Gönderen Konu: golf mk1 gti hakkında bilginize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 14124 defa)

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
golf mk1 gti hakkında bilginize ihtiyacım var
« : 04 Mayıs 2010, 16:29:32 »
selam arkadaşlar forumu uzun süredir takip ediyorum en sonunda üye oldum bende mk1 virüsüe kapıldım diyebilirim, 23 yaşındayım ve ömür boyu satmayacağım baştan sona her noktasında emeğim geçecek coupe bir mk1 arıyorum. kafamda yapmayı düşündüğüm şeyler var elbette aracın boyasını komple soyup kaportasını, boyasını, motorunu, koltuk, döşemeler vs.. sıfır km gibi bi araç çıkartmak istiyorum elbette zamanla yavaş yavaş olacak bunlar. size şöyle bi sorum var, ben aracın motorunun da güçlü olmasını istiyorum nedense eg ve dx gti lardan kaçındım sorunlu sıkıntılı olacağını düşündüm heralde okuduklarımın etkisinde kaldım ve bunun sonucunda güç konusunda verım alabıleceğim en yakın seçeneklere yöneldim ve hep 1.6 lara bakar oldum.  sizce gti lar gerçekten başımı agrıtır mı? normal 1.6 araçlar tatmin eder mi? gönlüm gti dan yana ama korkuyorum arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı OZGUR.K

• Profili Görüntüle
Ynt: golf mk1 gti hakkında bilginize ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : 04 Mayıs 2010, 18:08:48 »
    Güzelini buldun mu hiçbişey olmaz.Yeter ki lpg atıırma :)

Çevrimdışı panik

• DÜŞ GÖRDÜM
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2010, 19:15:09 »
hoşgeldiniz, öncelikle virüsünüz hayırlı uğurlu olsun. kasası düzgün bir mk1 bulmanızı tavsiye ederim naçizane, kaporta boya işleri ustaları sıkıntı. orijinal aksesuvarlarla da süslediniz mi yeme de yanında yat. her konuda yardım alabileceğiniz bir forumdasınız emin olun, gelişmeleri bekliyoruz dört gözle...
abi şu lpg olayına artık bilip bilmeden yorum yapmayalım, benim cédric'im lpgli. karbüratöre çevrilmiş, lpg sebebiyle problemim, sıkıntım olmadı hiç? 2009 kasımdan beri biniyorum bu arabaya.

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2010, 19:46:40 »
hosbuldum panik, gercekten cok güzel paylaşımlar var forumda dogru yerde oldugumu düşünüyorum bende. sizin araç gti sanırım motorda büyük bi sıkıntınız oldu mu? düzenli çalışıyor mu?

Çevrimdışı panik

• DÜŞ GÖRDÜM
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2010, 20:57:03 »
valla benim motorla ilgili çok ciddi bir sıkıntım olmadı bugüne dek. bir kere hararet yaptı alet, benim cahilliğimden, geçen sene ilk aldığım zamanlarda, silindir kapağını çatlattım, bu vesileyle istediğim gibi motoru derleyip topladım. silindir kapağını değiştirdim. benim dezavantajım hiç bir parçasının mk1 parçası olmaması oldu. hangi parçanın ne olduğunu öğrenene kadar biraz da -birazdan daha biraz :'( - dolandırıldım filan. ama şimdi çok şükür, ustalarım da parçacılarım da çok güvenilir adamlar çok şükür. muayeneden de geçti arabam tuvden. yani, ilk başlarda çok uğraştırıyor ama yavaş yavaş öğrendikçe işin içine girdikçe rahatlıyorsun.

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 05 Mayıs 2010, 17:19:13 »
ilgilenirsen benim de aracım satılık. mk1 coupe 1.300

Çevrimdışı mami6848

• Sen Yetkili bi Abiye benziyosun :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 05 Mayıs 2010, 17:57:54 »
Hoşgeldin valla EG ve DX motorllarda gücün zevkini tüm tüm hücrelerinde hissedersin K-jet sistemi biraz hassas bi sistem ama ayarı tam olan bi K-jet li EG veya DX kesinlikle senin zevkden dört köşe yapacaktır sorunlar açısından da basit sorunlar öle büyütülecek hiç bişe yok....

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 05 Mayıs 2010, 19:35:19 »
ilgilenirsen benim de aracım satılık. mk1 coupe 1.300

gti la ilgili kararım kesinleşirse ilgilenebilirim tesekkürler

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 05 Mayıs 2010, 19:40:45 »
Hoşgeldin valla EG ve DX motorllarda gücün zevkini tüm tüm hücrelerinde hissedersin K-jet sistemi biraz hassas bi sistem ama ayarı tam olan bi K-jet li EG veya DX kesinlikle senin zevkden dört köşe yapacaktır sorunlar açısından da basit sorunlar öle büyütülecek hiç bişe yok....

hosbulduk, içim biraz olsun rahatladı bunu okuyunca, peki sonradan karbüratöre cevrilen gti lar, k-jet liye göre performans açısından çok mu düşük?  bi sorum daha k-jet in ayarlarını yapma konusunda veya işleyişini bilen usta bulma konusunda sıkıntı varmı?

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 05 Mayıs 2010, 21:15:08 »
Benim aracımda EG GTI falan babam K-Jet sistemi iptal etti karb. sisteme çevirdi bana söylediğine göre kimse ayarlayamaz kimse tamir edemiyo falan dedi bugün bi abimin yanına gitti ve Golf Mk1 Cabnriosuna bindim DX GTI ve üzerinde K-jet sistemi mevcut getir bana hallederiz dedi hemde yakıt tasarrufundada karb. göre arasında bayağı bir fark var  :tamamdir Ben GTI al derim
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı mami6848

• Sen Yetkili bi Abiye benziyosun :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 05 Mayıs 2010, 23:25:17 »
hosbulduk, içim biraz olsun rahatladı bunu okuyunca, peki sonradan karbüratöre cevrilen gti lar, k-jet liye göre performans açısından çok mu düşük?  bi sorum daha k-jet in ayarlarını yapma konusunda veya işleyişini bilen usta bulma konusunda sıkıntı varmı?
valla kardeşim çok aracabindim ama ben böle hırcın bir çoçuk görmedim K-jet GTI tabi tepkisi harika ama karburatörlü GTI ile sürüş yapmadım kesin bişe sölemicem ama kesin vardır fark usta acısından da araştrdın mı var istanbulda isen çok saglam bir usta var Mete abinin önerdigi gittim ama maddi durumlar yönünden yapamadım bişe ama usta garanti veriyo..

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #11 : 06 Mayıs 2010, 16:00:44 »
Korkuların tamamı ile hatalı... Korkularına K-JET mi yok karburatörmü gibisinden bakma direk klasik bir araba alıcağın için bak.. Malum TR de ustalar vur enseye al parayı mantığı ile çalışır ve 10 yaşını geçmiş arabalara burun kıvırırlar o yüzden ilk korkun klasik araca bakım yapacak usta korkun olsun ve bunu düşünerek elinden ne geliyorsa kendin zaman ayırıp bu zevkini çıkartmaya bakıcaksın...

K-Jetronic in genel tanımına gelirsek 70 li yıllarda yavaş yavaş emisyon tartışmaları başlamış ve ileriki yıllarda karburatörün emisyon değerleri ile uğraşmamak için geliştirilmiş bir teknoloji ve bu teknoloji BOSH un..
 Otomobil firmaları o yıllarda Ekonomi / Performans ihtiyaçlarını ve bu performansa göre emisyon değerlerini k-jet ile ürünlerinde sunmuşlar.. Karburatör ile kıyaslandığında aralarında baya fark var bunun sebebi çok daha büyük ve basınçlı bir hava emisyonu sağlanıyor ve direk püskürtme sayeseinde yakıt beslemeside sağlanmış oluyor...

K-Jet ile bir karburatör kıyaslaması yaparsak mk1 EG veya DX ile K-Jet in beslediği motoru anca 2 adet Yatık dellardo yada Weber karşılar ama yakıt ekonomisine gelince K-Jet gene karburatörü ezer geçer...

« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2010, 16:02:41 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 06 Mayıs 2010, 18:25:41 »
Korkma Gti dan al bence  :sevgi: :tamamdir
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #13 : 06 Mayıs 2010, 22:14:24 »
Korkma Gti dan al bence  :sevgi: :tamamdir

Erci aracı bi götüremedim bilgisayara sokmaya şu ince ayarları bi yaptırsam 5 - 5,5LT ye düşürcem aracın yakıtını..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"