Gönderen Konu: Karadeniz yaylalarında altını vurma riski?  (Okunma sayısı 8338 defa)

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
Karadeniz yaylalarında altını vurma riski?
« : 20 Mayıs 2010, 21:38:36 »
Arkadaşlar, o yolları bilmediğim için özellikle o bölgede yaşayanlara soruyorum, bir gezi planlıyoruz, Karadeniz Bölgesi'nde (Ayder Yaylası gibi yüksek yaylalarda) altını vurma riskim var mı, yollar nasıl? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı cyber34

• Profili Görüntüle
Ynt: Karadeniz yaylalarında altını vurma riski?
« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2010, 22:15:00 »
Hiç bir sorun yaşamazsın yaylaya kadar asfalt var.
Mutlaka gidin.
Uzungöl e uğramadan da gelmeyin!

Çevrimdışı yargic

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Mayıs 2010, 23:33:36 »
99 model  comfort golfüm vardı onun altını şehir içinde günde en az 2 defa sürterdim köy yollarında ise sayamazdım ne 10 ne 20 kartel korumam vardı birazda onun etkisi vardı neyse aracı sattım kurtuldum. Şimdi ise pasific aldım çok rahatım az önce kaldırıma çıkardım aracı park ettim çok rahat golf üzerindeki eski korkularım gitti. Fren yaparak çukura ve bariyerlere girmeyin frenin çok etkisi var.
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2010, 23:34:09 Gönderen: yargic »

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2010, 00:33:53 »
Golf sağlam arabadır birşeycik olmaz içiniz rahat dağ tepe dolaşın..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2010, 08:00:12 »
... Fren yaparak çukura ve bariyerlere girmeyin frenin çok etkisi var.

Hep derim. Güzel bir noktaya değinmişsin.
Ben 4cm yay ile ava çıktım be  :D :D

Arabanızın altı zırt pırt sürtüyorsa, ya amorstisörlerinizde problem var ya da fren yapmayı bilmiyorsunuz.
Bu kadar basit  :t
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2010, 09:24:35 »
Ayder yaylası eskisi gibi degil asfalt felan yapılı tepe noktalara çıkmıyacaksan sorun yok. Gitmişken mıhlama yemeden gelme :D  :tamamdir

Çevrimdışı tunç

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2010, 11:07:27 »
arkadaşım yollar güzeldir. sıkıntı yaşamazsın. Tadını çıkar.

Çevrimdışı al_pacino

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2010, 11:11:03 »
Çok güzel yerler ya. Ben bir kere gittim Uzun göl, ayder yaylası, Sümela her yeri çok güzel karadenizin fırsatınız varsa hiç durmayın her yerini gezin. Yaylada hamamada girdik yol yorgunluguna birebir ;)

Çevrimdışı 1sea

• tüm dostlara slm
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2010, 22:47:52 »
slm arkadaş benim 99 da aynı sorunu  yaşadım amartisör keplerini değiştirdim 85 tl olmadı amatisörleri değiştirdim çok yumşakdı sonrabir 140 tl muafaza takdırdım olmadı en son 2 yılonce aklıma geldı eskıden renoların yayları arasına lastik takoz koyardık ondan 7 tl aldım daire şeklinde incesini al capraz kes arabayı kriko ile kaldır yayların arasına koy sadece önlere sonra ben rot ayarı yaptırdım lastikleri dışdan yemesın diye 10tl çok rahat ettim hiçde vurmuyor.17 tl halledersin kolay gelsin. :) gezi bitince çıkarırsın ben çıkarmıyorum çok memnununm.
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2010, 22:50:14 Gönderen: 1sea »
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ HASAP ETMEZ

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #9 : 22 Mayıs 2010, 02:52:00 »
ayderin üstüne bile çıksan asfalt hiç korkma. samsun bandırma vapuru, Ordu boztepe?, giresun kalesi, Trabzon atatürk köşkü-uzungöl-sümela manastırı, rize çamlıhemşin-ayder yaylası Şiddetle tavsiyedir.

Yiyecek olarak sürmene pidesi, mıhlama(kuymak biraz ağır), karalahana çorbası(sümelanın hemen altında restoran var),laz böreği,mısır ekmeğine yoğurt ...
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı mogunaydin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Mayıs 2010, 12:50:14 »
sahil yolundan ayder yoluna sapmadan findikliya dogru  7 km felan gidrsen selale restaruant var kilciksiz mezgirt baglik bugalama ve laz boregi (TATLI ) Tavsiye edilir..bu arcelik resmi sitesinde de tavsiyledir bu restaurant

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Mayıs 2010, 16:43:14 »
Hep derim. Güzel bir noktaya değinmişsin.
Ben 4cm yay ile ava çıktım be  :D :D

Arabanızın altı zırt pırt sürtüyorsa, ya amorstisörlerinizde problem var ya da fren yapmayı bilmiyorsunuz.
Bu kadar basit  :t
Koray sen yine laf atmışsın bana ama ne ben bu aracı yeni kullanıyorum (4 yıldır , 60 bin kmdir kullanıyorum), ne  frene nasıl basılacağını bilmeyecek acemiyim (15 yıldır araç kullanıyorum), ne de  benim sürme şeklim sert (aracı ayağımda yumurta var gibi kullanırım) , fren yapmam falan değil sorun. Araçta  2-3 yolcu varken değil ama 5 tane yolcu varken  (4+1), asfalt kasislerden geçerken, çooook yavaş  geçtiğim halde bazen sürtüyo,bu sitede geçen yıl konuşmuştuk, ben helezon yaylarını ve takozlarını değiştirdim ondan sonra oldukça farketti ama az önce dediğim gibi ort 70-80 kg civarı 5 yolcusu olunca kasislerden çok dikkatli geçtiğim zaman bile bazen vuruyo altını, örneğin ford focus, fiat marea, toyota corolla, opel astra benim bizzat kullanıp aynı yol ve yolcuyla  bu sorunu yaşamadığım araçlar. Yine lastik dersen 195*65*15, orjinal ve yeni, sözün özü sorun sürüş , fren falan değil, araç alçak :)
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2010, 16:43:56 Gönderen: maminci »

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #12 : 22 Mayıs 2010, 18:45:44 »
süspansiyon yumuşaksa yükle alçalıyor ve sürtüyor. Golf 4ler yumuşak süspansiyonlu
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Mayıs 2010, 18:59:47 »
süspansiyon yumuşaksa yükle alçalıyor ve sürtüyor. Golf 4ler yumuşak süspansiyonlu
:tamamdir