır yada telin girdiği yuva.. Şanzımandaki karşılık dişli demirdir ve çok zordur aşınması veya bozulması o yüzden km dişlisi plastiktir bozulduğu zaman karşılığı yada şanzıman içene hasar vermemisi için...

Aracımı bende ilk aldığımda dişliden dolayı çalışmıyordu. Dişliyi söktüğümüzde dişli sağlam gibi geldi bize ama yenisi elimize gelince aşınmış olduğunu gördük..
« Son Düzenleme: 17 Mart 2010, 18:06:34 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 17 Mart 2010, 18:21:37 »
abicim o dediğin vidaları da söktüm kadranın sağ ve sol iki tarafındaki vidalar. bendeki tek sorun senin de dediğin gibi saatin arkasındaki km teli onu biraz zorladım ama sökemedim sökemeyince de belki arkada vida vardır ondan sökülmüyo diye de bıraktım. ikincisi de sağ altta bir kablo topluluğu var onu da saat içerde iken mi sökecem?
« Son Düzenleme: 17 Mart 2010, 18:23:13 Gönderen: braveheart53 »

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 17 Mart 2010, 18:40:54 »
 Teli dediğim gibi çıkarmak için güç istiyor biraz ve elde zor giriyor, Teli dışardan biraz içe iterek saati dışarı aldır biraz.. Kablolar kısa değil km telini çıkarınca kablo soketini rahat çıkarırsın.

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 17 Mart 2010, 18:47:05 »
tamam abim sağolasın artık yarına kaldı yarın bakacam. yardımların için çok teşekkür ederim. :sevgi:

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 17 Mart 2010, 21:56:42 »
erşan abi sürekli seni de rehin alıyom kusura bakma  :sevgi: o saatin arkasındaki km telii klipsli felan mı yoksa çekme ile çıkarılacak bişey mi? sökecem diye kopmle elimde kalmasın  :D :D

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 17 Mart 2010, 22:13:13 »
Çekerek çıkıyor korkma asıl :) ama düzgün asıl koparma bişeyleri :)

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 17 Mart 2010, 22:37:17 »
tamam abim düzgün asılırım  ;D :D olmadı bi saat ayarlarlar forumdan heralde  :D abi şimdi selam verdim borçlu çıktım diyecen ama :) elimde harici takometre var geçen gökhanla konuşuyoduk şarz dinamosuna bağlanıyor diyodu ordan tek bir kablo alacam ama hangisi o konuda bir bilgin var mı?

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 17 Mart 2010, 22:50:49 »
Sende kadran var zaten eğer sorunluysa ordan çek ucunu en basiti dur bi bakim bendeki tacho ya onda hangi uç devirmiş..