ana ben de istiyooooooom kaça aldın ?
İlker 2 çeşit afrika gri papağanı var.Biri kırmızı kuyruk jako,ikincisi timneh cinsi.Görüntü olarakta büyüklük olarakta iki türde aynı.kırmızı kuyruklar adındanda anlaşılacağı üzere arka tarafında kırmızı renk kuyruklarından alıyorlar adlarını.timnehlerin kuyrukları kestane rengi veya bordo renk.Timnehler piyasada 200-250 dolara satılabiliyor,kırmızı kuyruklar ise daha akıllı ve konuşma ve öğrenme yetenekleri daha fazla.bu yüzden fiyatları 600-700 tl dan başlıyor evcilleştirilmiş ve konuşan bir jakonun fiyatı 7-8 bin tl ya kadar çıkıyor.Ben gevezeyi 85x65x45 cmlik kafesi ve 2 aylık yemiyle birlikte 700 tl ya aldım.Kafesinin fiyatı piyasada 100 tl civarında.Çekirdek, vitamin karışımlı tahıllar,ceviz,fındık,marul,haşlanmış yumurta ,her türlü meyve çeşitleri,kırmızı biber bilhassa acı olacak severek yiyorlar.Benim geveze çekirdek hastası akşam oldumu karşılıklı gündöndü çekirdeği çıtlatıyoruz Bir oturuşta bayağı tüketiyor geveze :)Birde psikopat sabahları 7 de türlü ıslık sesleriyle bizi uyandırana kadar velveleye veriyor ortalığı.birimiz kalkmasın devam şenliğe.ne zaman ikimizide uyandırıyor hiç bir şey olmamış gibi tüneğinde oturuyor zibidi.Ama gerçekten yeni doğmuş çocuk gibiler 2 günde sıkılıp bakamam ilgilenemem ben diyeceksen hiç bulaşma.Psikolojileri bozulup kendi tüylerini yolmaya başlıyorlar.Bir dahada iflah olmuyorlar.Bu arada benim kafes eğitim kafesi biraz evcilleştirdikten sonra daha büyük kafese ihtiyaç var veya serbest bırakacağım evde
sahibinden de sol alt kısımda efsane ilanlar var oraya bakmanızı tavsiye ederim acayip ilanlar var. Papağan ilanıda vardı diğer kuşların anasını aglatmış felan, bayagı komik ilanlar hepside
İstemiyom deseydin şaşardım.. Olm napçan savcının odasınamı koyacan onu..
süper ki ne süper Erşan savcı kim ya?
Yav bizim ilkeri verdiler bandırma adliyesine orda savcılıkta işe başladı.. Artık Sayın savcımız goto ilker if to else Papağan yaparlar...