Gönderen Konu: Aracımın alçaklığıyla ilgili çözüm arıyorum  (Okunma sayısı 3691 defa)

Çevrimdışı OzgurOzturk

• Profili Görüntüle
Aracımın alçaklığıyla ilgili çözüm arıyorum
« : 06 Haziran 2011, 02:17:48 »
Merhaba arkadaşlar, Golf 4 Comfortline modeli aracım var. Araçta yeni sayılırım geçen gün oto yıkamada eğilip altına baktım motor yere 15 cm mesafede nerdeyse. Kullandığım bölgelerde otoban yol fazla yok sık sık altını sürtüyorum yollarda ve bu beni çok rahatsız ediyor. Çift şeritli Bandırma yolunda bile saatte 110 ile giderken altını sürttü, ani fren yapınca yere iyice yaklaşıyor çünkü. Acaba süspansiyon sistemini bozmadan aracı çok az yükseltme şansımz olabilir mi? Takoz kullanarak ya da farklı şekilde. Motor altında metal koruma plakası mevcut fakat ben yine de araç altını sürtecek diye bir türlü rahat kullanamıyorum. Bir de kasisli ya da bozuk satıhlarda yürüyen takımları bozulabilir diye yavaş kullanıyorum. Acaba ben mi çok kıl davranıyorum, başka araç sürücülerine bakıyorum kökleyip gidiyorlar bozuk yollarda:)

Arkadaşlar bu arada forumda da bu konu ile ilgili araştırma yaptım bir çoğunun bu sorununa sebep olarak aracın orjinal yüksekliği olmadığı ve bastırıldığı söylenmiş. Peki o halde dediğim gibi benim arabamın motor kısmı ile zemin arasında ortalama 15 cm var sizin aracınızın zeminden yüksekliği de aynı mı ?
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2011, 09:04:34 Gönderen: OzgurOzturk »

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
Ynt: Aracımın alçaklığıyla ilgili çözüm arıyorum
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2011, 09:48:36 »
aslında golf 4 ler çok da yere yakın araçlar sayılmaz. 15 cm demişsiniz ben hiç ölçmedim ama o kadar az değildir diye tahmin ediyorum tabi bu sizin kartel muhafazasından kaynaklanıyor olabilir. zaten orjinallerinde metal kartel muhafazası yok sadece ön kısımda plastik bir muhafaza var. ha bi de aracınızın ön amortisörleri ömrünü tamamlamış da olabilir. bir neden de sizden önceki sahibi aracı yere basmışta olabilir.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2011, 10:50:00 »
Aracı daha fazla düşürmek bi derece (ki bana mevcut şartlarda Golf IV için hiç mantıklı gelmiyor)ama görüntü için yapılabilir...Fakat yükseltmek süspansiyonu zaten yumuşak olan arabayı çok tehlikeli hale getirir bence yol şartlarınız elvermiyorsa aracı değiştirip daha yüksek bi araç almanızı tavsiye ederim örn.türkiyedeki  Megane II ler türkiyedeki yol şartları içi avrupada kullanılanlardan 3 cm falan yüksek olarak geliyo tr ye kalitesi tartışılır ama altı vurmaz :)

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2011, 12:07:01 »
ilk olarak sürüş şeklinizi değiştirmenizi öneririm,
yanlış anlamayın sürüş dersi vermek gibi değil niyetim ama hatalı fren altının sürtmesine sebep olabilir.
ikinci olarak kim ne derse desin bu araçların en yenisi 7-8 yaşında, artık birazcık bakım zamanı.
amotisör olabilir, amortisör takozları olabilir artık aşınmıştır eğer hiç değişmediyse kontrol etmek lazım.
üçüncüsü eğer kartel muhafaza varsa, emin olun araç daha çok sürtüyor.
muhafaza olsada sürterken çıkan o ses insanı fazlası ile rahatsız ediyor.
son olarak aracınız gerçekten alçaltılmış olabilir ;)

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2011, 12:11:44 »
Özgür ben bir önceki 98 Golf üm ile Bandırma yollarından geçip orada bulunan köyümüze gidiyordum araçta 4 kişi eve zor ilerliyordum hatta sürtmekten bir hal oluyordum.Bunun nedeni de 17" jant,lastik kullanmam ve bu kullanımdan dolayı da 4 amortisörümünde patlayıp işlevini yerine getirmemesinden dolayı araçta yay,amortisör vb elemanlar yokmuş gibi neredeyse yere oturuyordu bundan dolayıda karter muhafazam yamuluyordu :) (muhafaza takmadan öncede karteri sürtüp deldirmiştim)

Geçen sene aynı yerde şuan ki aracımla 5 kişi olmasına rağmen ve koruma da olmamasına rağmen tek bir sıkıntı dahi yaşamadım :)
Yani bence aracının süspansiyonlarında sıkıntı yoksa sürtmemesi lazım  :D

Çevrimdışı OzgurOzturk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2011, 17:55:15 »
Aracımı yeni aldım zaten alırken bütün kontrolleri yapıldı ve bana hiç bir sorun olmadığı söylendi. Otoyolda bir kez vurdum söylediğim gibi biraz bende de suç vardı gerçi, ehliyetim olmadığı için geçe yolda çevirmeyi görünce fren yaptım yolda biraz dalgalıydı. Ama köy yollarına girdiğimde mutlaka sürtüyor. Bu problemi aştım artık ama çok dikkatli kullanıyorum, şehir içinde bazı çukurlara nerdeyse durarak giriyorum.