Arkadaşlar çekiş veya hız problemini de hallettim çok şükür. Özellikle 110 ve 130 bg'lik vw motorlarında (90 bgleri bilmiyorum bu arada) kronik bir hastalık olarak demeyelim de, karşılaşma olasılığı yüksek bir problem.Turbonun basınç hortumları,n75 valfleri,hava akışmetre maf sensörü sağlamsa ve bundan kesinlikle eminseniz,problem %80-90 turbo içerisindeki değişken kanatcıkların kurum veya başka bir sebeple sıkışması sonucu aracın 130-140 km hız civarlarında gaz kesmesi.Güzel bir turbocuya gidip bahsettiğim parçalar değişti ve araç düzeldi.140 km hızda biten araç,200 km hızı gördü ve yüklensem dahada gidecekti.Tabi bunu deneme amaçlı yaptım asla o hızlarda araç kullanmam.
Buna benzer sorun bende de vardı.. Dün tesadüfen sanayide vw yetkili servisinden ayrılma bir arkadaş ile tanıştım ve benim aracı bilgisayara bağladı.. Bana aynen şunu söyledi .. Aracınla giderken belli bir deviri ve hızı geçemiyorsun . Kontağı kağpatıp açtığında ise durum düzeliyor değilmi dedi. Ben bir den afalladım.. Benim sorunumu net bir şekilde ortaya koymuştu.. ve daha ilginci olayın turbodaki kanatcıklardan olduğunu ve bunların temizlenmesi yada değişmesi gerektiğini söyledi.. Turbo ile ilgili değil. temizlik yada parça değişecek dedi.. Başka yerde direk turbo değişimine giderler dedi
Bu sabah aracımı biraktim temizlemesi için .
Burayı okumamış ve benim sorunumu tam olarak açıklamasa ben ona yine şüphe ile bakardım.. Bu ustayı bulamasa idim bu sorun için bendeçok uğraşacaktım sanrıım..
Gerçi ben yine motor daki kablolaru değiştireceğim..
Aracımı bir teslim alayım ..Yorumlarımı buradan sizler ile paylaşırım..