şu arapların bu ingilizlerin diyoruz da sanki biz de % 100 Türk işi otolara biniyoruz, bindiğimiz has nazi almanyasının, ırkçı almanyanın otoları. verdiğimiz her para onlara gidiyor zaten. üniversitede iken abd yi protesto edip nike ayakkabı giyen, kantinde coca cola içenlerden farkımız yok.
devletin kurumları zarar ediyor, bir imza için 35 tane masa geziliyor, bir sürü angarya adam var, bankamatik olmuşlar anca maaş alıyorlar, başka bir işleri yok. bunları işin içindekiler bilemez. dışardan konuşmak kolaydır, içini görmek lazım.arkadaşım yüksek lisans tezini bu konuda yaptı, şimdi tezindeki verileri açıklasam ağzınız açık kalır. bir sürü makam arabaları, giderler, bir ay tek bir ay çift maaşlar, tatil köyleri..vs vs. ve zarar zarar zarar. kar edeni hiç yok.
özelleştirme illa ki olacak, ancak bu kurumların yabancılara gitmesine ben de karşıyım. ama buna da bir çözüm yok. ihale süreci. en çok parayı veren malı alır, ama gavur, ama yahudi, ama arap. hangi delikanlı Türk şirketi çıktı da karşılarına dikildi bu heriflerin? hiçbiri.
Türk şirketleri de tartışılır. Türkiyenin en zenginleri doğan medya holding,turkcell, koç holding, bunların sanki bu ülkeye ne faydası olmuş ki, ha ingiliz almış, ha aydın doğan almış ne fark var ki?
telekom satılmış, mecbur satılacaktı, adamların taa o zaman 3 milyar maaşı vardı, bizim üniversitedeki hocalar 750 tl maaş alırken. ben başbakan olsam ben de satardım o kurumu. külli zarar.