merhabalar, bende 2005 otomatik pacific sahibiyim, fren konusunda söylenecek pek birşey kalmamış gibi, sadece ekleyebileceğim bunların dışında disklerin eskimiş veya fatura yapmış olup torna istiyor olma olasılığı.Otomatik araçları kullanırken başlıca dikkat edilmesi gereken hususlardan biri aracın tiptronik olmadığını unutmamak, yani 1,2 ve 3ü mümkün mertebe kullanmamak, bunu söylüyorum çünkü eski aracımda tork gerektiğinde gaza 2 kere tıklatmak yerine 2ye 3e çekerdim, zaten meyvesini de aldım malesef.Bir diğer husus da "P" hakkında, genelde bazı arkadaşlarım araçta P konumu olmasına rağmen niye çekiyrsun o el freni görevi görüyor diyorlar ama özellikle rampada durulduğunda p de bırakıp el freni çekmemek vitese çok zarar veriyor.Işıklarda beklerken hem freni ve hem motoru yormamak için "N" konumunda veya "P" konumunda aracı bekletmek faydalıdır.Belki çoğunu biliyorsunuzdur ama söyleyeyim dedim, en önemlisi ise naparsınız yapın otomatik aracınızda vitesi boşa alarak gitmeyin,vitesi sararsınız, çok büyük masraflar açar