Gönderen Konu: Mk1 de Conta Vakkası :)  (Okunma sayısı 24211 defa)

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
Ynt: 10 puanlık mk1 sorusu..
« Yanıtla #42 : 23 Temmuz 2010, 14:44:39 »
O olay benim başımdada geçti fokurdama olayı..Bugün radyatörü değiştirdim ve boruların hepsi kontrolden geçti..Şu an için gayet güzel normalde..Ama hiç aklıma gelmedi contanın yanmış olacağına..Dedim mk1 gti kolay kolay conta yakmaz dedim ;)Hararete sona dayadım ama tab o andai normal seviyesini getirmek için kurtarmalar yaptım..Ve yinede conta yanmadı :)
Çontam büyük ihtimalle orda gitti...Yolda giderken,gerginin vidası kırılmış ve kayış boşta kalmış..Brz geç farkettim hemen sağa çektim..Kaputu açtım eyvah dedim..Her neyse su vardı suya döküyorum yemiyo,çünkü devirdaim olmuyodu hemen stop ettim motoru..Düşündüm napabilirim diye hızlıca ayakkabamın bağcıklarını söktüm gerginin çubundan emme manifolda doğru ipe sıkaca kastırdım..Kayış sıkılaştı,direk marşa bastım tak diye fan devreye girdi su ilave ettim..Neyseki harareti normale düşürdüm..Direk sanayiye gittim vidayla eski durumunu getirdim..Neyseki bür süre öle bindim..Herşey normaldi..Yağ-su karşımı yok..Hararet yok vs..Sadece su eksiltmesi vardı onuda radyatör gidikti kireçlenme başlamıştı dışında ordan kaçırıyodu sanıyordum..eğer orda çonta gittiyse 1 sene öle kullandım..Hiç bir şekilde zarar vermemiş motoru..Kapağa kaldırdığımızda sadece pistonun üzerinde pislikler vardı o kadar  :sevgi: ...Burda şunu çıkarabilir miyiz?Mk1 gti çonta yaktığında sadece eksilmesi yapar diyebilirmiyiz?Yağ-su karımı yapmaz?Bence diyebilirz çünkü adamlar onu bile düşünmüşler bence...VW abi bu aşk bu :D :D ..Kalite..O bir halk arabası  :sevgi: :sevgi: :sevgi:

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #43 : 23 Temmuz 2010, 18:16:05 »
Valla bende şüphelenmeye başladım contadan bak bugünde 200km nin üzerinde yol yaptım hava sıcak geçen su kalmamıştı hararet yükselmişti aracın bugün özellikle çıkarken baktım suyuna yağına gittiğim yerde baktım su aynı duruyor yağda karışımı yok ama yolda arabanın motoru 2800-3200 devirleride böyle aslan kükremesi gibi ses yapmaya başladı işte bu sesten sonra şüphelenmeye başladım contadan en kısa zamanda söküp bakıcam hem güzel bi temizlikte olur..  Hararet hiç yükselmiyor su eksiltmesi yok ama conta kaçırıyor bu nasıl bir teknolojidir demi AY LAV YUU MK1 :D
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2010, 18:31:42 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 23 Temmuz 2010, 18:23:29 »
vallahi bence şüpheli yada şüphesiz üst kapağı açtırr..Çonta 30-40lira birşey ztn gerisi işçilik..Açarsın güzel olur..Temizlersin güzelce üst kapak çonta takımı alırsın komple kendine gelir canavar..Allah seni inandırsın bir pislik çıktı görmelisin..Ne yapsam temizleyemezdim..Pislikleri görünce sevindim aslında yani açtığıımııza herşekilde deydi bu yüzden sevdim..Alla Alla Hararetin yükselmesi garip anlayamadım..Bende çonta gidikken bile yükselmiyodu..Antifiriz var mı?Yada uzun süre antifirizsiz bindin mi?Başka durumlardanda olabilir bence

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 23 Temmuz 2010, 18:37:13 »
 Yok yok geçen aynı yola giderken suyuna bakmamıştım aracın dönüşte hararet ibresi alışık olmadığım bi konuma geldi baktım su yok arabada ama insan nasıl olur diye düşünüyor geçen su yok olmuş, bugün gittim geldim su duruyor.. Bi cinlik var ama hadi hayırlısı..
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2010, 18:37:38 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 24 Temmuz 2010, 15:55:21 »
Yok yok geçen aynı yola giderken suyuna bakmamıştım aracın dönüşte hararet ibresi alışık olmadığım bi konuma geldi baktım su yok arabada ama insan nasıl olur diye düşünüyor geçen su yok olmuş, bugün gittim geldim su duruyor.. Bi cinlik var ama hadi hayırlısı..
Cok garip  :(  Aynı sorun bendede vardı ibre alışık olmadığı duruma geliyodu..bence Devir daimde sorun olabilir..Neyse ki o sorunuda hallettik..Üst kapağı açtığımızda bloktaki bazı su kanalları tıkanmış..Kapağı açtığımızda neyseki onlarıda güzelce temizledik..İşte radyatör gidik olduğunda antifiriz kullanamadım..Hep su kanallarını tıkanmış..Su neden kafasına göre azaltma yapıyor anlayamadım..Su kaçağı yok diyosun..Termostat ne durumda yada radyatör ne durumda?Bu arada birşey sorcam mercedes benzin pompalarını uyuyı demiştiniz..Mersonun hangi modelleri,bar farkı etkiler mi?Bizimkiler kaç bar?

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 24 Temmuz 2010, 21:21:44 »
Valla üzerindeki part number a göre bakıyolar diyolar yüksek basınç haaa mersolarınkinden diyolar veriyolar parçacılar yada çıkmacılar..  Sıfırını ben burcana sormuştum geçen sene 140TL fiyat vermişti..

Bizim arçlarda TR de yüksek basınç demek gerekiyor pompa ve regulatör için anlamıyolar barından marından.. Ben almanyadan regulatör sormuştum ordada 2 çeşit var demişlerdi ilk defa duydum elin almanıda düşükmü yüksek basınçımı diye sorduğunu..
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2010, 21:24:09 Gönderen: Mk1GTI »

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 26 Temmuz 2010, 00:46:56 »
Valla üzerindeki part number a göre bakıyolar diyolar yüksek basınç haaa mersolarınkinden diyolar veriyolar parçacılar yada çıkmacılar..  Sıfırını ben burcana sormuştum geçen sene 140TL fiyat vermişti..

Bizim arçlarda TR de yüksek basınç demek gerekiyor pompa ve regulatör için anlamıyolar barından marından.. Ben almanyadan regulatör sormuştum ordada 2 çeşit var demişlerdi ilk defa duydum elin almanıda düşükmü yüksek basınçımı diye sorduğunu..
vallahi işte benim pompası o seri nosu silinmiş..Bir zahmet seninkinde yazıyosa bakıversene yada biliyosan..Bilmiyom benzin regülatörünü 2 çeşit olduğunu ama  benzin regületörünün o anki bar değerlerini bilsek gerisi yalan..Her türlü regületörle yapabiliriz..Ztn makinalara daha geniş püskürmeli injeksiyon taktıklarında regülatördeki barı değiştiriyorlar..Bildiğim pompa basar ama regülatörde barı ayarlar  :D
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2010, 00:47:20 Gönderen: mk1gti09 »

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 26 Temmuz 2010, 16:49:24 »
su eskiltmesinin kaynağı kapak.. süt şişelerine yaptıkları gibi akıtmasın diye naylonla sıkıp kapattım, şimdilik bi şi yok gibi ?

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
Ynt: Mk1 de Conta fakkası :)
« Yanıtla #50 : 27 Temmuz 2010, 21:29:38 »
Yarın söküyorum makinayı kısmetse bakalım ne var ne yok öğrenecez.. İlk marşta motor pırlamaya başladı buda akla piston üstünde su olduğunu gösteriyor sanırım conta hakkaten gidik ve son demlerini yaşıyor.. 45TL conta Usatamada versem 100-150TL iş biter.. Açmışken silindir kapağınıda bi elden geçiririz bakarız yolumuza..

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 27 Temmuz 2010, 22:15:15 »
geçmiş olsun abi ufak mevla allahtan :(
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 28 Temmuz 2010, 00:12:43 »
Valla havalar nemli bide sıcak biz bile conta yakıyoz araba bu ay içinde baya bi yol yaptı zaten şehir içi trafik rezalet nasıl su kaynatmasın :D

Çevrimdışı burak.akın

• GOLF 1 GLD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 28 Temmuz 2010, 00:54:27 »
yarın sabah tamirdeyiz radyatör değişicek bakalım bizim conta ne durumda...

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 28 Temmuz 2010, 13:34:49 »
Hayırlısıyla açın kapağa çok güzel olacak..açmışken subab yağ lastiklerinide değiştir..Benim lastikler sertleşmiş..bana 260-70iye patladı..35 çonta 100 işcilik oda tanıdık ustam 125de kapakçıya gitti..Tabi yağı saymassak..İlk marşta o şekilde kafa sağlıyosa kesin dediğin pistonlara su gidebilir hadi hayırlısı...Sen şu seri nosu bakar mısn pompanın sana zahmet?Motoru açmışken benzin pompası seri nosunuda bakıver :D :D

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
Ynt: Mk1 de Conta Vakkası :)
« Yanıtla #55 : 02 Ağustos 2010, 16:00:54 »
Ne oldu ne bitti?Kapak açıldı mı?