Gönderen Konu: aşırı yakıtın sebebi???  (Okunma sayısı 9656 defa)

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
Ynt: aşırı yakıtın sebebi???
« Yanıtla #14 : 28 Temmuz 2010, 20:44:52 »
zaten standart 100kmde 10 litre kasmadan rahat rahat binersin kasarsan dahada az yakar kullanımdan kullanıma değişir ya yüksek devirli kullanıp sıkıştıracaksın  yada büyük vites akıtacaksın :D
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #15 : 28 Temmuz 2010, 23:44:04 »
şimdi altta kapıda eniştemin 5,23i duruyo  3 hafta burdalar deli yakıyo makine ya 30 LT ile 200 km gittik :D

:tamamdir :tamamdir :tamamdir
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2010, 00:32:02 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı burak.akın

• GOLF 1 GLD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 29 Temmuz 2010, 00:05:16 »
hahaha :D güzel düşünce erşan abi :D yanlız 30 litre yazmış  arkadaş

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 29 Temmuz 2010, 00:31:26 »
Hay bu TL ile LT nin kısaltmasına be..  ;D ;D ;D ;D
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı burak.akın

• GOLF 1 GLD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 29 Temmuz 2010, 02:43:28 »
Hay bu TL ile LT nin kısaltmasına be..  ;D ;D ;D ;D

:)  >:D

Çevrimdışı halilom

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 30 Temmuz 2010, 14:33:24 »
:D:D:D aynen TL değil litre. 30 tl ile 200 km yol giden 2,5 motorlu bi araç varmı tüp atsan bile daha fazla yakar kanımca...
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2010, 14:34:14 Gönderen: halilom »

Çevrimdışı ercuz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 09 Ağustos 2010, 14:21:30 »
aynı sorun bendede var aracım K-Jet mercedes 300E ne yaptıysam düzen tutturamadım.Lütfen yardımcı olun.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 09 Ağustos 2010, 14:58:46 »
aynı sorun bendede var aracım K-Jet mercedes 300E ne yaptıysam düzen tutturamadım.Lütfen yardımcı olun.

Teknik detay ve tam ayarsızlık nedir bilgi verirmisin.

Çevrimdışı ercuz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 09 Ağustos 2010, 15:46:08 »
Hemen yazıyorum....
MB W124 300E
M103 Motor kodlu Ke-Jet.
200.00km otomatik.

Aracımı 6 ay kadar önce satın aldım,aldığımda üzerinde lpg vardı,vites değişmemesi arasıra patlatma ve aşırı performans düşüklüğü sebebiyle Lpg'yi söktürdüm.
Benzin tüketimim yani 22-25 litrelerde yükseldi (sakin şehiriçi kullanımda)
Uzun araştırmalarımdan sonra kelebek-dağıtıcı klepe v.s gibi K-Jet terimlerini öğrendim ve Klepenin lpg'den dolayı eğrildiğini keşfettim ve doğru ayarı mükemmel bir şekilde yaptım,yakıtım 16 litrelere düştü ve performansta gözle görülür artış oldu.Test makinesinde doğru hava/yakıt ayarını yaptırıp devam ettim.Kısa süre sonra sıcakken çalışmama problemim başladı.Test makinesine tekrar bağlattım,sorun yok denildi,forumlara yazdım sıcaklık sensorleri denildi.Termostat da dahil olmak üzere bütün sıcaklık ile ilgili sensorleri değiştirdim,kaçak olan ufak tefek yerleri kapattım.O-Ringlerin tamamını değiştirdim ancak sonuca varamadım.
Şimdilerde ise sorunum bu şekilde devam etmekte ve her marşa bastığımda araba ayrı bir karaktere bürünüyor,bazen gaz tepkisi çok çok iyi,bazen vasatında altında.
Ayrı test cihazlarında kontrol ettirdim ve ayarlattım ancak sorunum çözülmedi,bu arada her teste gittiğimde karışım son ayarlamaya göre biraz zengin yada biraz fakir çıkıyor,ki buda beni çıldırtan sebeplerden birisi.

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 09 Ağustos 2010, 16:08:00 »
Benzin regulatörü veya benzin basıncı ölçümü yapıldımı araçta. Yazdıklarınızın arasında zor çalışma olarak yazmışsınız bu zor çalışma özellik ile motor sıcak ikenmi yapıyor eğer öyle ise benzin regülatöründe sorun var ve bu size fazla yakıt ve düzensiz bir ayar olarak arızasını bildirir.

BU küçük parçaya Jetronikten 2 adet benzin borusu gider giriş ve çıkış olmak üzere birde 12 volt girer, bu parçanın amacı motor soğuk iken daha zengin bir karışımı motora k-jet üzerinden yollamaktır. Alininyum bir kasaya sahiptir ve içinde bimetal genleşmesi ile yakıtı açıp kapatan bir valf vardır.. K-Jetronik sistemlerde temelde 2 parça sıkıntılıdır biri benzin pompası ve boru hattı ikinciside bu benzin regulatörüdür.

Sıfır fiyatı Bosh ta 560€ dur ama 2. el olarak 100-150tl ye bulunmakta. İlk önce bu parçanın sağlamlığını kontrol edin ve elektrik gelip gelmediğini kontrol edin.

BU parçanın arızasını gözlemelemek gerekirse araçta ilk sıkıntı aşırı tüketim, performans düşüşü, Her kontak basışında rolenti kaçırması ve motor sıcak iken marş almama.

Aşadaki başlığıda takip edersen bazı paylaşımlar yaptık k-jetronik hakkında belki faydalı olur.
K-Jetronik Bakım
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2010, 16:20:03 Gönderen: Mk1GTI »