Gönderen Konu: AKIŞMETRE NEDİR NE İŞE YARAR?....  (Okunma sayısı 58961 defa)

Çevrimdışı laik81

• Profili Görüntüle
AKIŞMETRE NEDİR NE İŞE YARAR?....
« : 24 Nisan 2010, 22:56:18 »
Herkese tekrar selam,
Arkadaşlar bu gün arabayı ustaya götürdüm, gaz yemiyor demiştim ".......hızlanma sorunu" adlı konuda...
bujiler değişti, tevzi makarası değişti yine bi şey olmadı... daah doğrusu asıl sorunum araç ısınınca yani motor sıcakken marjlarda sorunum vardı almıyordu kolay kolay... ona sonra bakıcak eneksiyondan yada benzin basınç otomatiğinden olma ihtimali varmış... bu arada bi şey farkettik akışmetre fişi takılı değildi asıl aracın gaz yememesinin sorunu oymuş onu takınca çok iyi geldi... yalnız bu seferde ayağımı gazdan çekince istop ediyordu, çiğ benzin atıyordu egzostan... çıkardık araç eski haline döndü ama kısaca sorunum çözülmedi.. yani geniş bi zamanda haftaiçi gitmem hatta aracı bırakmam gerekiyor... Ama benim burda tecrübelerinize sormak istedğim şey şu; akışmetre nedir tam olarak ne görevi görür? takıldığı zaman çıkardığı arızaların nedeni nedir? bu durumda benim akışmetre bozukmudur? yada onun takılmasıyla birlikte ona bağlı bi aksamda mı bozukluk var?... umarım doğru ve yeterli anlatabilmişimdir...:)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: AKIŞMETRE NEDİR NE İŞE YARAR?....
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2010, 23:26:03 »
Full enjeksiyonlu arabalarda gaza ne kadar yüklenirsek yani yakıt ihtiyacı ne kadarsa enjeksiyonlar o oranda fazla açılır kapanır. Hava akışmetre de  arabanın ihtiyacına göre hava verir. araba havaya ihtiyaç duyarda akışmetre hava yolunu açmazsa yanma randımansız olur araba gitmez.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı laik81

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2010, 23:37:14 »
peki neden çıkarmış adamlar akışmetre fişini... ? hava fazla geliyor galiba... ama tamam yaa bence enjeksiyonda bir sorun var benim... oraya buraya baktırmaya gerek yok... enjeksiyon çıkacak temziletilecek gerekirse değiştirilecek ama kimbilir ne kadardır? ama anlamadığım motor soğukken görevini yapıyorda sıcakken neden zorlanıyor...? sıcaklığın, basıncın bi şeyler eksik yada yetersiz.... enjeksiyon geç giriyor devreye sanki bir de, çünkü o devreye girince belli oluyor rölanti yükseliyor biraz... o zaman yakıtın enjeksiyona ulaştığı noktada bir sıkıntı var galiba? ama oradaki parçalar (müşürler) felan varmıdır nedir acaba....:)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2010, 10:16:04 »
Dedğin gibi işte muhtemelen hava akışmetren arızalı veya görevini tam yapamıyor. demekki bundan önceki sahibide bu yüzden fişini söktü ona göre bir kalibrasyonu var arabanın. Aslında varsayımlarla yola devm etme bence İstanbulun neresindesin bilmiyorum ama Avrupa yakasında Topkapı teknik oto san.sitesinde Oto berkay var.Acıbadem OTO SERDAR var buralara bir göster derim..İnş büyük ve sıkıntılı arızaları yoktur arabanın.

1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı laik81

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 25 Nisan 2010, 12:45:37 »
Doğrusun bi gideyim şunlara...

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 25 Nisan 2010, 15:05:25 »
hava akışmetre sensörü kısaca
  motor içerisine yanmak üzere alınan havanın :    sıcaklığı  vs gibi durumları yanmanın en idialini yakalamak için kontrol ünitesine bildirir motor kontrol üniteside ateşleme  ve yakıt sistemine daha bir çok sensörden aldığı bilgiler doğrultusunda kumanda eder...

hava akışmetre arızalı olduğu yani motor kotrol ünitesine yanlış bilgi gönderdiği durumlarda motorun çalışması normalin dışına çıkar...

bu gibi durumlarda geçici olarak  hemen hemen normal çalışma modunda çalışsın diye (sigorta olarak düşünün) devrede kesiklik yani sensörden gelen sinyaller gelmediğinde (fiş çıkarılması kopukluk vs)motor kontrol ünitesi tarafından muadil değerler dediğimiz değerlerde motor en uygun koşullarda çalıştırılmaya çalışılır.

arızanıza bakılması gerekiyor fişi  söküp taktığınızda arıza belirtisi değişiyor ise illaki hava akışmetra bozuk olacak diye bir kaidede yok haberiniz olsun.

!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı laik81

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2010, 19:24:00 »
Fişi takıp tekrar çalıştırdığımda rölanti tutmuyor, istop ediyor... Ama benim diğer sorunum da motor sıcakken marjı kolay almıyor 3-5 sefer hatta gaz pompolayarak çalıştırabiliyorum... çalışmak için zorluyor kendini pat pat diye ses geliyor... ara gazlarda siyah duman atması normal diyorlar ama fiş takılıyken devam siyah duman atıyor hatta çiğ benzinde atıyor egzosdan... sorun tam olarak ne olaki? tecrübesi olan varmı? boş yere onu bunu değiştirmeyelim şimdi...

Çevrimdışı crank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 25 Nisan 2010, 22:58:00 »
sorun akismetrede ise zaten usta hemen anlar... bu parcanin tamiri olmuyor yenisi ile degistirmen gerekiyor

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Nisan 2010, 00:03:29 »
Benide arabamda en çok korkutan şey şu sensörler kablolar söketler vs. tam Vw analogtan digitale geçir deneyimi bizim arablarda (MK3)yaşanmış galiba..

Çevrimdışı laik81

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Nisan 2010, 00:25:09 »
öyle olsa gerek bir sürü kablo ve parça görüyorum bende, hatta kimileri çıplak düzensiz gibi geliyor gözüme :)

Çevrimdışı laik81

• Profili Görüntüle
,,,,,,,,,,,,,
« Yanıtla #10 : 28 Nisan 2010, 19:56:54 »
Herkese Selam,
Arkadaşlar Malum sıkıntılarımı açtığığım konularda yeterince detaylandırdım ama tüm uğraşlarıma rağmen tatminkar bir sonuç alamadım...
2 Sefer cihaza bağlattım beyin 2 hata kodu veriyor;
1-Hava basınç sensörü
2-Motor sıcaklık sensörü

Sıcaklık sensörünü değiştirdim düzelmedi...
Bosch car servisine götürmüştüm en sonunda, dedikleri şey ecu yani kontrol ünitesi sensör değerlerini doğru algılamıyor ve doğru karar veremiyor, beyin bakımdan geçmeli dediler..
Gösterge hata kodu vermiyor; sıcakken geç çalışıyor ve birde hava sensörünü takınca ecu yine şaşırıyor olacakki bu sefer stop ediyor rölanti tutmuyor...
Ama buna rağmen ben sorunun ecu(beyin) de olduğunu düşünmüyorum...
Çünkü; hata kodu verebilecek kadar kafası çalışan bu beynin onları doğru değerlendirememe gibi nasıl bi şaşkınlığı olabilir? Anlamış değilim...
Anladığım kadarıyla motorun sıcak olduğunu algılaymadığından enjektör süresini soğukmuş gibi uzun tutuyor ve motor boğuluyor ve sanırım yeterli hava da alamıyor yada sensör den gelen hava bilgiside diğeri ile çakışıyor olabilir...
Golf 3 ve özellikle GTi kullanıcıları varmı bu sitede? Yada böyle vbir sıkıntıyla karşılaşan arkadaşlar oldumu? Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun kalıcam...

« Son Düzenleme: 30 Nisan 2010, 09:55:18 Gönderen: laik81 »

Çevrimdışı al_pacino

• Profili Görüntüle
Ynt: MOTOR SICAKKEN ZOR ÇALIŞIYOR (YARDIM!)
« Yanıtla #11 : 28 Nisan 2010, 20:02:34 »
Bir dondurma hikayesi vardı sitede o geldi aklıma.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 29 Nisan 2010, 12:17:53 »
ya abicim ben böyle olaylara çok üzülüyorum. nereden buldu bu araba seni veya sen onu çekecek çilen vamış diyelim. Beyindeki hatalarla ilgili olarak aklıma birşey gelmiyor. ama mantık yürütürsek arabanın beyninde de belki bir sorun olabilir. sonuçta Bu araba GTI muhtemelen Moddan geçmiştir biryerleri ile oyananmıştır. sıkıştırılmış ekmeği yenmiştir. bu yüzden kendini arızalara ve sıkıntılara karşı hazır tut..Keşke elimizden birşeyler gelse. biraz masraf seni bekliyor ama ikinci el araba sonuçta zaman içerisinde kendinide maddi olarak yormadan doğru kişiler ve servislerle sorunun çözümüne git. sonuçta motor bu her halukarda arızalar giderilir.

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 29 Nisan 2010, 14:18:07 »
aracında  lpg  varmı

lpg  nin ısı  müşüründende  kaynaklanabilir

benim daha  önceki pego 306  da  aynı  prıoblem vardı  oksijen  ve ısı  müşürlerini değiştirdim ve arızayı  pc de  sildirdim

bir daha  hata vermedi 
TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ