Gönderen Konu: 1. vites  (Okunma sayısı 14841 defa)

Çevrimdışı oktay02

• Profili Görüntüle
Ynt: 1. vites
« Yanıtla #28 : 03 Haziran 2010, 02:45:22 »
5.viteste uzun süre gittinmi hararet yapmaz ama 1de gittinmi yapar 1  ve 5 aynı değildir herkezin dediği gibi 1 kalkış içindir dişli oranları farklıdır şanzumana zarar 1.viteste çok devir yapmak

hararet tabiki yapar katılıyorum ama bende 10 km boyunca 1. vitesle gidebiliriz demed
iim zaten sonuçta radytre hava grmeli yeterindce. sanzıman olayına katılmıyorum

Çevrimdışı oktay02

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 03 Haziran 2010, 02:47:44 »
birinci viteste hızlı kalkar ve gazdan ayağımı çekmeden 2 ye atarsam 2 ye geçerken cart ediyo neden?

hiç öyle bişey yaşamadım debriyaja bazen tam basamıyoruz ondan olailir bnce ileri gidip pedalın altına giren paspas bile buna sebep olabiliyor

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 03 Haziran 2010, 11:47:57 »
şanzuman olayı bence işin en doğru yanı hatta forumda bir kişi borasını 1.viteste zorlarken araba tak diye durmuş yürümemiş şanzuman inince çok fazla şanzumana yüklenildiğinden 1.vites dişlisi yarlanmış ve sonunda cart dişli değişimi çünkü ufak vites dişlisi yıpranma payı çok şehir içnde dur kalklarda bence 1.vtesi zorlamayın
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 03 Haziran 2010, 15:55:29 »
Bunu anladım da özellikle büyükşehirlerde millet nasıl bu kadar hızlı kalkış yapıyo anlamadım. Hadı otomatik vites kalkarda  bakıyosun bi  doğan şahinde ilk kalkışta adamı sıkıştırıyo. Hele helede en solda iken trafik ışıklarında kalkışlarda arkadan selektör yapanlar yokmu onlara uyuz ve gıcık oluyorum. Bazen hızım bunlar yüzünden 110 oluyo gene selektör yapıyo manyaklar. işin bi de garibi sağdaki vatandaşta basıyo. Arkadakine yol verecekken sağdaki de öbür şeridi kapatıyor. Kaza yaptıracaklar. Trafik ışıklarına soldan girmemek lazım. Böyle durumlarda siz ne yapıyorsunuz?Başınıza hiç geliyor mu?
Ya yol ol, ya yol ver ya da yoldan çekil

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 03 Haziran 2010, 16:27:14 »
hiç öyle bişey yaşamadım debriyaja bazen tam basamıyoruz ondan olailir bnce ileri gidip pedalın altına giren paspas bile buna sebep olabiliyor

yok dikkat ettim özellikle tam basıyorum ama eğer 2 ye geçerken devirli ise motor ses geliyo hemen geçmiyor. nedenini ben de merak ediyorum. aldığımdan beri bu araba böyle
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı oktay02

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 03 Haziran 2010, 20:39:21 »
yok dikkat ettim özellikle tam basıyorum ama eğer 2 ye geçerken devirli ise motor ses geliyo hemen geçmiyor. nedenini ben de merak ediyorum. aldığımdan beri bu araba böyle

anlatması zor ama ... yüksek devirlerde vites atarken vitesleri daha seri geçirmemiz gerekiyo bazen normal gidiyomuş gibi nazik davranıyoruz yarım kalıyo tam geçmiyo bu sefer kolu tekrar çektgmzde vitese sürtme sesi geliyo kolu koparırcasına çekin demiyorum tabi sadece biraz daha torklu çekin buna dkkt edin vitesinzde sorun olucagını sanmıyorum ayrıca yüksek devirlere de fazla çıkmayın ne gerek var  :tamamdir

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 05 Haziran 2010, 13:28:07 »

anlatması zor ama ... yüksek devirlerde vites atarken vitesleri daha seri geçirmemiz gerekiyo bazen normal gidiyomuş gibi nazik davranıyoruz yarım kalıyo tam geçmiyo bu sefer kolu tekrar çektgmzde vitese sürtme sesi geliyo kolu koparırcasına çekin demiyorum tabi sadece biraz daha torklu çekin buna dkkt edin vitesinzde sorun olucagını sanmıyorum ayrıca yüksek devirlere de fazla çıkmayın ne gerek var  :tamamdir

teşekkür ederim. debriyaj olayını denicem acaba gerçekten tam basmıyor muyum. eski arabamdan alışkanlık olabilir. üstten kavrıyordu da biraz.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı oktay02

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 05 Haziran 2010, 21:44:33 »
teşekkür ederim. debriyaj olayını denicem acaba gerçekten tam basmıyor muyum. eski arabamdan alışkanlık olabilir. üstten kavrıyordu da biraz.

koltuğu biraz öne al debryaja iyi bas ve dedigim gibi vites kolunu daha salgam tut ama koparma :) öyle dene bide ama arabayı da fazla üzme yavaş git sen napcan hız yapıpta  ;)