Gönderen Konu: ANKARA GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ  (Okunma sayısı 12364 defa)

Çevrimdışı endycole305

• Profili Görüntüle
ANKARA GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
« : 30 Mart 2010, 19:30:27 »
Ankara'da 5 Yıldır vermekte olduğum Sürüş Teknikleri Eğitimleri ile sizlere ulaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Ayrıca Sürüş ve yol güvenliğine verdiğiniz önemden ötürü sizlere teşekkürü bir borç biliyorum.

Çok yakın zamanda hem eğitim tadında hem kendi limitlerinizi test edebileceğiniz bir eğitim kompleksi sizlere sunacağım...
Eğitimlere katılmak son derece kolay ve makul fiyatlarda olacaktır.

Sunulacak olan Eğitimler;
1)Temel sürüş Eğitimi
2)Sürüş geliştirme Eğitimi
3)Güvenli ve Defansif Sürüş teknikleri Eğitimi
4)İleri sürüş 1
5)İleri sürüş 2
6)ProDrive Profesyonel Sürüş Teknikleri Eğitimi
7)Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitimi
8)SKİDCAR Eğitimi
9)Taktik sürücülük Eğitimi(anti-terör teknikleri)
10)VİP sürüş teknikleri Eğitimi
11)Lise ve Üniversitelerde Sürüş teknikleri Eğitim Seminerleri

info:505 704 85 10
http://www.guvenlisurusegitimi.com

ENDER KOZLU
İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ UZMANI
« Son Düzenleme: 30 Mart 2010, 23:19:56 Gönderen: SPoRTeXHauST »

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
Ynt: ANKARA GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2010, 22:49:23 »
1 sene önce nerdeydiniz?  ;D

şaka bir yana Ankarada güvenli sürüş değil, pis sürüş tekniği öğrenmek lazım:
-  yol verilmeyen ceddede nasıl aracın burnu sokularak yola girilir
 - gittiğin yola burnunu sokan aracın üzerine üzerine gidilerek nasıl korkutulur
- otopark parası vermeden arayollara nasıl araba park edilir
-  sarı ışık yanarken nasıl kontrollü geçilir?
-  kırmızı ışıkta mendilcilerden nasıl kaçarız?
- arkadan yakın mesafe gelen araç , frenleyerek nasıl korkutulur

aslında bunları öğrenmek lazım. 1 senede 4 hasarla , malesef bunları da öğrendik. bugün 4 hasardan dolayı kaskomu da iptal ettiler. artık özgürüm  ;D
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı mecamir

• Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2010, 23:03:04 »
vaay Ender abim gelmiş :) Nick'den çıkaramazsın, Can ben Antalya Motorsporları Kulübü'nden.

Ender abi'nin otomobilsporları konusunda güzel bir geçmişi ve sağlam projeleri var bildiğim kadarıyla. Ankara'daki arkadaşlardan sürüş tekniğini geliştirmek isteyen olursa tavsiye ederim.

Çevrimdışı endycole305

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2010, 01:26:31 »
Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum elbette kaza yapmak her ne kadar korkutucu ve hem maddi hemde manevi yönden sıkıntı yaratsada deneyim kazanmanıza katkı sağlayacaktır.Bizim misyonumuzda bu kazalar başınıza gelmeden sizleri bu tecrübelere yabancı bırakmamak ve trafikte yaşayabileceğiniz kaza senaryolarını sizlere güvenli bir pistte emniyetli bir ortamda konusunda uzman ve kendini bu alanda kanıtlayan eğitmenler tarafından ister kendi aracınızla ister bizim SKİDCAR diye adlandırdığımız simulatörümüzle sizlere bu durumları yaşatarak trafikte hayatta kalmanın yollarını sizlerle paylaşmaktır.
Bahsettiğin konularla alakalı söylemem gereken bu kadar çok istekle sen emin ol daha çok kaza yapacaksın bu yazdıkların seni asla güvenli ve bilinçli bir sürücü yapmaz.Bizler trafik ortamını paylaştığımız diğer sürücülerin hatalarını ne kadar telafi edebilirsek o kadar iyi sürücü olma yolunda ilerleriz.

2009-2010 kaza istatislikleri acı gerçeği gözler önüne serdi..1978 yılından bu yana PKK terörüyle yitirdiğimiz asker sayımız 5binin üzerinde değil peki ya trafik kazalarında yılda kaç kişi hayatını kaybediyor?
12000 üzerinde vatandaşımız hayatını trafik kazalarında çeşitli sebeplerden ötürü kaybetti.
Bu sayı her geçen gün daha da artıyor....

aslında bunları öğrenmek lazım. 1 senede 4 hasarla , malesef bunları da öğrendik. bugün 4 hasardan dolayı kaskomu da iptal ettiler. artık özgürüm  ;D

Çevrimdışı endycole305

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2010, 01:28:32 »
Can çok teşekkür ediyorum bilmeni istiyorum artık sadece verdiğimiz eğitimler Ankara ile sınırlı kalmayacak Antalyada dilediğin zamanda eğitim semineri düzenleyebiliriz.Konuyla alakalı görüşelim mutlaka bizimde projelerimiz var.
vaay Ender abim gelmiş :) Nick'den çıkaramazsın, Can ben Antalya Motorsporları Kulübü'nden.

Ender abi'nin otomobilsporları konusunda güzel bir geçmişi ve sağlam projeleri var bildiğim kadarıyla. Ankara'daki arkadaşlardan sürüş tekniğini geliştirmek isteyen olursa tavsiye ederim.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2010, 09:54:45 »

eğitim önemli ama imkan yok ise 3 ay ist. trafiğinde araç kullan hocamız kadar olmasa usta söför olursun...

trafik,taciz,kamyonlar,tırlar,köprü geçisi, her türlü hava kosulunda araç kullanımı bir gün önce temiz olan yol öbür gün köstebek yuvası gibi olur ondan kaçma taktikleri üst geçit, kaldırım varken yolu kullanan yayalar pisikopat motorcular ( hepsi değil ehli olanlar var ) yani ne ararsan var :D
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2010, 13:04:12 »
ender hocam sizin kadar olmasa da elbet biz de güvenli sürüş nedir ne değildir biliyoruz.1 sene zarfında kazalarım oldu evet ama bunlarda %100 hatalı değildim  ve Allah'a şükür hepsi küçük kazalardı, sıyrık bile almadım.    üzerime üzerime gelen yandaki araçtan kaçarken kaldırıma çıkma, yokuşta arabayı kaldırırken 10 cm arkama kadar yanaşan araca dokunma,  ben sol şeritte sola dönecekten beni solumdan sollamaya kalkan araca sürtme, yolda yayadan kaçarken başka araca tamponu sürtme..bunlardı benim kazalarım. Allaha şükür hiç kural ihlali , kırmızı ışıkta geçme, dönülmez yere dönme, alkollü araç kullanma olmadı.   HER NE KADAR SİZİN GÖZÜNÜZDE TRAFİK CANAVARI OLSAM DA, hepsi acemiliğimin kurbanıydı.

Trafik canavarı olmasam da en azından artık trafikte sürmeyi öğrendim. Artık solumdan sollamaya kalkan araca önce yol verip sonra dönüyorum, yandaki üzerime gelirse sağa yanaşıp gitmesini bekliyorum, yokuşlarda rahat kalkıyorum, sol şeriti kamyonlara bırakıyorum.

yazdıklarım elbette işin esprisiydi ama sizinle, sizin gibi bir üstadla , istanbulda ,  ankarada araç kullanırken yanınıza oturmayı ve dışarda trafiğe nasıl tahammül (!) ettiğinizi, kuralların yüzde kaçına uyduğunuzu, üzerinize süren araçlardan nasıl kaçtığınızı, yolda gezen yayalara nasıl davrandığınızı, yolunuza dalan araçlara nasıl tepki verdiğinizi inanın çok ama çok görmek isterdim. hatta benzin parası da benden olsun , en azından sizden birkaç yol yordam öğrenirim (!)

Araba binmek içindir..

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #7 : 31 Mart 2010, 14:32:40 »
 Aslında bu tür eğitimler zorunlu tutulmalı türkiyede.. Malum ehliyet için eğitim veren ticari işletmeler sadece ehliyet alsında nasıl alırsa alsın mantığı ile paranın peşinde olan işletmeler bu yüzden türkiyede ehliyeti olupta trafik' in ne olduğunu bilmeyen kişilerin sayısı sanırım %70 leri oluşturmakta...

Etrafımdaki şöförlerin çoğu gaza basar giderim frene basar dururum, Bu şekilde araba kullanma mantelitesi var ve durum böyle oluncada trafik allak bullak ve kazalar kaçınılmaz...  Trafik kurallarına uyanki bunlara bende dahilim 95 yılından beri kendi kusurumdan dolayı bir kaza yada cezam olmamıştır.. Ama bunlar insanın eğitimi ile alakalı.. İnsan ilk önce kendini eğitmeli ve bilmediği konulardada gerekli sorumlulukları almış eğitim mercilerinden destek almalı... Bu yüzden ben türkiyede Sizin gibi eğeitim sistemlerinin ehliyet sistemine dahil edilmesini istiyorum.. İlk önce Araba nedir ? Trafik nedir ? sürücü nedir ? bu kavramları öğrenmeli insanlar ve sonra ehliyetlerini almamılılar..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mecamir

• Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2010, 18:01:17 »
Arkadaşlar herkes 'ben güvenli sürüşten anlıyorum' diyor. Peki her gün aptal aptal gazlayıp viraj dönmeyi bilmeyip patlayanlar nasıl patlıyor? Ya da önündeki otomobilin dibine girip en küçük frene dokunuşta öndeki araçla kucak kucağa gelenler? Ya da ıslak zeminde araba sollamaya çalışırken bariyere patlayan mallar? herkes biliyor, öyleyse neden bu kazalar oluyor?

kimse yanlış anlamasın, bu yazıyla şahısları hedef almıyorum. Dünyadaki herkesin mutlaka öğreneceği birşeyler vardır, bunu hiç unutmayın. Loeb'ün de vardır, Volkan Işık'ın da, Ender hoca'nın da benim de...

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 31 Mart 2010, 20:43:45 »
ben Çelebi DELİ hocadan aldım kursu belki tanırsınız
H.G WORKS

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2010, 21:04:31 »
eğitim çok  önemli 

ben birkaç  teknik  öğrenmiştim bir  hocamdan
örneğin virajları  dar  almak  geniş  almaktan  daha  tehlikeli oldugunu öğrenmiştim
 yada  bazı  durumlarda  gaza  basmak  frene  basmaktan  daha  mantıklı  oldugunu..

eğitim şart.
TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ

Çevrimdışı ethapi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2010, 22:34:01 »
Arkadaşlar herkes 'ben güvenli sürüşten anlıyorum' diyor. Peki her gün aptal aptal gazlayıp viraj dönmeyi bilmeyip patlayanlar nasıl patlıyor? Ya da önündeki otomobilin dibine girip en küçük frene dokunuşta öndeki araçla kucak kucağa gelenler? Ya da ıslak zeminde araba sollamaya çalışırken bariyere patlayan mallar? herkes biliyor, öyleyse neden bu kazalar oluyor?

kimse yanlış anlamasın, bu yazıyla şahısları hedef almıyorum. Dünyadaki herkesin mutlaka öğreneceği birşeyler vardır, bunu hiç unutmayın. Loeb'ün de vardır, Volkan Işık'ın da, Ender hoca'nın da benim de...
Aşırı özgüven. Aşırı Cesaret,
TEM'de herkes 100'ün üzerinde ilerlerken gelip makas atarak giden adam, kazayı bıraktım hayatında 1 kez olsun 90 ile ani fren yapıp kendisini arabanın içinde tutan tek şeyin emiyet kemeri olduğunu anlasa, o hareketleri yapabilir mi ?
Gişelerden çıkıyorsun, biraz trafik var, herkes 80-90 ile kıç kıça gidiyor. Namazdaki gibi "safları sıklaştırkça" daha hızlı gitmeyeceksiniz o zaman neden ?

Peki süper bi teknikle bu adamları savabilirmiyiz ? Gece alkollü bir adam sol seriten en sağ şerite geçmek için çat diye önünüze kırdığında savmak biraz zor olacaktır.

İçimi döktüm :)

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 02 Nisan 2010, 00:21:01 »

Peki süper bi teknikle bu adamları savabilirmiyiz ? Gece alkollü bir adam sol seriten en sağ şerite geçmek için çat diye önünüze kırdığında savmak biraz zor olacaktır.

paraya kıyıp güvenli sürüş eğitimi alırsan başarılı bir şekilde savarsın, küfür etmeen geçiştirebilirsin hocam  :)
Araba binmek içindir..