Zararlı olduğu bir gerçek zaten LPG nin kimse motora faydalı diyemez.. Zaten faydalı olsa sanırım petrol ü çoktan bırakıp LPG li motorlar üretilirdi değilmi..
LPG takıldımı aracınız motor ömrü kesinlikle Standart yaıkt sistemi gibi olmayacak burası bir gerçek.. LPG donanımı üretenlerde uzun yıllardır motorun en verimli şekilde uzun ömürlü olması için emek sarfediyolar ve yeni teknolojileri sunuyorlar..
LPG de en verimli motorlar ise genelde uzak doğu otomobilleridir özellikle Hyundai fabrikadan LPG ye uyumlu motor üretir..
o da üretiliyor artık , golf te başladılar çıkartmaya , bn bu konuya şöyle bakıyorum , bu tamamen arabanın üretim amacıyla alakalı , tabiki benzinli bi araca lpg adapte etmek motorun ömrünü kısaltır , ama bunun teknolojisini fabrika ona göre uyarlarsa bi sıkıntı olmaz , kaldı ki dizel motorlar da ilk çıktığında pek raabet görmüyodu ve alanlar direk motor indiriyodu ve büyük sıkıntılar yaşıyordu , çoğu taksicide de bu mantık hala devam eder ve geneli tüp taktırıyo dizel araba almak yerine , bn kendi adıma konuşursam tabiki motoru benzin kdr iyi aktive etmiyo ama bildiğim bir tek şey var , bana ekonomik artısıyla bi polo daha alırım yaptığım hesaba göre