Herkese Selam,
Arkadaşlar Malum sıkıntılarımı açtığığım konularda yeterince detaylandırdım ama tüm uğraşlarıma rağmen tatminkar bir sonuç alamadım...
2 Sefer cihaza bağlattım beyin 2 hata kodu veriyor;
1-Hava basınç sensörü
2-Motor sıcaklık sensörü
Sıcaklık sensörünü değiştirdim düzelmedi...
Bosch car servisine götürmüştüm en sonunda, dedikleri şey ecu yani kontrol ünitesi sensör değerlerini doğru algılamıyor ve doğru karar veremiyor, beyin bakımdan geçmeli dediler..
Gösterge hata kodu vermiyor; sıcakken geç çalışıyor ve birde hava sensörünü takınca ecu yine şaşırıyor olacakki bu sefer stop ediyor rölanti tutmuyor...
Ama buna rağmen ben sorunun ecu(beyin) de olduğunu düşünmüyorum...
Çünkü; hata kodu verebilecek kadar kafası çalışan bu beynin onları doğru değerlendirememe gibi nasıl bi şaşkınlığı olabilir? Anlamış değilim...
Anladığım kadarıyla motorun sıcak olduğunu algılaymadığından enjektör süresini soğukmuş gibi uzun tutuyor ve motor boğuluyor ve sanırım yeterli hava da alamıyor yada sensör den gelen hava bilgiside diğeri ile çakışıyor olabilir...
Golf 3 ve özellikle GTi kullanıcıları varmı bu sitede? Yada böyle vbir sıkıntıyla karşılaşan arkadaşlar oldumu? Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun kalıcam...