Merhaba,
1 hafta önce yolda giderken 2 kere beep sesi ile birlikte ekranda STOP yazısı göründü, ABS ve Fren ikaz ışıkları birlikte yandı ve söndü. Serviste kontrol ettirdiğimde herhangi bir arıza kaydına rastlanmadı aynı arıza bir kere daha tekrar etti ısrarla ABS ünitesinin arızalı olmadığını söylüyorlar. Arıza olsa mutlaka bilgisayarla yapılan kontrolde arıza kaydına rastlarız diyorlar. Doğru olabilir bilemiyorum. Ancak aracın kitabında ABS lambası ile birlikte Fren lambası yanıyorsa ABS de arıza vardır baktırın yazıyor.
Servis yağ seviyesi sensörünün hatalı olabileceğini bunun için yağ kabını değiştirmeyi önerdi bende doğruluğunu kontrol amacıyla sensörün fişini çektim ama fiş takılı olmamasına rağmen göstergede fren hidroliği eksik yada yok diye bir ikaz gelmiyor ve böyle bir arızayı tekrarlamıyor bunu da anlamadım servistekilerde açıklama getiremedi.
Okuduğum forum sitelerinde ABS modüllerinde arızaların bu şekilde başladığı yazıyordu böyle bir durumla karşılaşan yada bu modülü tamir ettiren varmı? ABS ünitesinin fiyatını tahmin bile etmek istemezsiniz. Saygılarımla,
Ural Durusu