Gönderen Konu: Motorun Düzensiz Çalışması ?  (Okunma sayısı 24166 defa)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Motorun Düzensiz Çalışması ?
« Yanıtla #14 : 09 Haziran 2010, 09:16:04 »
Sabahın köründe kalktım okulşa gidicektim geç kaldım yemin ediyorum koşsam yetişirdim otobüse sırf arabayla gitmek için bahane olsun diye geç kaldım  :D Marşa basıyorum çalışıyor devir1500 oluyor gaz verince stop ediyor gaz vermessen yine stop ediyor bayağı bi bu şekil oldu sonunda sıkıldım ayağımı sabit tuttum 1500 devirde biraz beklettim biraz 2500 verdim kalkış yaptım 2 kere tepti tepmedi sonra düzelti tıkır tıkır oldu şimdilik bi problem yok rapor aldım kendime birazdan ikizimede rapor alıcaz bakalım varmı bişeyler dönerkende benzin alırım  ;)
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 09 Haziran 2010, 09:17:29 »
alt takozundan olacak problem hiç çalışmaz yada öksürür yürüyemessin yakıt asırı artar vs :D
Bende zannetmiyorum takozdan olsun ama nedense yakıt yinede fazla  :(  Ben olayı karb. bağlıyorum ama emin değilim belki karb. sökerim bugün babam karb. dağıtıp temizlerken bende Cabriomu yıkar temizlerim  :sevgi:

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 1.4 TSİ 160 HİGLİNE
« Yanıtla #16 : 09 Haziran 2010, 10:59:19 »
alakasız diyecen gökhanım ama geçende dediğin motor üfleme yapıyor demiştin. bence bujilerine bi bak istersen %100 2 ve 4 nolu bujin ıslanmış yada yağlanmıştır. biraz daha değişir düzensiz çalışma. bide sana bişey diyim böyle bir sorunla bende karşılaştım benimki rolanti müşürü mü ne varmış ona elektrik gitmiyomuş gazdan çektiğim zaman araba direk sönüyodu sürekli frene basarken bile 3 pedal kullanıyodum :) ateşleme bobininden direk kablo çektim şimdi sıkıntı yok. bide diğer cevap rolanti için bir hava memesi varmış neresi olduüunu bilmiyorum o tıkanmış olabilir. başka da bir cevabı yok bu işin :) :)
:t :t :tamamdir
benim dediklerimi dikkate al. gaza bastığında da sönme oluyorsa ya şamandıra takılı kalıyor yada gaz kelebeği ile ilgili sıkıntın var

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 09 Haziran 2010, 15:11:50 »
hava ayarı çok açık kalmıs olmasın yada kelebektede sorun olabilir :D
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 09 Haziran 2010, 20:12:41 »
Bayağı gezindim bana mısın demedi valla çokta rahat gezindim 30 TL'lik benzin aldım 150'yi çok rahat devirdi eve geldim yıkadım pırıl pırıl oldu akşam sefası hesabı çıktım gezdim tabiki yine herkesin ilgi odağıydık yine bi problem olmadı ama rolenty biraz düştü galiba kendi kendine düşme gibi bi ihtimal var mı biraz yükselteyim yarın  ;)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 28 Haziran 2010, 21:46:04 »
Cumartesi akşamı 40 TL'lik benzin aldım ve sabahtan öğlene kadar doılaştım benzin ibresi çok az aşağıya indi düğüne gidicektik abimi almaya giderken bir kere yolda kaldım karb. benzin çektim benzin ateş gibi geliyodu benzin pompası resmen yanıyodu biraz bekledim bastım marşa zar zor çalıştı hızlı bi şekilde abimin yanına vardım benzin pompasına soğuk su döktüm araba düzeldi kendine geldi ama vites aralıklarında yinede stop ediyodu lambada vs durunca gaz vermen gerekiyodu ben kaç kere lambada durdum ayağım gaz pedalındayken bile 1000 devirde tuttum arabanın marşa kaç kere bastım kapattım çalışıyodu abim kullandı lambalarda sürekli ayağını 3000-3500'de tuttu araba stop etti çok zor çalıştı dönerkende aynı şekilde eve geldik benzin acaip derecede azaldı ama şu anda araba hiç çalışmıyor acaba bobindenmi diye baktım bobine 5 tane uç var 4 tanesine kontak açıkken elektrik geliyor ötekisine gelmiyo gelmeyen uca akünün+ kutbundan direkledim kontak direklendi ama araba yinede çalışmadı sizce bu olay neden olabilir bi fikri olan varsa yardım etsin yada bobinin +  ve  - uçlarıyla ilgili bilgi verebilecek olan varsa yardımcı olursa sevinirim  ;)

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 29 Haziran 2010, 22:19:07 »
Anladığım kadarıyla araban kafasına göre iş yapıyor..Düzeliyor daha sonra tekrar bozuluyor..Bence bobinde bir sorun yok yada ateşleme sisteminde..Göremediğim için tam net cevap veremem.Benzin borularını kontrol et tıkanıklık olabilir,belki sıkıştırma yapıyordur..Onun haricinde subablardan olabilir kafasına göre iş yapıyosa..Subab iteceklerini fln baktır..

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 30 Haziran 2010, 11:53:32 »
gökhanım rolanti müşürüne elektrik gidiyomu bi ona bak istersen bizim karbüratörler aynı sanırım bende de aynı sorun vardı. rolanti müşürüne direk kontaktan + verdik. bir diğeri içerdeki meme tıkalı olabilir araba stop halinde iken gaz kelebeğini oynat yeterli işeme yapıyor mu? 3. sü ve sonuncusu rolanti için bir hava memesi var ona bak tıkalı olabilir. başka da bir sebep yok bence.. bide bujilerine bak yağlama felan yapmışsa düşük devirlerde kuvvetli ateşleme yapamadığı için motor stop edebilir.

Çevrimdışı SCORPIONMAN2005

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 30 Haziran 2010, 12:17:51 »
karbüratöre giren bir kablo var.Kablonun ucunda karbüratörün içine girmiş elinlede gevşetebileceğin rolanti müşürü var.Sök yenisini al onun hiç bir şeyin kalmayacak.Sonra bir karbüratörcüye git karbüratörünü temizlet ve ayarlattır.Başka hiç bir şeyi yok arabanın :)
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2010, 12:19:11 Gönderen: SCORPIONMAN2005 »

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 30 Haziran 2010, 20:52:25 »
Rolenty müşürüne elektrik geliyor ona baktım Murat abinin dediği gibi rolenty müşürünü bi sökücem sağlamlığını kontrol edebilir miyiz peki birazdan benzin almaya çıkıcam bakalım son durum nedir  :(

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 30 Haziran 2010, 23:46:23 »
Arabayı çalıştırmayı denedik başaramadık vurduralım dedik kan ter içinde kaldık yine olmadı dedim ben gidiyom benzin alayım bidonla gitti 15 TL'lik benzin aldım zorda olsa çalıştı ama durum yine aynıydı dedim benzinliğe gidelim belki yolda açılır kendine gelir benzinliğe vardık 25 TL'likte orda koydum benzinlikte çok zor çalıştı ama yinede değişen bişey olmadı pazar sabahından öğlenine kadar tıkır tıkır çalışan araba öğleden sonra nasıl bu hale gelir bunun nedeni nedir yok mu derdime bi çare bulacak ?

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 01 Temmuz 2010, 12:13:53 »
aynı sorunnn gökhanımm bende de vardı. sen bi karbüratördeki ana meme tıkalı olabilir araba stop halinde iken gaz kelebeğini oynat yeterli işeme yapıyor mu? sorun kesinlikle o yaa.. yüksek devirlerde benzin bompasının basıncı nedeniyle sıkıntı olmuyor ama düşük devirlerde işeme yapamıyor karbüratör. hani çok geç alıyor diyosun ya 1-2 kez marş bastın almadı 5-6 kez gaz pompala sonra bas bakalım alacakmı?

Çevrimdışı SCORPIONMAN2005

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 01 Temmuz 2010, 12:35:53 »
Bir karbüratörcüye baktırsan karbüratöre pislik gelip tıkamıştır memeleri.Aynı sorun bendede vardı şu arabaya 15-20 tl lık benzin alma en az 50 tl doldur.arabalarımız eski benzin deposunun içi pislik dolu dolayısıyla depoda az benzin oldumu çekiyor karbüratöre ne kadar pislik varsa.Benzin deposunu söktüreceksin fazladan 20-30 tl lık benzin al temiz benzinle yıkayıp temizleyin içini.karbüratörüde temizlet en az 40-50 tl lık benzin koy arabaya sonrasındada.Karbüratör girişinede 2 tane benzin filtresi taktım.Ben ancak öyle kurtuldum o sorundan kafayı yiyecektim.o kadar temizledik içini deponun az benzinle kullandığım zaman hala filtrelere pislik geliyor.yeniliyorum filtreleri.

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 01 Temmuz 2010, 13:27:19 »
Bir karbüratörcüye baktırsan karbüratöre pislik gelip tıkamıştır memeleri.Aynı sorun bendede vardı şu arabaya 15-20 tl lık benzin alma en az 50 tl doldur.arabalarımız eski benzin deposunun içi pislik dolu dolayısıyla depoda az benzin oldumu çekiyor karbüratöre ne kadar pislik varsa.Benzin deposunu söktüreceksin fazladan 20-30 tl lık benzin al temiz benzinle yıkayıp temizleyin içini.karbüratörüde temizlet en az 40-50 tl lık benzin koy arabaya sonrasındada.Karbüratör girişinede 2 tane benzin filtresi taktım.Ben ancak öyle kurtuldum o sorundan kafayı yiyecektim.o kadar temizledik içini deponun az benzinle kullandığım zaman hala filtrelere pislik geliyor.yeniliyorum filtreleri.
:tamamdir :tamamdir
kardeşim sana kesinlikle katılıyorum. en azından 20 tl lik atsanda karbüratöre girmeden mutlaka ince filtre olsun. o zaman sorun yaşamazsın. ha diyecen sende vardı da niye tıkandı? ben hava filtresi kullanmıyodum bi ara rüzgarlı bi havada karböratör ince kumla dolmuştu :)