Gönderen Konu: GOLF 4 1.9 TDİ HIZ PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ.  (Okunma sayısı 74436 defa)

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
Ynt: GOLF 4 1.9 TDİ HIZ PROBLEMİ YARDIM...
« Yanıtla #70 : 25 Ekim 2011, 23:55:33 »

Uploaded with ImageShack.us
03.06.2005

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 26 Ekim 2011, 00:01:16 »
Bu araba benim için örnek yani,Trabzon'lu sevgili kardeşimiz mükemmel bi tasarım yapmış kendince.Sende karışık golf resimleri diye bi konu vardı,orayı incele ve kafanda bi model tasarla.Yada kıyaslamalar yap.Yapacağın görsel modifikasyon arabayı rezil etmesin.Piyasada bi sürü öyle örnek var saçma sapan işler yapılmış güzelim arabalar mahvedilmiş.Yapacağın şeyler araca bişeyler katsın değerini yükseltsin.Anlatabiliyormuyum Halit.
03.06.2005

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 26 Ekim 2011, 00:06:18 »
Benzinli Golflerle Dizelleri arasında %40-50'lere varan fark olur.Benzinli 1.6 sr motor Golf şu an şehir içi hiç yakmasa 470-480 kuruş yakar.yukarısı var aşağısı yok.Dizel en fazla 250-270 kuruş gibi bi rakamları tüketir.Km bazında.
03.06.2005

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 26 Ekim 2011, 00:11:40 »
Yakıt konusunda benim araba 1 litre dizel yakıtla 16-18km yol alıyor.Şehir içi.Şu an son zamlarla dizel shell'de 3.860 Tl.Km'de 220-240 kuruş arası yakıyor yani. ;)
03.06.2005

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 26 Ekim 2011, 09:12:13 »
Yakıt konusunda benim araba 1 litre dizel yakıtla 16-18km yol alıyor.Şehir içi.Şu an son zamlarla dizel shell'de 3.860 Tl.Km'de 220-240 kuruş arası yakıyor yani. ;)

güzel rakamlar bende suan denemedeyim
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #75 : 26 Ekim 2011, 12:54:24 »
murat abı aracımla anı kalkısım yok sadece cekısdede problemım yok yanı benım hıc problemım yok yasamıs oldugum bı sorun yok babam boyle boyle yaptı araba dedı bende dınledım ve canımı sıktım bosuna en ıyısı kendım goturecegım servıse artık bakalım neymıs sorun.. bu altı yere degme olayında bızım mahallede bı tek oluyor bu olay bırde koye gıttım gecen gun orda geldı basıma mahallenın tumseklerı massallah beledıye yememıs ıcmemıs tumsek yapmıs ben degmedıgı yolu buldm oradan gelıyom artık eve ama yınede baktıracam helezonlara abılerımınde dedıgı gıbı.. bu arada msn adresımı de vereyım abılerım eklersınız ordanda muhabbet ederız [email protected]
cok tesekkur ederım benı dınledıgınız ve yardımlarınız ıcın sagol un allah razı olsun
Bak abicim.Sağdan soldan söylenen laflara karnını tok tut.Bi kere albea denen araç teneke mi desem saç mı desem ne dersen artık.ben şahin ile albea ile kapışıyordum :) hadi gel de golf e kafa tut.Dumanında zehirlersin vallahi...Albea teneke olduğu için tabi yakıtı da az olacaktır.Allah korusun bi kaza veya çarpma anında bak bakalım golf mü albea mı?Canını sıkma.Rahat ol.Altındaki araç roket gibi bir makina.ben de ilk zamanlar çekişten yana sıkıntılarım olmuştu.Beni de soğutmuşlardı ama kararımdan vazgeçmedim Mustafa ile beraber işin içinden çıktım ve şuan da yolda sol şeriti bırakmıyorum.Babamın avensisi var 2007 model ve makyaj kasa.İnan bana golf ümdeki sürüş zevkini avensisten almıyorum.Çok ağır geliyor.Aracının kıymetini bil bence.Mustafanın dediklerini uyguladıktan sonra göreceksin bak aracından inmezsin.Ben dizel az yakar diye aldım doğru ama aracımı sürmeye başlayınca inemiyorum ki arabamdan çok zevkli kardeşim :) tabi çok yakıyor.Beni arabamda 25-28 kr arasında yakıyor.Uzun yolda denemedim ama 20 kr felan yakar herhalde.

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #76 : 26 Ekim 2011, 23:08:08 »
      Yapma Murat çok yakıyor diyosun ama lpg'ciler o rakamları gördüğü zaman göbek atıyorlar.Bence çok felan yakmıyor,bu performansla aynı işi herhangi bir araçla yapamazsın.Bu kadar alçak gönüllü olma ;D.Çok güzel bi avensis örneği vermişsin,aracı aldığım arkadaşta sıfır auris yada corolla tam emin değilim satın aldı.Her aradığında araçla ilgili pişmanlıklarını anlatır.Aynı şekilde opel ve honda kullanıcısı arkadaşlarım da benim aracı kullandıktan sonra yok abi satıcam arabayı alıcam bende bi Vw diyorlar.Bazı kendini bilmezler de albea kıyaslaması yapmaya kalkıyorlar.Çok gülünç bi olay.Hadi ben abartıyorum,markacıyım,takıntılarım var,kompleksliyim bu adamlara ne diyeceksiniz?  :)
03.06.2005

Çevrimdışı HALİT55

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #77 : 27 Ekim 2011, 00:41:06 »
s.a. Ben geldim abilerim bu gece gec geldim izinden dolayi bi sanayi yaptik arabayla senin dedigini ustaya dedim usta motorla ilgili hic bi sorunun yok dedi bakti bakti bakti yok dedi bu arabada olan bisi degil bu git ayni model baska bi araci ac bak aynisi daha fazla uflemesi bile vardir dedi senin aracinki guzel bile dedi araci kaldirip helezonlara bakamadik ustanin basi dolu idi benimde isim vardi onada en kisa zmanda bakacam ilkk olarak abilerim bu arada bu motoru olcturme olayinida sizin dediginiz gibi oldu adama soyledim ters ters bakti bakti git servisee ver 250 tl yi bayil dedi sert sert bakti ve kactim ordn..aracimin alti cok surtuyo diye rahatsizim biraz ama oda adam gibi kullaninca koye gitmeyince birde mahalleye yukaridan gelince sorun degil ama yine de baktiracm onakarter koruma var zaten o ve onnun 3 adet uzunca vidasi var onlar vuruyo genelde.. 61ay plakali resimlere bende baktim arkadasimiz cok guzel yapmis arabayi sahiibindenden fiyatinida guzel yazmis toplasan 5bin tl harcamismidir bilmem ama fiyat yuksek cok...

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #78 : 01 Kasım 2011, 13:16:05 »
      Yapma Murat çok yakıyor diyosun ama lpg'ciler o rakamları gördüğü zaman göbek atıyorlar.Bence çok felan yakmıyor,bu performansla aynı işi herhangi bir araçla yapamazsın.Bu kadar alçak gönüllü olma ;D.Çok güzel bi avensis örneği vermişsin,aracı aldığım arkadaşta sıfır auris yada corolla tam emin değilim satın aldı.Her aradığında araçla ilgili pişmanlıklarını anlatır.Aynı şekilde opel ve honda kullanıcısı arkadaşlarım da benim aracı kullandıktan sonra yok abi satıcam arabayı alıcam bende bi Vw diyorlar.Bazı kendini bilmezler de albea kıyaslaması yapmaya kalkıyorlar.Çok gülünç bi olay.Hadi ben abartıyorum,markacıyım,takıntılarım var,kompleksliyim bu adamlara ne diyeceksiniz?  :)
Mustafa çok yakıyor dediysem sen yanlış anladın.Araba sürüş zevki oldukça yüksek bir araç anlatmama gerek yok.EE ben de bu zevki bırakmak istemediğimden çok geziyorum dolayısıyla çok yakıyor :) Anlatabildim mi? Daha ne olsun şehir içi 0,25 kr yakıyor.Bu perfonmansa bu fiyat az bile  ;)

Çevrimdışı HALİT55

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #79 : 07 Kasım 2011, 22:51:31 »
kızdırma bujisi ışıgı nden yanıp soner  arkadaslar ya motorshpns mı ne oyle bı de uyarı verdı aracım bugun

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #80 : 14 Kasım 2011, 08:39:32 »
Mustafa hava akış metresini değiştirmiştim ya.Arabanın çekmediği yerden tekrar hafta sonu geçtim.Fark ortada.4.vitesle rampa felan dinlemiyor normal yolda 180-200.Nokta atış yapmışız :)

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #81 : 14 Kasım 2011, 19:05:43 »
Nasıl şimdi araba ilk zaman nasıldı şimdi nasıl?Aracını gün geçtikçe daha fazla seveceksin emin ol.Bu araç süper bi araç kim ne derse desin?Zamanında binmek lazımdı bu arabalara ama herkes vergi engelinden ve yalan yanlış bilgilerden ötürü bu araçlara uzak kaldı.Yazık yani.Boş ver biz tadını çıkaralım. :sevgi:
03.06.2005

Çevrimdışı inundatio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #82 : 05 Mayıs 2012, 10:53:14 »
       Arkadaşlar çekiş veya hız problemini de hallettim çok şükür. :)Özellikle 110 ve 130 bg'lik vw motorlarında (90 bgleri bilmiyorum bu arada) kronik bir hastalık olarak demeyelim de, karşılaşma olasılığı yüksek bir problem.Turbonun basınç hortumları,n75 valfleri,hava akışmetre maf sensörü sağlamsa ve bundan kesinlikle eminseniz,problem %80-90 turbo içerisindeki değişken kanatcıkların kurum veya başka bir sebeple sıkışması sonucu aracın 130-140 km hız civarlarında gaz kesmesi.Güzel bir turbocuya gidip bahsettiğim parçalar değişti ve araç düzeldi.140 km hızda biten araç,200 km hızı gördü ve yüklensem dahada gidecekti.Tabi bunu deneme amaçlı yaptım asla o hızlarda araç kullanmam. :o

Buna benzer sorun bende de vardı.. Dün tesadüfen sanayide vw yetkili servisinden ayrılma bir arkadaş ile tanıştım ve benim aracı bilgisayara bağladı.. Bana aynen şunu söyledi .. Aracınla giderken belli bir deviri ve hızı geçemiyorsun . Kontağı kağpatıp açtığında ise durum düzeliyor değilmi dedi. Ben bir den afalladım.. Benim sorunumu net bir şekilde ortaya koymuştu.. ve daha ilginci olayın turbodaki kanatcıklardan olduğunu ve bunların temizlenmesi yada değişmesi gerektiğini söyledi.. Turbo ile ilgili değil. temizlik yada parça değişecek dedi.. Başka yerde direk turbo değişimine giderler dedi :)

Bu sabah aracımı biraktim temizlemesi için .

Burayı okumamış ve benim sorunumu tam olarak açıklamasa ben ona yine şüphe ile bakardım.. Bu ustayı bulamasa idim bu sorun için bendeçok uğraşacaktım sanrıım..

Gerçi ben yine motor daki kablolaru değiştireceğim.. ;)

Aracımı bir teslim alayım ..Yorumlarımı buradan sizler ile paylaşırım..

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #83 : 05 Mayıs 2012, 12:34:38 »
       Arkadaşlar çekiş veya hız problemini de hallettim çok şükür. :)Özellikle 110 ve 130 bg'lik vw motorlarında (90 bgleri bilmiyorum bu arada) kronik bir hastalık olarak demeyelim de, karşılaşma olasılığı yüksek bir problem.Turbonun basınç hortumları,n75 valfleri,hava akışmetre maf sensörü sağlamsa ve bundan kesinlikle eminseniz,problem %80-90 turbo içerisindeki değişken kanatcıkların kurum veya başka bir sebeple sıkışması sonucu aracın 130-140 km hız civarlarında gaz kesmesi.Güzel bir turbocuya gidip bahsettiğim parçalar değişti ve araç düzeldi.140 km hızda biten araç,200 km hızı gördü ve yüklensem dahada gidecekti.Tabi bunu deneme amaçlı yaptım asla o hızlarda araç kullanmam. :o

Bu sonuç süper.
Ellerinizie, emeğinize sağlık.  :tamamdir

Çözüm bulundu şeklinde konu başlığını güncelleyim bu kısmı da ilk mesaja ekleyebilirsiniz aslında.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)