2. eli boşverin arkadaşlar... GG den sıfır ürünler alıyoruz mesala Digital fotograf makinası, Neymiş ABD den Republish miş kapınıza kadar kargo, fiyatı yarı yarıya TR garantisi yok ama uluslar arası garanti açılabiliyor.. Bu mallar ekmek peynir gibi satılıyor.. Şahsen ben bile aldım ama içinde fatura yok herhangi bir belge yok.. Onuda geçtim elektronik eşyamız için aksesuar veya yedek parça satın alıyoruz sıfır bunlardada gene fatura yok yada garanti belgesi yok...
Mesala benim aldığım digital makina Kodak Z1285 Mağaza fiyatı 540TL idi GG den 219TL ye aldım.. Bunu satan kişinin bu ürünü kaça aldığını biliyormusunuz inanın bana Makina başı 80TL + kargo nekadar hesap yapın gene yarı yarıya kar var işin içinde.. Haftada 10 adet satılsa ki çok daha fazladır tüm TR ye satış yapılıyor GG de inanılmaz rakamlar çıkıyor ortaya
2. el malzemdede gene vergi ödenmek zorunda ama bu senede 3-5 parça için geçerli olmaz ama düşünün şahsın çıkmacı dükkanı var ve ticari bir kaydı var mekana giren çıkan malın hesabı şahsın kendisine ayit ve bunu vergi dairesi takip edemez ama GG gibi bir yerden bunu gerçekleştirdiği zaman sattığı tüm ürünlerin yasal takip kayıtları oluşuyor işte burda VERGİ den kaçış imkansız..
Satıcılar şimdi GG yi suçluyorlar mesala bizim sayemizde para kazanıyor deniyor ama GG sizden aldığı %10 komisyondan devlete %5 vergi ve kart kullanımında %2 ila %11 arası post komisyonu ödüyor..
yani yasal olarak GG suçlu duruma düşmüyor ve siteye üye olup ve dükkan açarken sözleşmeyi okumassak işler bu noktalara geliyor..