Gönderen Konu: Motorun Düzensiz Çalışması ?  (Okunma sayısı 24160 defa)

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: Motorun Düzensiz Çalışması ?
« Yanıtla #28 : 01 Temmuz 2010, 14:02:26 »
:tamamdir :tamamdir
kardeşim sana kesinlikle katılıyorum. en azından 20 tl lik atsanda karbüratöre girmeden mutlaka ince filtre olsun. o zaman sorun yaşamazsın. ha diyecen sende vardı da niye tıkandı? ben hava filtresi kullanmıyodum bi ara rüzgarlı bi havada karböratör ince kumla dolmuştu :)

erhan varya arabanın dili olsa ilk sana nerede onu merak ediyorum filtre kullanmıyorsun he sebeb ses mi yoksa,ama vw motoru bu bakarsın kumu bile yakar :D
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 1.4 TSİ 160 HİGLİNE
« Yanıtla #29 : 01 Temmuz 2010, 14:14:59 »
 ;D ;D abi vw motoru kum nedir çakıl bile yakar yaa ;D abi filtre çok eski idi nerde ise çürümüş bende söktüm attım. yenisini de bulamadım burda yoktu 1 ay felan gezdim öyle. ne oldu ise o ara oldu :D sonda bi baktık reno kangoo nun filtresini ortadan 2 ye kesince benim araca oluyomuş onu taktım sonra da arabanın motor sesini duyamayınca netten 15 liraya açık hava filtresi aldım :) olay ondan ibaret. zaten 2 aydır da araba yatıyo garajında. baskı balata bitti de  :D özledim keratayı ama nakit sıkıntısı var. ağustozda askere gidiyom astek olarak gidersem bakalım dönüşte bişeler yapacam yada müşteri bulursam satarım.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 01 Temmuz 2010, 14:50:20 »
;D ;D abi vw motoru kum nedir çakıl bile yakar yaa ;D abi filtre çok eski idi nerde ise çürümüş bende söktüm attım. yenisini de bulamadım burda yoktu 1 ay felan gezdim öyle. ne oldu ise o ara oldu :D sonda bi baktık reno kangoo nun filtresini ortadan 2 ye kesince benim araca oluyomuş onu taktım sonra da arabanın motor sesini duyamayınca netten 15 liraya açık hava filtresi aldım :) olay ondan ibaret. zaten 2 aydır da araba yatıyo garajında. baskı balata bitti de  :D özledim keratayı ama nakit sıkıntısı var. ağustozda askere gidiyom astek olarak gidersem bakalım dönüşte bişeler yapacam yada müşteri bulursam satarım.

yaf sen o arabayı niye satıyorsun git gel bak temizle bin sende iş mi yaptıgın
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 02 Temmuz 2010, 23:29:03 »
Abilerim pompaya yanaştığımdan 30 dan aşağı koydurmuyorum  :( 40 TL'lik benzin aldım benzinliğe gittim geldim hala aynı daha temin marş bastım yemiyo delirtecek beni ya karb. içine bir gram benzin girmiyo dediğiniz gibi stop halindeyken gaz kelebeğini pompaladım bırak işemeyi 1 gram benzin atmadı içine gaza basarak çalıştırıyorum 1 gram benzin almıyor karb. içine   :(
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #32 : 02 Temmuz 2010, 23:34:00 »
 Gökhan bunu baban çok rahat bulur veya buldurtur sen biraz babaya yalakalık yapmaya bak ve sorunlarından kurtul..  :sevgi:
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 02 Temmuz 2010, 23:49:48 »
Abilerim pompaya yanaştığımdan 30 dan aşağı koydurmuyorum  :( 40 TL'lik benzin aldım benzinliğe gittim geldim hala aynı daha temin marş bastım yemiyo delirtecek beni ya karb. içine bir gram benzin girmiyo dediğiniz gibi stop halindeyken gaz kelebeğini pompaladım bırak işemeyi 1 gram benzin atmadı içine gaza basarak çalıştırıyorum 1 gram benzin almıyor karb. içine   :(
yaaa gökhanımm sana dediğim lafa geldinn. sorun şu şamandıra takılı kalıyor bu 1. si ikincisi de ana memen tıkalı aynı problemm bende de vardı. şamandıranın da kapalı kalmasının sebebi onun ittiği bir çivi gibi bişe var onun etrafında iz oluyor orda sıkışıyo şamandıra aşağı inmeyince karbüratöre benzin girmiyor.benzin girmeyince de işeme yapamıyor. araban çalışmadığnda karbüratörün üstünden benzin dök hemen çalışacak. ama döktüğün benzin yanınca gene stop edecek.
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2010, 23:52:40 Gönderen: braveheart53 »

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 03 Temmuz 2010, 00:07:39 »
yaaa gökhanımm sana dediğim lafa geldinn. sorun şu şamandıra takılı kalıyor bu 1. si ikincisi de ana memen tıkalı aynı problemm bende de vardı. şamandıranın da kapalı kalmasının sebebi onun ittiği bir çivi gibi bişe var onun etrafında iz oluyor orda sıkışıyo şamandıra aşağı inmeyince karbüratöre benzin girmiyor.benzin girmeyince de işeme yapamıyor. araban çalışmadığnda karbüratörün üstünden benzin dök hemen çalışacak. ama döktüğün benzin yanınca gene stop edecek.
Valla abi arabaya bakmak için fırsatım olsa tamam ama vakit kalmıyo iş yerine götürsem orda boş vaktimde bakabilirim ama iş yerine gidinceye kadar 1 kere stop ederse tek başıma napabilirim bide polis geldimi tam olur mecburen pazar günbü bakıcam olmadı pazartesi iş yerine götürürüm  :-\

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 04 Temmuz 2010, 09:25:46 »
Veeee arabayı çalıştırdım bayağı uğraştım midem benzinden allak bullak oldu ağzım yandı falan ama değdi doğrusu burdan Murat abime çok teşekkür ediyorum tamda onun dediği yerden kaynaklanıyormuş ana hortumdan yani benzin otomatiğinden karb. geliyor fakat benzin karb. girmiyordu dün akşam Murat abiyle telefonda konuştuk durumu anlattım hortumu sök iğne gibi bişeyle açtır dedi hortumu söktüm üflüyorum yok çekiyorum yok çok fena tıkanmış iğneyi soktum biraz açtırdım çektim biraz valla boğaz havası gibi açıldı mübarek yalnız üsttekinden hala benzin gelmiyor  :-\ Bide üstteki kelebeğin gaza basınca hareket etmesi gerekmiyormu gaz kelebeğini oynatıyorum karb. alt tarafındaki kelebek hareket ediyo üstteki hiç oynamıyo ve yukardaki ufak kanaldan benzin gelmiyorr  :-[ Çalıştırdım bugün bi deniycem ama yinede yarın karb. götürücem kısmetse  :tavazn: Murat abide Bursa'daymış olmadı mini buluşma yaparuk  :tavkiss:

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 04 Temmuz 2010, 15:12:40 »
Ne yazıkki motor hala kendine gelemedi yarın karb.cüye gidicez bakalım kısmetse İnşallah düzelir  :-\

Çevrimdışı SCORPIONMAN2005

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 04 Temmuz 2010, 23:19:10 »
Veeee arabayı çalıştırdım bayağı uğraştım midem benzinden allak bullak oldu ağzım yandı falan ama değdi doğrusu burdan Murat abime çok teşekkür ediyorum tamda onun dediği yerden kaynaklanıyormuş ana hortumdan yani benzin otomatiğinden karb. geliyor fakat benzin karb. girmiyordu dün akşam Murat abiyle telefonda konuştuk durumu anlattım hortumu sök iğne gibi bişeyle açtır dedi hortumu söktüm üflüyorum yok çekiyorum yok çok fena tıkanmış iğneyi soktum biraz açtırdım çektim biraz valla boğaz havası gibi açıldı mübarek yalnız üsttekinden hala benzin gelmiyor  :-\ Bide üstteki kelebeğin gaza basınca hareket etmesi gerekmiyormu gaz kelebeğini oynatıyorum karb. alt tarafındaki kelebek hareket ediyo üstteki hiç oynamıyo ve yukardaki ufak kanaldan benzin gelmiyorr  :-[ Çalıştırdım bugün bi deniycem ama yinede yarın karb. götürücem kısmetse  :tavazn: Murat abide Bursa'daymış olmadı mini buluşma yaparuk  :tavkiss:
Senin karbüratörcüye uğraman farz oldu artık.Pislik var karbüratöründe güzelce temizlet vereceğin 10-20 tl başka bir şeyi yok arabanın.Ama karbüratör girişinden önce 2 tane benzin filtresi koy çok faydasını göreceksin Gökhan.kirlendikçede sök at yenisini tak.5 tl kerameti.

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 04 Temmuz 2010, 23:30:23 »
gaz kelebeğinin üstü asıl kelebekten bağımsız çalışır. benzinin karbüratöre girmeme sebebi içindeki şamandıranın takılı kalışı sana 10 kez söyledim göhkan arabanın başka bir sorunu yok şamandıra takılı kalıyor takılı kalınca karbüratör içine benzin almıyor. şu karbüratörü bi sök görecen şamandıranın ittiği çivi gibi bişe var onun yüzünden şamandıra takılı kalıyo. ince zımpara ile o çivi gibi olan şeyin iz yapmış yerini zımparala daha sonrada da çık asfalta yak ortalığı...

Çevrimdışı SCORPIONMAN2005

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 05 Temmuz 2010, 18:09:22 »
gaz kelebeğinin üstü asıl kelebekten bağımsız çalışır. benzinin karbüratöre girmeme sebebi içindeki şamandıranın takılı kalışı sana 10 kez söyledim göhkan arabanın başka bir sorunu yok şamandıra takılı kalıyor takılı kalınca karbüratör içine benzin almıyor. şu karbüratörü bi sök görecen şamandıranın ittiği çivi gibi bişe var onun yüzünden şamandıra takılı kalıyo. ince zımpara ile o çivi gibi olan şeyin iz yapmış yerini zımparala daha sonrada da çık asfalta yak ortalığı...
erhan senin söylediğin meme karbüratöre gelen benzini kesiyor doğru ama karbüratörün havuz dolduktan sonra şamandıra kalkıyor ve memeyi itekleyip benzini kesiyor.Gökhanın arabanın karbüratöre hiç benzin gelmiyor ki!Karbüratörün giriş memesi tıkalı Gökhanın.

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 05 Temmuz 2010, 20:06:16 »
kardeşim benim şamadıra takılı kalması demek: şamandıra yukarda kalıp karbüratörün haznesinin dolduğu ve daha falza benzin alıp taşmaması için benzin girişinin kapanması anlamına gelir.  gökhanda da şamandıra sürekli yukarda kaldığı için karbüratöre benzin almıyor. haznede benzin olsa en azından araç durduğu yerde gaza basarsan içeri işeme yapar. senin dediğin karbüratör giriş memesini kontrol eden  şamandıradır zaten. şamandıra takılı kalınca yakıt direk geri dönüşten depoya gider. çünkü geri dönüş olduğu için en ufat bir engellemede karbüratör yerine direk geri dönüşe yönelir benzin. geçici bir çözüm olarak benzin girişinin oraya hava basarsa şamandıra açılır. çalışırken sorun yok fakat stop edince gene aynı sorun devam eder. gökhanla benim karbüratörler aynı sıkıtı da daha önce benim başıma geldi.
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2010, 20:07:38 Gönderen: braveheart53 »

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 05 Temmuz 2010, 22:08:28 »
Hazır sizi beraber yakalamışım durumu anlatayım  :-[ Bugün iş yerine götürdüm arabayı sabah çalışışında her hangi bir problem yok sadece marş basıyo ama gaz yemediği için almıyo neyse iş yerine götürdüm 2-3 gibi karb. götürmek için bastım marşa hiç almadı marş basıyo ama gaz yemiyo vurdurdum bastım karb. gittim  baktı isyosan dedim hava filtresini sökeyim gör ordan bişeylere baktı falan senin karb. pompası falan arızalı dedi bunu tamir ettiriceğine çıkma bi karb. al daha akıllıca olur dedi kısmetse yarın VW hurdacısı abime danışıcam çıkma bi karb. istiycem takıp deniycem sorun düzelirse motor bayağı rahatlarsa alırım olmadı enjeksiyonlu sisteme çeviririm 100TL sınır koydum 101TL bile olsa karb. meselesini kapatırım araba1 ay falan yatar ama K-Jet sisteme dönerim ama K-Jet sistemini hangi usta iptal ettiyse enjeksiyon tesisatını param parça etmiş  >:(