Gönderen Konu: çukur&tümseklerde tıkırtı; rolentide silkeleme; vites geçiş zorlanmalarına çözüm  (Okunma sayısı 7910 defa)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar arabada çukurlarda ve tümseklerde tıkırtı geliyordu ayrıca yolun kusurlarını çok hissettiriyordu. ışıklarda felan beklerken rolentide çok hafif silkeleme vardı. vites geçişlerinde çok az zorlanma oluyordu. Hafta sonu ustaya gittim durumu anlattım rotillere baktı sol ön rotil bozulmuş onu değiştirdik. sonra rolentide olan silkeleme ve vites geçiş zorlanmaları için de motor yatağının vidalarını sıktı. böylece hem vites geçişleri yumuşadı hem rolentide olan silkeleme kesildi. Rotil değişmesi sayesinde de tıkırtıdan kurtulduk şimdi tık yok.  ;)
Benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar varsa deiklerimi gözden geçirsinler.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı tufancan

• Profili Görüntüle
bende de feci şekilde vites geçişlerinde problem vardı hatta geçmiyordu. şanzıman yağını değiştirdiler şu an yağ gibi kayıyor

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
masraf?
disklerde eğrilik vardı onu sildiler(40TL), aks yağ keçesi değişti(35TL), sol ön rotil değişti(30TL), yağ ve polen filtresini hava ile temizlediler, motor yatağının vidalarını sıktılar işçilik toplam 60 TL istedi.
hepsi toplam 165 tuttu dedi 150 yeterli dedim :D öyle anlaştık. cebimde 150 vardı çıkardım veriyodum 100ü aldı gerisini öbür ay verirsin şimdilik bu kadar yeterli dedi. benim usta eski toprak biraz. ilginç bir adam  :halazn:
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2010, 00:51:45 Gönderen: yesilkrt »
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı redbarons

• Profili Görüntüle
disklerde eğrilik vardı onu sildiler(40TL), aks yağ keçesi değişti(35TL), sol ön rotil değişti(30TL), yağ ve polen filtresini hava ile temizlediler, motor yatağının vidalarını sıktılar işçilik toplam 60 TL istedi.
hepsi toplam 165 tuttu dedi 150 yeterli dedim :D öyle anlaştık. cebimde 150 vardı çıkardım veriyodum 100ü aldı gerisini öbür ay verirsin şimdilik bu kadar yeterli dedi. benim usta eski toprak biraz. ilginç bir adam  :halazn:
maksat ayağın alışsın.. eskiler iyidir.

Çevrimdışı sedatdali

• Profili Görüntüle
benim arabada da cık cık diye bir ses var ama çozemedim bir turlu 4 tekerdende geliyo özellikle kuru havalarda artıyo 2 hafta önce kompile bakıma gırdı on takım ama bulamadım son çagre yayları degişcem galiba.

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
benim arabada da cık cık diye bir ses var ama çozemedim bir turlu 4 tekerdende geliyo özellikle kuru havalarda artıyo 2 hafta önce kompile bakıma gırdı on takım ama bulamadım son çagre yayları degişcem galiba.

rotile sprey sıktır
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı sedatdali

• Profili Görüntüle
rotile sprey sıktır
bide onu deneyim teşekkur ederım saglun.

Çevrimdışı gguven

• Profili Görüntüle
rotile sprey sıktır

arkadaslar bende de çok fena gıcırdama sesi vardı. rotillere sprey sıktırıyordum ses kesiliyordu hatta arabayı yaylandırıyorduk yinede ses gelmiyordu. ancak arabayı yıkattırınca ses aynen devam ediyordu. ustaya gittigimde dedim iki tane siyah plastik aldırdı. 2si 15 tl yarım saatte taktı. o gıcıradama sesinden oyle bir kurtuldum ki birde taktuk ses vardı onun icin ön sag teker arka burcunu degistirdi 20 tl cok rahatladım.

Çevrimdışı scaliskan

• Profili Görüntüle
slm arkadaşlar 1 haftadır sağ ön teker civarından tıkırtı sesleri gelmeye başladı.düz yolda ses yok ama çukurlarda ve ani frenlerde tıkırtılar muhtemelen sağ ön teker civarından geliyor.
(bir ay önce uzun yolda gece sağ ön teker tarafından büyük bir çukura hızlıca çarpma olmuştu bunun etkisi olabilir mi)
teşekkürler... :-\