Gönderen Konu: kitapçıktaki yakıt değerleri?sizce doğrumu?  (Okunma sayısı 7719 defa)

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
Ynt: kitapçıktaki yakıt değerleri?sizce doğrumu?
« Yanıtla #14 : 23 Mayıs 2010, 15:05:31 »
Anlayamadığım birşey var, petrol kaynaklarından binlrce kilometre uzaklıkta bulunan ve hatta bir damla petrol çıkaracak kuyusu olmayan Avrupa ülkelerinden bile fazla paraya nasıl petrol alıyoruz? Hadi alıyoruz peki kimsenin neden buna gıkı çıkmıyor? Ben avrupalıdan daha mı zenginim? Aslında bunun suçlusu beni keriz yerine koyan ve 100 liralık benzinden 65 lira vergi alan devletim ve buna tepki göstermeyip burada nasıl tasarruf yapacağımızı tartışıp duran bizleriz..
Ben de aynı şeyleri demeye çalışıyorum  :tamamdir

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 23 Mayıs 2010, 16:12:55 »
Anlayamadığım birşey var, petrol kaynaklarından binlrce kilometre uzaklıkta bulunan ve hatta bir damla petrol çıkaracak kuyusu olmayan Avrupa ülkelerinden bile fazla paraya nasıl petrol alıyoruz? Hadi alıyoruz peki kimsenin neden buna gıkı çıkmıyor? Ben avrupalıdan daha mı zenginim? Aslında bunun suçlusu beni keriz yerine koyan ve 100 liralık benzinden 65 lira vergi alan devletim ve buna tepki göstermeyip burada nasıl tasarruf yapacağımızı tartışıp duran bizleriz..
:tamamdir
arabalaımız çok yakmıyo kesinlikle. şöyle diyelim diyelim ki 100km/h sabit hızda 100kmlik yolda 10lt yakıyor.yani 1 saatte 10lt eder. sn'de ise 10lt/3600=10/3600 0,003lt/sn eder. kokluyor dicem ama o bile çok..
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 23 Mayıs 2010, 16:21:10 »
filozof olacaksınız bu yakıt işini düşüne düşüne. boşverin napalım o benzin fiyatını bize kakalayanlar utansın. ben günde 1 paket sigara içiyorum arabam o bir paket sigara parası yakmıyor günde. daha ne yapsın. ben hesaplamaktan vazgeçtim artık.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı fenci33

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 23 Mayıs 2010, 16:52:49 »
Yapılan bir araştırmaya göre eğer Amerikalılar 1 yıl boyunca 1,6 cc ve daha düşük motor hacmindeki araçlara binerlerse, avrupanın 1 yılda harcadığı petrol kadar tasarruf edebiliyorlarmış. Ama amerika tasarruf yerine napıyor, vatandaşı 8 silindirli yakıtı içen araçlara daha rahat binsin diye petrolün litresini 1 dolardan daha az fiyata satıyor, o da yetmezmiş gibi dünyanın petrol ülklerini demokrasi getirecem diye işgal ediyor. Benim amerikan vatandaşı kadar iyi yaşamaya hakkım yok mu? ülkem de işgal etsin demiyorum fakat en azından vergiyi azaltsın. Bu ne yaa, arkadaşlar soyuluyoruz alkolü anlarım, sigarayı anlarım ama benzinden niye %65 vergi alıyorsun.... :(