Gönderen Konu: kitapçıktaki yakıt değerleri?sizce doğrumu?  (Okunma sayısı 7721 defa)

Çevrimdışı uler

• Profili Görüntüle
kitapçıktaki yakıt değerleri?sizce doğrumu?
« : 21 Mayıs 2010, 17:27:03 »
arkadaşlar bu 8v 16v den şehir içinde az yakıyor yorumunda hata var.ben aracımdaki kullanma kitapçığında yazanları aynen yazıyorum100ps(74kw)10,4sehiriçi,5,7şehirdışı.102ps(75kw)9,8şehiriçi,5,4şehirdışı.105ps(77kw)9,3şehiriçi,5.5,115ps fsi(85kw)8,5şehiriçi,5,3şehirdışı  litreler şehirdışı yaktığı hesaplanmış 100km de.yani burda 100ps,102ps 8valf oluyor.105ps ise 16valf oluyor.ama kullanımda ölçümler farklı olabilir.sizin ölçümlernize göre bu değerler tutuyormu?be henüz ölçemedim

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
Ynt: kitapçıktaki yakıt değerleri?sizce doğrumu?
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2010, 17:38:25 »
Hayır kesinlikle 8v hem şehir içinde hem de şehir dışında diğerlerinden daha fazla yakıyo.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2010, 17:45:39 »
benim bildiğim ölçümler sürtünme olmayan hava direncinin olmadıgı yerlerde yapılıyor o yüzden

hava sıcaklığı, rüzgarın esinti yönü, benzin kalitesi, aracın yük durumu, vites değiştirme oranları,trafik,lastik,yürüyen aksam, gibi etkenler fark yaratabilir ?
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı uler

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2010, 17:52:50 »
ben fsi motorların daha çok yaktığını duymuştum ama bu değerler beni yanılttı

Çevrimdışı yargic

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2010, 18:36:34 »
ben fsi motorların daha çok yaktığını duymuştum ama bu değerler beni yanılttı
Merhabalar Benim araç 1.6 16 valf 40 tl benzinle 131 km gidiyor şehir içinde bu valf konusunda  kimsenin tam bir bilgisi yok benimde aklım karıştı, her kesin ayrı bir görüşü var bazıları 16 valfin şehir içinde fazla yaktığını uzun yolda az yaktığını söylüyorlar.

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2010, 19:16:14 »
öyle abartılı bir yakıt farkı yok zaten
ben 8V ile şehir dışında 5.5lt ortalamayı gördüm, 16V ilede bu ortalama yakalanıyor.
ancak bugüne kadar kimsenin çıkıpta bende 16V ile 4,5lt ortalama yaptım dediğine rastlamadım.

herşey kullanımla alakalı
hatta kullandığınız güzergah şehir bile etkili
sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız çok yakması gayet normal.  ;)

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2010, 19:33:22 »
Arabalar çok yakmıyo, benzin çok pahalı >:(

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2010, 19:33:44 »
Yaşasın otogaz  ;D

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2010, 19:46:02 »
Arabalar çok yakmıyo, benzin çok pahalı >:(
:tamamdir :tamamdir :tamamdir
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2010, 20:09:48 »
Bizler bütün sürücüler bir araya gelip, tepkili eylemler yapıp, dünyanın en  kazık benzinini ucuzlatmaya çalışacağımız yerde,  bireysel çözümlere yönelip, araçlarımıza ne idüğü bellisiz şeyler yaptırıyoruz az yaksın diye; sonra da hergün hesaplıyoruz seninki kaç yaktı benimki kaç yaktı, yok sen yanlış sürdün ben doğru sürdüm falan...Yakıtın hangi türü olursa olsun verdiğimiz her kuruşun çoğu yabancı şirketlerin cebine, dolayısıyla yurdışına gidiyo, biz de birbirimize şu markanınki iyi, bu markanınki kötü diye akıl veriyoruz, ama aslında hepsinde de  ülke olarak biz kaybediyoruz..
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2010, 20:52:02 Gönderen: maminci »

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 21 Mayıs 2010, 22:25:09 »
motoru açmakla da alakalı bence

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Mayıs 2010, 02:35:16 »
kısa mesafeli hareketlerde subap sayısı azaldıkça yakıt azalır. (düşük hız, ani güç değişimleri vs.) Ancak uzun yolda subap sayısı fazla olan aynı devirle daha yüksek hız yapacağından süre kısalır ve yakıt düşer.
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2010, 02:38:13 Gönderen: yesilkrt »
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Mayıs 2010, 02:56:10 »
subap sayısı arttıkça silindire emilen yakıt-hava karışımı daha dengeli verileceğinden randıman artar. Ş.içinde dur kalk çok olacağından yakıt-hava karşımının birim zamanda çok püskürtülmesi istenmez sarfiyat artar. ancak uzun yolda birim zamanda ne kadar enerji üretilirse performans o kadar artacağından hız da artar ve varacağınız yere o kadar kısa sürede varırsınız dolayısıyla yakıt düşer.   8 valf 16 valf farkını bu şekilde anlayabilirsiniz. örneğin:
180kmlik bir yolu
8valf bir golfle ortalama 90 km sabit hızla 2 saatte varırsınız. saatte 8lt gaz yakarsa 2 saatte 16lt yakar.
16valf bir golfle ortalama 120km sabit hızla 1,5 saatte varırsınz. saatte 10lt gaz yakarsa 1,5 saatte 15lt gaz yakar.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı fenci33

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 23 Mayıs 2010, 13:37:21 »
Anlayamadığım birşey var, petrol kaynaklarından binlrce kilometre uzaklıkta bulunan ve hatta bir damla petrol çıkaracak kuyusu olmayan Avrupa ülkelerinden bile fazla paraya nasıl petrol alıyoruz? Hadi alıyoruz peki kimsenin neden buna gıkı çıkmıyor? Ben avrupalıdan daha mı zenginim? Aslında bunun suçlusu beni keriz yerine koyan ve 100 liralık benzinden 65 lira vergi alan devletim ve buna tepki göstermeyip burada nasıl tasarruf yapacağımızı tartışıp duran bizleriz..