Gönderen Konu: acil yardım ( şifre bijonu)  (Okunma sayısı 7629 defa)

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
acil yardım ( şifre bijonu)
« : 20 Ekim 2010, 16:51:26 »
arkadaşlar 2004 bora aracım var.sabah okula giderken lastik patladı. lastiği kendim değiştirdim bi petrolde. yedek lastiği taktım patlak lastiği ve diğer ekipmanları bagaja atıp okula geldim.

biraz önce lastikçiye gettim ama  baktımki ŞİFRELİ bijonu yitirmişim.Aramadığım yer kalmadı. lastik değiştirdiğim petrolü bagajı didik ettim.Yok yok yok...

Araçta şu an yedek lastik takılı.  en yakın yetkili servis 175  km  ilerde Kayseride. bi bijon şifresi için oraya gitmem şimdilik imkansız.

Ne yapmalıyım? Acil yardım bekliorum arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2010, 16:52:48 Gönderen: alpergndz »

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
Ynt: acil yardım ( şifre bijonu)
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2010, 16:59:37 »
Problem olursa VW yol yardımı ararsın.
Gelirken şifreyi kaybettim onu da getirin dersen getirip satıyolar sana  :D

Onun dışında da şifreli bijonu VW servislerinden Şasi numarasıyla sipariş geçebilirsin.

Bu arada bijon anahtarının içine bak bir daha, belki içinde kalmıştır.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı baki çelik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2010, 17:10:44 »
ya oksijen kaynağıyla kestir sonra dışardan al başka bir takım ucuz oluyo onlar 20 TL falana alırsın  :'( ama  kasabın birine düşersen olacakları düşünmek bile istemiyorum ya da paraya kıy arkadaşın dediğini yap

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2010, 17:39:17 »
şifreli bijonu sökmek aslında o kadar da zor değil. az büyük bir lokmanın içine birparça bez sıkıştırıp bijona plastik çekiçle incitmeden çakıyorlar ve yavaşça çevirince ops. yeni şifre alırsan da tüm lastiklerin şifreli bijonlarını değiştirmen lazım. Unutmadan OffLiner ın da dediği gibi genelde anahtarın ucunda kalıyor kaybettim denilen şifre. bi kontrol et istersen.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2010, 17:42:00 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 20 Ekim 2010, 22:25:08 »
cvb için teşekkürler arkadaşlarr. yetkili servis şasi nosuna göre siparişi kabul etmiyor.illede aracı getirin diyor.bugün 6000 nüfuslu ilçedeki nerdeyse bütün vw ve seat araçlara baktım.hiç biri olmadı.

sadece bi arkadaşın seat toledosunun şifresi tam uymadı ama benim şifreli bijona giriyor.iyice içine vurunca bijon anahtarıyla çevirebildim.

arkadaşın aracın şifresi nerdeyse uydu sayılır en azından sökebilecem lastiği. seatın şifresinin üzerinde rakam var.Acaba en yakın seat servisini arasam numarasına göre sipariş versem kabul ederler mi?

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 20 Ekim 2010, 22:38:33 »
cvb için teşekkürler arkadaşlarr. yetkili servis şasi nosuna göre siparişi kabul etmiyor.illede aracı getirin diyor.bugün 6000 nüfuslu ilçedeki nerdeyse bütün vw ve seat araçlara baktım.hiç biri olmadı.

sadece bi arkadaşın seat toledosunun şifresi tam uymadı ama benim şifreli bijona giriyor.iyice içine vurunca bijon anahtarıyla çevirebildim.

arkadaşın aracın şifresi nerdeyse uydu sayılır en azından sökebilecem lastiği. seatın şifresinin üzerinde rakam var.Acaba en yakın seat servisini arasam numarasına göre sipariş versem kabul ederler mi?

tam uymayan bir bijon şifresini kullanmayın, hem şifrenin hem de şifreli bijonun dişlerini yerseniz ne sizin işinize yarar ne de arkadaşınızın. Biraz tuzlu olacaktır ancak paraya kıyıp bir orjinal bijon şifresi almanızı öneririm, daha beter durumlarda kalırsanız (kalmamanız en büyük temennimdir, yanlış anlamayın, ancak olabilecek en kötü duruma hazırlıklı olmakta fayda olacağını düşünüyorum) bu bijon şifresi canınızı yakabilir.

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 20 Ekim 2010, 22:47:10 »
kayseriye gitmek için durumum yok.bana 4 lastiğin şifrelisini söksün yeter.biraz önce denedim dişlerine baktım bişi olmuş mu diye.diş atmamış ve yememiş.şifrelileri söküp normal bijon alacam.artık 15 tatilde memlekete gidince orda bijonları değiştiririm şifrelisiyle...

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Ekim 2010, 20:49:06 »
4yıl önce aynı durumu kış lastiklerini takarken yaşadım, lastikçi şifreyi ver deyince hönk? diye kaldım çünkü ilk defa bir muhabbette adı geçiyodu ;D, sonra tornayla söktüler, Almanya'dan yeni şifre (sanırım o zaman 40 tl idi emin değilim) geldi ve öğrenmiş olduk.

Çevrimdışı clipper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 22 Ekim 2010, 10:46:54 »
ben bu şifre işini kökten hallettim benim şifreli biconu açarken yedirmişler üstüne vida kaynatıp söktük şifreleri iptal ettik normal kullanıyorum herkes dikkat etmiyor açarken yivleri harcıyorlar birde kaynak yapmak isteyenler dikkat ya aküyü sökün ya da araba çalışır konumda kaynak yapın
hayat namazsız bir ezanla başlar ezansız bir namazla son bulur...

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2010, 22:18:35 »
arkadaştan bulduğum şifreyle çok zorlamadan açtık şifreli bijonları. gittim 4 adet şifresiz bijon aldım 20 liraya hepsini iptal ettim şimdili.artık melekete gidince şifre temin edecem.

Çevrimdışı baki çelik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2010, 22:19:33 »
bence çok şart değil yani %kaç ihtimal jantlarınızın çalınırken aracınızın çalınmaması?

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2010, 23:00:33 »
10 tl ye lastik şişirici alın patlayınca lastik değiştirme işini unutun. içinde bi sıvı var köpük köpük. dayıyorsun siboba hem deliği kapatıyo hem de 20 hava basıyo gideceğin yere rahatlıkla götürüyo seni. sonra da müsait olunca ilk fırsatta yaptır lastiğini
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2010, 23:01:47 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion