Önce kendimi tanıtayım, hiç biriniz tanımıyorsunuz beni ne de olsa. Adım Emir, Uludağ Üniversitesinde okuyorum, aslen İstanbul'da yaşıyorum. Yaşım 20, boyum 1.75, ölçülerim, eheh neyse ölçüleri geçelim, enine boyuna geniş bi insanım
Doğduğumdan beri müthiş bir araba hastalığı var bende, hatta annemin söylemesine göre, ilk söylediğim kelime arabaymış 8-9 aylıkken. Yine annemin söylemesine göre 1,5 - 2 yaşındayken 10 dakikalık yürüme yolunu 45 dakikada gidermişiz, çünkü her gördüğüm arabaya sarılıp öpüyormuşum. Alman aracı hastalığı var bende, nerden kaptım bu virüsü bilmiyorum ama Vw olsun, Porsche olsun, Bmw olsun alayının hastasıyım. Tabiki lotodan ikramiye çıkmadığı için Porsche ve Bmw'ye ulaşmak biraz hayalperestlik oluyor. Bu yüzden de yıllardır bir Mk1 Gti alma hevesi var içimde. Artık yaş kemale erdi, ben de muradıma ereyim diyorum. Henüz ortada kesin bir şey yok, peder beyi dürtmek için bilgi topluyorum. Bir kaç sorum olacak sizlere, cevaplarsanız şu yeni yetme citiay aşığını mutlu edersiniz.
1- Ucuz yollu ama kolay toplanabilecek bir mk1 gti'ı aşağı yukarı kaça alabilirim? Alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
2- Görüntü benim için önemli, kaporta boya, macun, pütür, izolasyon hatta komple soyulup iyice temizlenip boyanması ne kadar tutar?
3- Hız da benim için önemli, baba ve sülale mesleği genelde otomotiv üzerine olduğu için zibilyon çeşit araba sürdüm, hızlı bir araba istiyorum. Motorun iyi duruma getirilmesi ve aşağı yukarı 200 hp güce ulaşması için yapılması gerekenler ve masrafı ne kadar tutabilir?
4- Çakma yan sanayi dandik parçalar yerine, orjinal parçalar Türkiye'de ne kadar bulunur? Bulunmazsa Almanya'dan getirmenin zorlukları neler olabilir?
5- El becerim iyidir ve motorlardan iyi anlarım. Kendi kendime yapabileceğim şeyler neler olabilir?
6- Tabiki bu işin sonu yok ama araba ve ortalama derecede toplanması için gereken para aşağı yukarı ne olur?
7- Ortalama ne kadar yakar bu arabalar?
Bu kadar soru sormamın nedeni, yukarıda da belirttiğim gibi baba mesleğinin otomotiv sektöründe olması. Etraflıca bilgi toplayıp, babamın karşısına çıkıp o'nu kandırmam gerek." Ulan çocuk gerçekten istiyor ve altından kalkabilir demekki" demeli peder bey. Başka türlü bana akülü araba bile almaz. Bu arada jant, lastik, yağ, filtre, ıvır zıvır aksesuar ücretlerini katmayın yukarıdaki tutarların içine, çünkü baba mesleği bu. Belki bilen bilir, Karakuş Otomotiv, İstanbul'da. Bu yüzden bu tarz şeyleri bedavaya veya çok ucuza getirebilirim. Şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.