Herkese selam...
99 model golf comfort aracım var.Bir süredir zaman zaman araç kontağı açtığımda immobilizer ışığı yanıp sönmeye başladı bu esnada doğal olarak araç çalışmıyor. kontağı açıp kapattığımda düzeliyor, bazen aç kapa işlemini bir kaç kez denemek zorunda kalıyorum. cip arızasıdır diye yedek anahtarla kullandım bir süre ancak ondada aynı şeyi yaptı. iki anahtarın birde bozulma olasılığı zayıf ihtimal. Bir anahtarcıda kontrol ettirdim. Cihazda anahtar arızası verdiğini ancak her iki anhtarda da aynı sorun olduğunu söylediğimda kontak üzerindeki kod okuycu bileziğin bozulmuş olabileceğini söyledi. bir başkasına gittiğimde aracı bırakmam gerektiğini kontrol etmeleri için bir gün boyunca kalması gerektiğini söylediler, tabiki bırakmadım ancak sorunu nasıl çözeceğim konsunda bir karara varamadım. son çare olarak servisin yolunu tutacağım. ancak sorunun ne olabileceği konusunda burdan bilgi sahibi olabilirsem çok sevineceğim. ayrıca şu kontak üzerindeki kod okuyucu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.. ( Bu arada aracı 2 ay önce satın almıştım yani geçmişi konsunda bir bilgim yok)
herkese teşekkürler..