Toplam Oy Verenler: 37
Benim araca 50 bin km önce bor katkısı eklendi..1 lt ile 20 km rahat yapılıyo ama dediğim gibi kasarak, ikide ayağını gazdan çekip yakıt keserek falan işte..
aracın ya jantları orjinal değil, ya lastikleri yada km saati bozuktur. bu dediğim 3 değer de aracın yaptığı km nin eksik veya fazla çıkmasına neden olur. benim araç motor ve yürüyen aksam olarak full bakımlı. 175/80/14 lastik var(trendline donanım) yani tekerlek büyüklüğü(çapı) aynı ancak lastik orjinal pasifiğe göre lastik başına 3 cm dar. kısacası daha az yakması lazım ama kaç kere denediysem uzun yolda 90-100 arası gaza dokunmakla dokunmamak arasında gittim. depo ağzına kadar dolu 850-900 arası her seferinde. bizim tanklar 55 lt, siz hava boşluğunu da doldurtmuşsunuz(genleşme payı denen yer). benzinciler ona bilmediklerinden yedek depo diyor . 5 lt fazla almışsınız ki oda uzun yolda 80 km kadar götürse, 100 km de 16v oluşundan 100 km fazla götürse ki 0.2 lt dir fark benim 8v e göre, oda ful depoda ancak 1-1.5 lt eder. yani tüm hesapları lehinize çevirsem gene de 200-220 km fark kalıyor. kullandığım yolda düz ve otoban. rize-samsun-kayseri-mersin. bor felan farklı birşeyler kullanıyormusunuz?
Maminci, ben de bor katkısı uygulamak istiyorum. Yağımı 4 bin km önce değiştirttim. Bir sorun olur mu? Hangi bor katkısını kullanmamı önerirsiniz? Fiyatlar hangi seviyede kendim de yapabilir miyim? Teşekkürler.
yellow_driver BU YAZDIKLARINI BANA KARŞILIK OLARAKMI YAZDIN ? CÜMLELERİNİNN BAŞINDA ''aracın ya jantları orjinal değil, ya lastikleri yada km saati bozuktur'' DEMİŞSİN.EĞER BANA DEDİYSEN HATA YAPARSIN.ARACI2004 YILINDA SIFIR ALDIM VE HER ŞEYİ ORJINAL.1296 KM YAPTI DİYORSAM İNAN BUNA.İNANMAYAN VARSA RUHSATINA İDDAA YA GİRERİM 1 LT BENZİNLE 21 KM YAPTIM.O ZAMAN ŞUNA HİÇ İNANMASSINIZ 106 GTI VARDI BENDE BİRDE.AYNI YOLDA 106 GTI İLE GİTMİŞTİM VE 106 GTI İLE 1 LT BENZİNLE 27 KM YAPMIŞTIM.
onda +7litre genleşme boşluğuda var. 55+7litre= 59litre