Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, forumu uzun süredir takip ediyorum yeni kayıt olma ve yazma fırsatı bulabildim. Arkadaşlar sizler gibi bende küçük yaşlardan beri arabalara sevdalı, titiz biriyim ancak iş bilmeyen ustalar nedeniyle araba sevdam yaklaşık 1 yıl önce severek satın aldığım 1997 model Golf Cl nedeniyle bir ızdırap bir çile haline geldi. Artık hafta sonu cumartesi günleri sanayide çözemediğim sorunlarla boğuşma günlerim oldu. Aracı aldığımdan beri araç için yaklaşık 4.000-TL para harcadım ve artık ekonomik gücümde sıfırlandı ve hala aynı sorunlarla boğuşuyorum, arabadan soğudum sıtkım sıyrıldı ve yaptırıp satmak istiyorum, yada gönül rahatlığıyla binmek istiyorum ama hala bu araçtan anlayan bir usta bulamadım. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Hikayem ve sorunlarım: Araba tüplü ama alırken bende, aracı gösterdiğim ustalarda aracı benzinde çalıştırmayı akıl edemedi ne zamanki 3 gün sonra gaz bitti yolda kaldım o zaman aracın benzinde rölantide durmadığını ve çalışmadığını öğrenmiş oldum. ilk başlarda aracı birkaç ustaya gösterdim boğaz kelebeğini falan temizlediler, yine kar etmedi araç gazda müthiş çalışıyordu ama benzinde rölantide durmuyor ve istop ediyordu derken bu sorunla uğraşırken tabi aracın bütün eksik aksamları bujileri falan değiştirdim, iş bilmeyen bir ustanın yanlış buji takması nedeniyle arabayla uzun yolda giderken conta yaktım neyse güya iyi bir usta bulduk götürdük adam 650 tl ye yaptığını söyledi ben işi ucuza hallettiğimi düşünürken araçta daha büyük problemlerin ortaya çıktığını öğrendim bir başka ustadan ve yolda pistonlar yapışır yolda kalır motor yakarsın dedi. Bir çok arkadaşım sat kurtul dedi dinlemedim bu haliyle bir başkasına satmak doğru değildi her neyse komple motor yaptırdım yaklaşık 3000-tl ye maloldu ve hala araba benzin ve gazda rölantide doğru düzgün çalışmıyor ve istop ediyor benzin pompası ve otomatiği değiştirildi ama hala aynı durumda.
Sorunlarım:
1- Rölanti sorununu nasıl aşabilirim birkaç usta araçta elektrik sorunu olabilir dedi ama kimse sorunu çözemedi ne yapabilirim?
2- Motor yapıldıktan sonra araçta sabahları araba çalışmadan yoğun bir gaz kokusu oluyor aracı bir çok gazcıya götürdüm kaçak yok dedi birisi abi araba su kaçırıyor antfiriz araba içine kaçıyor ve yoğunlaşıyor koku ordan dedi ustaya götürdük evet kaçak var dedi komple radyatörü değiştirildi yenisini takıldı hortumlara bakıldı su kaçırmıyor dendi ama hala sabah o koku arabanın içinde ve araç su eksiltmeye devam ediyor.
3- Araçta motor yapıldıktan sonra v kayışı değişti ve şimdi araç uzun süre çalıştıktan sonra o taraftan bir sürtünme sesi geliyor ustalar bunuda çözemedi
4- araç klimalı ama motor yapıldıktan sonra klima sıcak hava vermemeye başladı
5- Sanırım kış şartlarından ama araba hemen ısınmıyor hareret yükselmiyor trafik sıkışıksa hareret yükseliyor ve ben kaloriferi açıp bir nebze ısınabiliyorum sonra ilerledikten sonra hararet yeniden düşüyor ve soğuk hava üflemeye başlıyor bu normal mi?
6- aracın motoru yapılamasına ve 1.8 motor olmasına rağmen bir türlü performans alamıyorum nedeni ne olabilir?=
Arkadaşlar uzun oldu ama kolay değil 1 senedir boğuşup şimdi yazabildim yardımcı olabilir fikir verebilirseniz sevinirim herşeye rağmen arabayı seviyorum ama gönül rahatlığıyla bir türlü kullanamadım tanıdığınız bu araçtan anlayan ve bu sorunları dolandırıcılık yapmadan, sallamadan, aracın etrafın 1 hafta dolaşıp sonra bak çözdüm al git demeyecek şerefli gerçek bir usta varsa tavsiye ederseniz sevinirim saygılar.
Not : Araç Ankarada