Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıllık Volkswagen kullanıcısıyım çok ta memnunum aracımdan geçen kış aracımı bir gece çalıştırmak için marşa bastıgımda hiç bir sorun yoktu araç gayet güzel çalıştı. yanlız yolda giderken kaloriferi açtıgımda yanık yağ kokusu hissettim petrole girdim pompacı burada yağ kokuyor dedı ben hiç üstüme alınmadım o gece araç işimi gordu ertesi sabah işe giderken yağ lambasının yandığını farkettim.
Aracı oldugu yerde bırakarak çekici ile doğru servise gönderdim. (1997 model Hb.1.6 motor 5 kapı polo) servisin bana söylediği şuydu yağ pompası gece soğuktan donmuş ve sen arabayı çalıştırır çalıştırmaz gaza basmışın. Defalarca kez izah etmeme ramen durumu anlatamadım gaza ben basmadım otomatik rolanti ayarlayıcısı oldugu ıcın deviri 1500 civarında tuttu o gece ve havada çok soğuktu. olay olmadan bir ay once tum bakımları yapıldı. Yağ değişimi hava filtresi antifiriz bakımı akü bakımı hepsi aynı serviste yapıldı.
Şimdi ise aracım 90 dereceye ulastıgında motor sıcaklığı toros gibi çalışıyo yani motorda bi gıcırdama sesi .
Bu sorunu nasıl düzeltebilirim başına gelen arkadaşlar oldmu nasıl düzelttiler sımdıden tesekkur ederım