Gönderen Konu: biraz zorlayınca  (Okunma sayısı 2599 defa)

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
biraz zorlayınca
« : 15 Temmuz 2010, 01:52:09 »
arkadaşlar biyere parketmiştim lastikler çok çukura düşmüş geri çıkmadı araç gaza o kadar basıyorum yine bayılıyor. derken çok az ileri salıp hızla kaptırarak çıkabildim zorla. ne oldu bilmiyorum frene de basmadım ama bi koku geldi yanık gibi sanki. bilmiyorum gece vakti kafama takıldı. baskı balatadan gelmiş olabilir mi o koku acaba? öyleyse yakında değişmesi gerekir mi?
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2010, 09:40:34 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı apsimati

• Profili Görüntüle
Ynt: az zorlayınca gelen koku
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2010, 09:43:32 »
yüksek ihtimal gelen koku baskı balatadan gelmiştir...iki metalin sürtünmesi sonucunda öyle can sıkıcı bi koku çıkıyor .......öyle bi iki zorlama ile bitecek bişey değil ..yalnız genede kalkışlarda ve bu tür durumlarada aşırı gaz vermekten (hafif gaz verip çekmek daha doğru) ve ayağı debriyajda fazla tutmaktan ve ani çekmekten ((ve birde özellikle rampa kalkışlarında el frenini kullanmaktan çekinmeyin ))kaçınmak lazım bu baskı balatanın ömrünü azaltır ve daha da önemli defransiyele veyahut vites dişlilerine zarar verebilirsiniz  ..
bu durumda gaza aşırı basarsanız araç bayılır yanı boğulur (yada devir keser)buda normal...

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
Ynt: biraz zorlayınca
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2010, 19:47:08 »
teşekkürler apsimati. bana da baskı balata gibi geldi. umarım uzun yada kısa vadede bi sorun çıkarmaz. vites geçişleri de sorunlu aslında benim aracın. sizinkiler de mi öyle bilmiyorum. çok dikkat etmezsen vites yükseltirken debreyajdan ayağını çekince az da olsa vuruyor.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion