evet var kırmızı korkutucu bişey ... 90nı geçmiyor..
bu sabah tekrar çalıştırdım yine aynı olay .. suyuna bakayım dedim... suda yağ vardı.. motordanda yağ eksilmiş.. acaba conta filanmı yandı..
Conta yansa idi araç kendini çok daha fazla belli ederdi.Contada bir sorun yok.Aynısını ben yaşadım tam 3 usta gezdim ve 3. sağolsun kaputu kaldırdı ve sorunu sordu ve hiç birşeye elini sürmeden bana sorunu söyledi ve söylediği gibi de çıktı.
Diğer usta motorumda çatlak olduğunu en sonunda motoru indirip test yapacagız demişti ve bana en az 1000 tl ye mal olacaktı.
Neyse ki 85 TL+20 Tl işçilikl ile sorunu çözdük
Senin sorunun %99 şu arkadaşım; yağ soğutucusu
Bu parça yağı soguturiken yağ ile su odacıklardan geçerek suyun yağı sogutmasına yarıyor.Bu odacıklarda zamanla çatlayıp yağ su basıncından daha fazla olduğu için yağ suya karışıyor bu da devir daimdeki tüm parçaları etkiliyor.Hatta stop ettiğinizde sabah motoru çalıştırmadan yağ çubuguna bakın tahin gibi renk alır.Bu da basınc olmadıgında yağ a su karısması demek oluyor
Ben canımdan bezdiğim için araştırmadan özel servisten 85 TL ye kendim gidip almıstım suan nette 60 TL civarı+ işçilik ile bu işi çözebilirsin tecrübe ile sabittir.
Bu arada parçayı ne yap et kendin al çünkü bu sorunu ustalar 350-400 TL den aşağıya yapmıyorlar normalde bilgin olsun