Gönderen Konu: Golf 1.6 yakıt durumu  (Okunma sayısı 19051 defa)

Çevrimdışı enes35

• Profili Görüntüle
Ynt: Golf 1.6 yakıt durumu
« Yanıtla #28 : 05 Mayıs 2010, 17:50:32 »
Bu haftaki autoshow dergisi ekonomik araç kullanma hakkında ek vermiş, ilgilenenler için..

Az önce televizyonda bor power diye bir katkı maddesinin tanıtımını yapıyorlardı..Bizim türkler geliştirmiş motordaki sürtünmeyi milyonda 1'e düşürüyormuş böylece motor sesi azalıyor,aracın beygir gücü 5-6 beygir artıyor,motor rahat çalıştığından dolayıda yakıtı azaltıyormuş..Hatta almanyadaki teknoloji müzesinde 21.yüzyılın buluşu olarak yerini almış..Ben daha öncedende duymuştum bor'la ilgili şeyler aslında araştırmak lazım..Saygılar

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 05 Mayıs 2010, 17:55:49 »
Arkadaşlar teknik bilgi veren dergiler aracın ısınmasını beklemek motor aşınmasını artırır diyo, ısınmadan, çalıştırır çalıştırmaz hareket etmesi öneriliyo.

Çevrimdışı enes35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 05 Mayıs 2010, 17:59:51 »
Arkadaşlar teknik bilgi veren dergiler aracın ısınmasını beklemek motor aşınmasını artırır diyo, ısınmadan, çalıştırır çalıştırmaz hareket etmesi öneriliyo.

Vallaha ilk defa duyuyorum..benim bildiğim ısınması gerek..Ben motor meslek okudum ve hocamızda o zaman aynı şeyi söylüyordu..Tabi 15 sene geçti teknoloji ilerledi doğrudur :tamamdir

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 05 Mayıs 2010, 18:11:17 »
Kardeş otohaber ve autoshow dergisinin teknik danışmanlarının yalancısıyım  :D

Çevrimdışı passione34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 06 Mayıs 2010, 00:59:10 »
benim bildiğimde motorun ısınmasını beklemek değil aşındıran,motor soğukken marşa basıldığındaki ilk 1-2 saniye 300 km yol yapmış kadar aşındırıyor diye söylemişti bi uzman televizyonda..