Gönderen Konu: golf mk1 gti hakkında bilginize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 14140 defa)

Çevrimdışı mami6848

• Sen Yetkili bi Abiye benziyosun :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: golf mk1 gti hakkında bilginize ihtiyacım var
« Yanıtla #14 : 06 Mayıs 2010, 23:45:03 »
Erci aracı bi götüremedim bilgisayara sokmaya şu ince ayarları bi yaptırsam 5 - 5,5LT ye düşürcem aracın yakıtını..
Abi valla bende aynı yaa bi götürsem :) Birde Yakıtı geç Performansı çok etkiliceni söledin ya böyle iken bir anda 180 i görüyo öle oldumu 220 yi zorlıyacaz geride kalcak gibi gözüküyor :)

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 06 Mayıs 2010, 23:47:14 »
Erci aracı bi götüremedim bilgisayara sokmaya şu ince ayarları bi yaptırsam 5 - 5,5LT ye düşürcem aracın yakıtını..
Abi anlatma bir gece ansızın gelip mk1 i yoklayabilirm  :ağzınınsuyuaktısmileysi : hehe :D Bende Gti istiyorum orjinal :D yada motorda olur GTI :D Gti gti dir burak bence başka düşünme derim :D ne kadar bir bütçe ayırmayı düşünüyorsun?
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 07 Mayıs 2010, 15:16:20 »
abicim okuyorum da yazdıklarınızı gti almak bana farz oldu :) saka bi tarafa korku falan gitti benden artık sorun cıkarırsa da cıkarsın gözüyle bakıyorum ki çıkarmaz diyosunuz çıkarsada problem değil diyosunuz. forumda okuduklarımdan dolayı da ersan abi ye sonsuz bi güven oluştu bende o da olumlu yazdıktan sonra bana gti almak farz oldu, bütçem aslında 5000 civarı ama bu fiyata nasıl bi gti bulunur orası da ayrı konu?

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 07 Mayıs 2010, 15:43:29 »
Korkuların tamamı ile hatalı... Korkularına K-JET mi yok karburatörmü gibisinden bakma direk klasik bir araba alıcağın için bak.. Malum TR de ustalar vur enseye al parayı mantığı ile çalışır ve 10 yaşını geçmiş arabalara burun kıvırırlar o yüzden ilk korkun klasik araca bakım yapacak usta korkun olsun ve bunu düşünerek elinden ne geliyorsa kendin zaman ayırıp bu zevkini çıkartmaya bakıcaksın...

K-Jetronic in genel tanımına gelirsek 70 li yıllarda yavaş yavaş emisyon tartışmaları başlamış ve ileriki yıllarda karburatörün emisyon değerleri ile uğraşmamak için geliştirilmiş bir teknoloji ve bu teknoloji BOSH un..
 Otomobil firmaları o yıllarda Ekonomi / Performans ihtiyaçlarını ve bu performansa göre emisyon değerlerini k-jet ile ürünlerinde sunmuşlar.. Karburatör ile kıyaslandığında aralarında baya fark var bunun sebebi çok daha büyük ve basınçlı bir hava emisyonu sağlanıyor ve direk püskürtme sayeseinde yakıt beslemeside sağlanmış oluyor...

K-Jet ile bir karburatör kıyaslaması yaparsak mk1 EG veya DX ile K-Jet in beslediği motoru anca 2 adet Yatık dellardo yada Weber karşılar ama yakıt ekonomisine gelince K-Jet gene karburatörü ezer geçer...

ersan abi verdiğin billgiler için çok tesekkürler, Ankara da yaşıyorum kaporta boya ustam var ama motor ustam yok dediğin gibi usta önemli.. sizlerin de desteğiyle Ankara da iyi bi motor ustası bulacağıma inanıyorum tabi önce aracı almak lazım  :)

Çevrimdışı crank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 07 Mayıs 2010, 15:53:15 »
bence mk2 gti al derim hem temizini bulma sansin daha cok hemde performans olarak daha guclu zaten alacagin mk1 in tamir masraflarina harcayacagin parayi dusunursen mk2 gti daha ucuza gelir ;) tabiki karar senin simdiden hayirli olsun ;)

ps: neden boyle bir dusunceye vardin diye soracak olursan golf mk1 mk2 mk3 mk4 mk5 butun modellerine bindigim ve sanayide cook parca ve tamirci pesinde kosturdugum icin  :)

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 07 Mayıs 2010, 16:02:17 »
bence mk2 gti al derim hem temizini bulma sansin daha cok hemde performans olarak daha guclu zaten alacagin mk1 in tamir masraflarina harcayacagin parayi dusunursen mk2 gti daha ucuza gelir ;) tabiki karar senin simdiden hayirli olsun ;)

ps: neden boyle bir dusunceye vardin diye soracak olursan golf mk1 mk2 mk3 mk4 mk5 butun modellerine bindigim ve sanayide cook parca ve tamirci pesinde kosturdugum icin  :)

tabi ki daha yeni bi araç sorunsuz ve temiz olacaktır, bir çok artıları olacaktır fakat mk1 in kasasını çok seviyorum o klasik görüntüsü hoşuma gidiyo tesekkürler yinede önerin için

Çevrimdışı mami6848

• Sen Yetkili bi Abiye benziyosun :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 07 Mayıs 2010, 16:30:52 »
tabi ki daha yeni bi araç sorunsuz ve temiz olacaktır, bir çok artıları olacaktır fakat mk1 in kasasını çok seviyorum o klasik görüntüsü hoşuma gidiyo tesekkürler yinede önerin için
Zaten bütün mesele bu değilmi Görüntüsü Bir Kız gibi Güzelligi değilmi Yola yakışması değilmi hele birde onu giderken izledinmi keyfine diyecek varmı  :tamamdir  :sevgi:  :sevgi:  :sevgi: I :sevgi: Golf Mk1 GTI  :sevgi:

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 07 Mayıs 2010, 16:44:14 »
 :tamamdir :tamamdir  :sevgi: aynen öyle kardeşim ;)

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #22 : 07 Mayıs 2010, 17:23:01 »
 Ankara mk1 cennetidir. Ama çoğu dizeldir gti lar bile dönüşüm görmüştür... 10 sokaktan 1 inde mutlaka park halinde mk1 görebilirsiniz... İyi araştır mutlaka vardır ankarada... Yanlız GTI iyidir hoşturda benzin fiyatlarınıda göz önünde bulundur derim... TDI bir GOLF bu devirde daha makbul gibi geliyor bana...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 07 Mayıs 2010, 17:39:10 »
dizelin de o sesi yok mu >:(     lpg mecbur kalmadıkça taktırmak istemiyorum, taktırsam randumanlı çalışırmı?

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 07 Mayıs 2010, 18:05:17 »
dizelin de o sesi yok mu >:(     lpg mecbur kalmadıkça taktırmak istemiyorum, taktırsam randumanlı çalışırmı?
GTI olsun çamurdan olsu K-jet sistemli oldukça LPG'ye hiç gerek yok komşumda 1.8 DX GTI aldı toplamadan önce tutturdu LPG takıcam diye dedim abi yapma etme bozma orjinalliğini geçen uğradım yanına dedi LPG'nin bütün tertibatını aldım iyikide takmamışım sandığımdan dahada az yakıyo bu veletler dedi  ;) Sırf yakıt tasarrufu için bende K-Jet sisteme geri çeviricem karb.hiç tadı yok  :(
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı burakmk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 07 Mayıs 2010, 18:19:26 »
bu güzel bi haber  :tamamdir

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #26 : 07 Mayıs 2010, 18:32:42 »
GTI motor mk1 e büyük geldiği için yakıt tüketimi az oluyor 95 oktan ile uzun yolda 6lt civarı 97 oktan ilede 5lt ye yakın düşersiniz tabi motor ve sistem düzgün ayarlı olması lazım.. Sistemde en küçük bir hava alan yer olsun direk yakıt etkileniyor.. Ama 10lt yakıtta 40TL yapıyor direk işin en sinir tarafı bu çok pahalı yakıtımız.. LPG konusuda K-Jet e özel Mixer takmadığınız sürece yalan ve tr de bunu bilen yok o yüzden garip yerlerden delik deliyolar ve sistemi mahfediyolar..
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2010, 18:33:05 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 07 Mayıs 2010, 21:14:02 »
6 bin liraya kjetli gti lar var aklında olsun :D
Forumdada bir arkadaşımız satıyordu onada bakabilirsin.
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin