ender hocam sizin kadar olmasa da elbet biz de güvenli sürüş nedir ne değildir biliyoruz.1 sene zarfında kazalarım oldu evet ama bunlarda %100 hatalı değildim ve Allah'a şükür hepsi küçük kazalardı, sıyrık bile almadım. üzerime üzerime gelen yandaki araçtan kaçarken kaldırıma çıkma, yokuşta arabayı kaldırırken 10 cm arkama kadar yanaşan araca dokunma, ben sol şeritte sola dönecekten beni solumdan sollamaya kalkan araca sürtme, yolda yayadan kaçarken başka araca tamponu sürtme..bunlardı benim kazalarım. Allaha şükür hiç kural ihlali , kırmızı ışıkta geçme, dönülmez yere dönme,
alkollü araç kullanma olmadı. HER NE KADAR SİZİN GÖZÜNÜZDE TRAFİK CANAVARI OLSAM DA, hepsi acemiliğimin kurbanıydı.
Trafik canavarı olmasam da en azından artık trafikte sürmeyi öğrendim. Artık solumdan sollamaya kalkan araca önce yol verip sonra dönüyorum, yandaki üzerime gelirse sağa yanaşıp gitmesini bekliyorum, yokuşlarda rahat kalkıyorum, sol şeriti kamyonlara bırakıyorum.
yazdıklarım elbette işin esprisiydi ama sizinle, sizin gibi bir üstadla , istanbulda , ankarada araç kullanırken yanınıza oturmayı ve dışarda trafiğe nasıl tahammül (!) ettiğinizi, kuralların yüzde kaçına uyduğunuzu, üzerinize süren araçlardan nasıl kaçtığınızı, yolda gezen yayalara nasıl davrandığınızı, yolunuza dalan araçlara nasıl tepki verdiğinizi inanın çok ama çok görmek isterdim. hatta benzin parası da benden olsun , en azından sizden birkaç yol yordam öğrenirim (!)