Araba çukurlara girdiğinde çarpmış gibi vuruntu ve ses yapıyorsa, düşük hızlarda ani fren yapınca tekerlerde boşluk varmış gibi hissettiriyorsa sorun %90 rot mili ve salıncak burçlarındadır. Süspansiyon sadece amortisörlerle ilgili değildir. Ön takımdaki parçalar yıpranmışlarsa yoldan gelen darbeler amortisörler tarafından emilemeden sarsıntı yaratır.
Aracı iyi bir ustaya (bu yetkili servis ustası olur, özel servis olur farketmez) gösterirseniz değişmesi gerekenleri söylerler. Salıncak burcu (fişeği) ve rot mili (kolu) öyle pahalı parçalar değiller. Ama kesinlikle orjinal parça almak gerek. VW'lerin orjinal parçaları genelde Lemförder. Ama Lemförder olmasa da Alman malı Febi gibi kaliteli muadil markalar da var. Ha bu parçaları nereden bulabilirsiniz, ben Otostart'tan sipariş ediyorum bulabildiklerimi. Fiyatlar yarı yarıya neredeyse. Otostart'tan bulamadığım parça olursa özel servis yetkili servisten temin edebiliyo, fiyat farketse de orjinal parçadan vazgeçmeyin. Özel servisler ne kadar ikna etmeye çalışırsa çalışsın Çin malı, Tayvan malı parça kullanmayın, bu parçalar iş görmedikleri gibi ömürleri de 6 ayı geçmez. Tecrübe ile sabittir. Ki siz işinizi bilir orjinal parçayı kendiniz temin ederseniz Çin mallarından daha ucuza gelir.
Ben bu konularda tecrübeliyim artık, kafanıza takılan bi şey olursa sorabilirsiniz. 3 senedir hata yapa yapa doğruları buldum artık. Tek sıkıntım Türkiye'de orjinal yedek parça piyasasının gelişmemiş olması, aradığınızı hemen bulamıyorsunuz. Öyle olmasa arabayı A'dan Z'ye yeniler vereceğim paraya da acımazdım, çünkü Bora'ya değer.