Gönderen Konu: Fren hidrolik yağı  (Okunma sayısı 14688 defa)

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
Fren hidrolik yağı
« : 21 Haziran 2010, 22:39:33 »
Bugün  motora bakarken hidrolik yağının min seviyeye yakın olduğunu farkettim.Gittim hidrolik yağı aldım.Castrolun iki tip yağı  vardı yanlış hatırlamıyorsam mt3 ve mt4
bende 3 numara olan yağdan aldım ve tamamlayayım dedim yağın akışkanlığının yüksek olduğunu biliyorum  ama çok ince geldi bana bir bilene sorayım dedim.Bir sorun olurmu veya tavsiye ettiğiniz bir yağ varmı??
1993 RENO TOROS
2000 SEAT CORDOBA 1.6 SXE
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı burak.akın

• GOLF 1 GLD
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fren hidrolik yağı
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2010, 23:04:20 »
ustayla mt4 koymuştuk glba biz renkliydi sanırım

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2010, 00:01:04 »
Cevap için teşekkür Burak kardeşim.Seninki  Grand lüx ya ondan mt4 kullanmışındır :)
1993 RENO TOROS
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı escocem

• Volkswagen Türkiye
  • street racer
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2010, 00:18:54 »
ate al arkadaşım kutusu diğelerinden 5 tl kadar daha pahalıdır fakat kalitesi konuşulmaz dahi..kullanacağın markadan çok daha önemli bir konu var hidroliğe ekleme yapacaksanız sistemin içinde önceden kullanılan yağın markasını bilmelisiniz aksi halde 2 farklı markayı karıştırdığınız sürece fren sisteminde ana merkeze kadar uzanan problemler yaşarsınız..Eğer önceki markayı bilmiyorsanız komple sistemdekini boşaltıp yenisini sonra koyun.

Çevrimdışı burak.akın

• GOLF 1 GLD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2010, 00:45:34 »
Cevap için teşekkür Burak kardeşim.Seninki  Grand lüx ya ondan mt4 kullanmışındır :)

ne lüx ne lüx hiç sorma :D :D :D :D  ;D :)

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 22 Haziran 2010, 01:27:57 »
ate al arkadaşım kutusu diğelerinden 5 tl kadar daha pahalıdır fakat kalitesi konuşulmaz dahi..kullanacağın markadan çok daha önemli bir konu var hidroliğe ekleme yapacaksanız sistemin içinde önceden kullanılan yağın markasını bilmelisiniz aksi halde 2 farklı markayı karıştırdığınız sürece fren sisteminde ana merkeze kadar uzanan problemler yaşarsınız..Eğer önceki markayı bilmiyorsanız komple sistemdekini boşaltıp yenisini sonra koyun.

Sağol abi bilgiler için teşekkür o zaman Serhan abiye müracat umarım hatırlar ne yağı kullandığını ilk aldığımda bir yağ kutusu vardı ama bitmiş olduğu için atmıştım .. ::)
1993 RENO TOROS
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı Golf_ld

• only VW
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf mk2 1,3 C
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2010, 12:51:12 »
Sağol abi bilgiler için teşekkür o zaman Serhan abiye müracat umarım hatırlar ne yağı kullandığını ilk aldığımda bir yağ kutusu vardı ama bitmiş olduğu için atmıştım .. ::)
  selam Ömer tavşan çok güzel olmuş fren hidroliğindeki sıkıntıyı çözebildinmi ben,im arabada sana bıraktığı PO nun hidroliği idi o da tek çeşit sanırım mavi olmalı   numarasını hatırlamıyorum beyaz yani şeffaf olanlar bir kaç çeşit ama  onu biliyorum
1984 1,6 şahin ,1979 1300 mirafiori,1968 w115 220 mercedes,1989 2,0 taunus gls,1990 mazda 323hb,1979 w123 mercedes,1986 kartal ,1997 daewoo tico, 1980 mk1 1,6 diesel golf, 1992 mk3 1,9td,1981mk1 1,6ld

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 24 Haziran 2010, 19:00:45 »
Yok aslında bi sıkıntı olduğunu zannetmiyorum uğraşacak şeyler azalınca sardıracak yer arıyorum kendime  :}  :D Teşekkür ederim abi aradığım cevap PO  :tamamdir :tamamdir
1993 RENO TOROS
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 24 Haziran 2010, 19:07:16 »
dostum ben frenciyim hiç fark etmez yeterki dolma olmasın dolmadan kasıt sonradan yapma yağ ile doldurup satıyorlar sen güvendiğin bi benzinlikten hidrolik yağı al ne olursa olsun koy hiç fark etmez.. ayrıca arkadaşımın biri eskisini boşalt yenisini doldur falan gibi bişey söylemiş aman o hataya düşme ne kadar ugraşsanda tam anlamıyla boşaltamazsın sistemdeki yağı boşalttığını varsayalım havasını alana kadar fren diye bişey olmaz birsürü iş :) 3 günde bi fren hava yapar gider ugraşırsın
Ne Kadar Duman O Kadar Randuman ..

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 24 Haziran 2010, 19:08:14 »
bişey daha ekliyeyim asıl asıl senin üzerinde duracağın hidrolik neden eksilmiş sorusudur.. biyerde sızdırma kaçak ne bilim tekerlek merkezlerinde yağlama falan mı var.. bunu araştır hidroliğin azalması normal bişey değil..

Çevrimdışı escocem

• Volkswagen Türkiye
  • street racer
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 24 Haziran 2010, 19:25:51 »
Arkadaşım konuya hakim olmayan arkadaşlara yanlış bilgi vermeyelim..frenci olduğun doğru olabilir fakat hidroliği boşaltıp yenisini eklemenin bir dünya iş olduğundan dolayı bunu uygulamayı reddetmen hiç mantıklı değil..bırak sanayideki mekanikçileri istasyon marketlerindeki kasacı arkdaşların dahi bir kısmı bu konuya hakimler artık..bu konuda tecrüben olmayabilir,zararı olan bi uygulamanın farkında dahi olmayabilirsin..Bu sitedeki bir çok kişi bilmediği hakim olmadığı emin olmadığı uygulamaları yüksek öz güvenleri ile milletin arabasına uygulayan,sonunu düşünmeyen malesefki arıza verirse bir kez daha yolarım mantığındaki ustalar sayesinde kendi araçlarını çok iyi tanıdılar ve sanayideki ustaların yaptığı işleri beğenmez olup işlerini kendileri görmeye başladılar.Söz meclisten dışarı... ;)

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2010, 19:54:14 »
Arkadaşlar ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Dediğim gibi yağ seviyesi mininmum seviyesine yakın ama daha önce hangi seviyede idi yakın zaman için hatırlamıyorum.Sanırım şu an yapılacak en iyi iş aynı marka yağdan alıp normal seviyede ekleme yapıp sonra takip etmek.
1993 RENO TOROS
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 24 Haziran 2010, 23:33:34 »
escocem benim konu hakkında yeterince tecrübem var yaklaşık 30 yıldır.. dot3 ile dot4 arasındaki tek fark birinin kaynama noktalarının birbirinden farklı olması.. bırakın farklı markaların birbirine karışmasını dot3 ile dot4 ün bile birbirine karışmasında bi sakınca yoktur eger yeni nesil bi araç değilse sözkosunu.. benim burda arkadaşı kötü yönlendirmek gibi bi niyetim yada bundan bi çıkarım olmayacağından bildiğimi söyledim ve yineliyorum..

Çevrimdışı Golf_ld

• only VW
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf mk2 1,3 C
« Yanıtla #13 : 25 Haziran 2010, 08:51:21 »
Arkadaşlar ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Dediğim gibi yağ seviyesi mininmum seviyesine yakın ama daha önce hangi seviyede idi yakın zaman için hatırlamıyorum.Sanırım şu an yapılacak en iyi iş aynı marka yağdan alıp normal seviyede ekleme yapıp sonra takip etmek.
ömer aklıma bnir şey daha geldi fren balataların bitmeye başlarsa o zaman da fren hidroliği düşer el frenin yukarda mı aşağıdamı tutuyo onu merak ettim aşağıda derken normal seviyelerde kast ettiğm çünkü arka balataları ben taktırttığım zaman farklı balata taktık kampanalardaki aşınmayı bertaraf etmek için , ön ve arka balata kontrolü yap bence ama bu arabalar çokta balata bitirmiyo yani bititrmiyo derken dayanıyo , birde benim başıma geldi bir olay golf 3 te  arka limitör var onlardan da yağ sızıntısı olabiliyor ona da bir bakı ver belki öyle bir şeydir o parçada bulunmıya biliyor bulunmazsa direk yapılıyo bilgin olsun
1984 1,6 şahin ,1979 1300 mirafiori,1968 w115 220 mercedes,1989 2,0 taunus gls,1990 mazda 323hb,1979 w123 mercedes,1986 kartal ,1997 daewoo tico, 1980 mk1 1,6 diesel golf, 1992 mk3 1,9td,1981mk1 1,6ld