Arkadaşlar deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Ben yıl da en fazla 8.000 km yapıyorum. Araç yağ bakımından çıktıktan sonra aradan 3-4 ay geçti ve üzerine 1250 km yaptım. Yağ bakımından önce mazot filtresi şişmişti yağ 15/40 castrol mineral yağdı.
Bakım esnasında 10-40 magnatec yarı sentetik yağ, tüm filtreler yan asnayi yerine orjinal mahler marka ile değiştirildi.Daha sonra BOR POWER MS 600 eklendi 80 TL ve araç 7 litre yağ aldığı için MS 600 koymak zorunda kaldım.
Araç bakımdan çıktıktan sonra motor sesi azaldı,performans arttı, ama bunların BOR POWER ile alakalı olacağını sanmıyorum sonuçta 15/40 yerine 10/40 gibi yarı sentetik bir yağ kullandım bunun büyük bir yararı var.
Sonra yağ bakımından çıkan her araç eski performansını bir nebze geri kazanır.
Şu an araçta yağ eksiltme yok, zaten öyle pek yağ eksiltmezdi, yakıt tasarrufu olarak birşey söyleyemeyeceğim, aracı en fazla gidiş geliş olarak 50 km'lk yollarda kullanıyorum ve bir fark göremedim belki yakıt tasarrufuna katkısı olabilir ama şahsi görüşüm ancak 1 depo'da 1000 km!lik yollarda 1 litre kadar yakıt tasarrufu olur ancak.
Şu an hem fikir olduğum tek şey egzos'dan eskisi gibi duman çıkmıyor.
Motora yararı var mı elbette vardır. Ama performans, yakıt tasarrufu beklemeyin sakın